Under den senaste tiden har vi sett fler och fler datortillbehör tillverkas enbart med den erfarna gamern i åtanke. Everglide, Razer Boomslang och Wingman Gaming Mouse är bara några få exempel. Icemat är ännu en pryl vars mål är att tilltala den växande skaran av gamers.

Utseende och utformning

Icemat är en stor (250 x 210 x 6.2 mm) rektangulär musmatta gjord av glas. På undersidan sitter 6st silikon fötter som ser till att hålla den på plats och ovansidan är specialbehandlad för att ge musen ett bättre grepp. Trycket på musmattan är satt på undersidan för att det inte skall påverka musens grepp. På grund av materialet och dess tålighet är det enkelt att rengöra musmattan, helt enkelt genom att sopa av den eller tvätta den.

Funktionalitet

Även om jag är en aning bortskämd med min Everglide så är förvånande nog det första intrycket att glasunderlaget är ganska trögt. Detta vänjer man sig dock vid snabbt och det känns faktiskt ganska likt en 3M Precise Mousing Surface. Alla möss jag testat på underlaget fäster bra och precisionen är minst lika bra som på andra specialtillverkade musmattor. Det enda man kan tycka är jobbigt i början är att det faktiskt låter en del när man rör musen över glasunderlaget, men även det glömmer man ganska fort.

Krav för användning

Helt perfekt är dock inte heller Icemat. Det främsta problemet är att optiska möss inte fungerar på det genomskinliga glasunderlaget. Men det är inte många spelare som bryr sig om vilken musmatta de har som spelar med en optisk mus. Dessutom är det ett krav att teflon fötterna på undersidan av musen är intakta och inte skadade. På grund av det släta underlaget så sliter Icemat mindre på mössen än andra mattor, vilket självklart är ett stort plus.

Slutord

Alla har sina favoriter när det gäller musmattor och andra datortillbehör. Men prestandamässigt så når Icemat utan problem upp till samma nivå som andra specialdesignade musmattor för gamers. De två främsta egenskaperna som utmärker Icemat är att den ger mössen längre livslängd och möjligheten att få egna tryck vilket säkert kan vara uppskattat av flera klaner. Efter att grundligt testat Icemat så har jag för första gången på länge lagt min Everglide åt sidan till förmån för för en ny musmatta.

Skicka en rättelse