Microsoft har de senaste åren haft stora framgångar med sina speltillbehör och serien Sidewinder. Nu börjar det dra ihop sig till jul och då passar Microsoft på att släppa en del nya godsaker ur serien. Microsoft verkar till sist ha förstått att alla inte besitter en fet plånbok och har råd att köpa en värsting joystick, därför har man nu valt att göra en joystick till en mycket lågt pris nämligen Sidewinder Joystick.

Installation:

Sidewinder Joystick är som de flesta kontroller som släpps idag gjorda för USB-porten. Någon konverterare så att du kan köra den på traditionella gameporten följer inte med och därför behöver du en USB-port för att joysticken överhuvudtaget ska fungera. Efter att ha pluggat in joysticken i USB porten tar Microsofts Plug & Play över och fixar allt på några sekunder. Extremt smidigt och man behöver varken installera några drivrutiner eller kalibrera joysticken, bara att köra igång direkt!

Design:

Sidewinder Joystick är till skillnad från tidigare föregångare ingen bjässe med massor av knappar som tar upp hela skrivbordet. Istället är den väldigt liten och är endast utrustad med fyra knappar på sidan och fyra knappar på styrspaken. Microsoft har tidigare lyckats göra väldigt sköna styrspakar som passar perfekt i handen. Denna gång har man dock misslyckats aningen, plattan som det är tänkt att man ska vila handleden på är på tok för liten vilket resulterar i att man får väldigt ont i handleden efter några timmars spelande. Själva spaken är skön att hålla i men även denna hade kunnat varit aningen större.

I spel:

Joysticks har i mina ögon varit förknippade med hundratals knappar som ska ha en funktion i tunga flygsimulatorer. Denna bild har jag dock fått lov att kasta efter att ha testat Sidewinder Joystick. Visst den fungerar i flygsimulatorer men inte alls så tillfredställande som jag hade hoppats på. Den rätta känslan som jag har fått med tidigare joysticks infaller sig aldrig riktigt. Något som retade mig otroligt var att det inte fanns någon ”shift-knapp” som gjorde att varje knapp kunde få dubbla funktioner. Den visade sig dock vara betydligt bättre i racingspel och då framförallt i spel som Motocross Madness och MotoRacer.

Pris/Sammanfattning:

Microsoft Sidewinder Joystick kostar mellan 300-400 kr vilket gör den otroligt prisvärd. Trots att den inte riktigt lever upp till förväntningarna på vissa punkter är denna joystick väldigt bra om du inte gillar stora klumpiga kontroller på skrivbordet samt inte har kravet att ha den fetaste och bästa kontrollen på marknaden. För dig som lessnat på att spela med tangentbordet och vill ha en joystick till ett överkomligt pris rekommenderar jag den varmt.

Skicka en rättelse