Razers första headset någonsin heter Barracuda HP-1 och är ingen billig historia. När det anländer till butikerna, under november månads första dagar, kommer priset att ligga runt 1400 kr och frågan som FZ försöker besvara är om det verkligen kan vara värt det.

Razer har sedan debuten med sin Boomslang profilerat sig som ett företag med produkter för de av oss som tar det här med datorspel lite mer seriöst än andra. Gemene man får knappast ut något extra av deras hypermoderna möss, tangentbord och musmattor, men för de som tävlar i spel som Counter-Strike eller Quake kan däremot rätt hårdvara faktiskt ge dig en viss fördel gentemot dina motståndare. Med detta i åtanke har Razer utvecklat sitt första headset, som de hoppas ska bli ett måste för alla gamers som vill följa i Fatal1tys och Heatons fotspår.

För att åstadkomma detta använder de sig, som sig bör, av det senaste tekniken har att erbjuda eller vad sägs till exempel om en 99 % syrefri kopparkabel för att ljudsignalen ska bli så ren som det bara går. Om just denna nyhet ger någon hörbar skillnad i slutändan är tveksamt, men det låter om inte annat imponerande och det är förmodligen precis det som Razer är ute efter. Kabeln räcker dock inte för dig som vill få ut maximal kvalitet utan då rekommenderar Razer också att du använder dig av deras egna ljudkort Barracuda AC-1. De har till och med utvecklat en specifik ingång, Razer HD-DAI, till ljudkortet som deras egna headset kan använda sig av, något som enligt dem själva ska förbättra ljudupplevelsen ytterliggare. Tyvärr fanns inte det ovan nämnda ljudkortet att tillgå under testdagarna och därför användes det betydligt äldre men också mycket vanligare Soundblaster Audigy 2 i våra tester.

Specifikationerna ser ut så här:

  • Åtta separata högtalare: sex för mitt-/höga frekvenser, två för bas

  • Individuell kontroll av volymkanaler / en huvudvolymkontroll

  • Avtagbar mikrofon

  • Sex analoga kanalingångaSr

  • Åtta förstärkare, innefattas i volymkontrollsenheten

  • Uteffekt på 330 mW

  • Razer HD-DAI (High Definition-Dedicated Audio Interface)

  • 99 % syrefri kopparkabel

  • Frekvensomfång: 1,50 Hz ~ 20 000 Hz

  • Kabellängd: 2 meter

Stilrent och bekvämt

Det första som slog mig när jag öppnade förpackningen var att Barracuda har den typiska look som blivit synonymt med Razers produkterserier. Den svarta matta färgen som endast avbryts av ett par självlysande logotyper känner vi bland annat igen från deras populära möss. Det är alltså inte extravagant eller nyskapande på något sätt, utan istället enkelt och stilrent, men det är samtidigt svårt att ha något emot det och gillar du utseendet på deras möss kommer du förmodligen älska deras headset.

Lurarnas passform och bekvämlighet är två faktorer som inte ska underskattas. Även om de levererar ypperligt ljud är det ingen fröjd att använda ett par som efter några timmars användning har gjort öronen både möra och heta. Som tur är lider inte Barracuda av dessa skavanker och det var med viss tillfredsställelse som jag kunde konstatera att mina öron var både svala och välmående trots åtskilliga timmars bruk.

Föregående Nästa
Får citera mig själv av anledningen att: Provade hörlurarna i vanligt 2.0 läge och vilken skillnad. Basen fanns där och det burkiga ljudet förvandlades till lite bättre än Creativs Gamingheadset för 400 kr. 16/03 Jag fick mina lurar igår jag tyckte dom hade lite burkit ljud men efter att spelat musik i dom hela dagen (sitter och gör det nu) så har dom blivet något har gått in på kontrollpanelen och ändrat till 5,1 ljud och så har jag mediaspelaren JetAudio som... 31/05 Håller fullständigt med. Jag har aldrig trott det förrut men nu måste det vara såhär: recensenten är köpt eller så lider denna av en allvarlig hörselskada eller så har är det något fel på mitt ljudkort eller lurarna jag fick. Ingen bas och burkit ljud... 22/05 hej har två frågor jag bästellde hörlurarna idag. och då hade jag inte kollat här innan :( och då säger nåra att man behöver fyra kablar (adapter) för att hörlurarna ska funka till ett vanligt 5,1 ljudkort och mina frågor är vart jag får tag på adaptern... 15/05 hej har två frågor jag bästellde hörlurarna idag. och då hade jag inte kollat här innan och då säger du attman behöver fyra kablar (adapter) för att ljud kortet ska funka och min afrågor är då vart kan man hitta dom kablarna och vad hetr dom och sen hur... 15/05 Har ni haft haft otur när ni köpte Barracudan för min funkar perfekt förutom mikrofonen, surroundljudet är bra och allt men när man lyssnar på musik så vet ni ju säkert att den inte är så kraftig så gör som jag och använd SRS audio sandbox det programme... 25/03 Utmärkt headset kan jag bara säga.Men om du sak köpa detta utomordentliga headset så ska du också gärna köpa Razer Barracuda AC-1 ljudkort,med dom två komponenterna så finns det nog inget bättre ljud i spelväg 17/02 Fick hem dem idag, 899:-, jag är super nöjd, dock var de riktigt kluriga att koppla in i ljudkortet. 13/02 Jag har dem på mig just nu dem är superbra!:P 27/12 snygga :) 28/11
Skicka en rättelse