Till skillnad från de olika vägar man kunde välja i orginalspelet (tjuv, vampyrjägare, arenakombattant m.fl.) har man nu från Bethesdas sida valt att komplettera med ytterligare en ny väg att vandra om man vill göra sig ett namn i Cyrodiil.

Knights of the Nine är namnet på ett helt nytt uppdrag i bonuspaketet med samma namn, som innehåller åtta olika små tillägg. Av dessa åtta är just Knight of the Nine det komplement som väger tyngst och innebär mest speltid. Efter att du har installerat de olika tilläggen märks det ingen direkt skillnad när du startar spelet. När du väl har stigit in i världen ser allt ut som vanligt. Inga nya varelser eller miljöer, utan ett par nya uppdrag helt enkelt.

Äventyret börjar då du uppmanas att ta dig till Anvil och höra dig för vad det är som egentligen har hänt i stadens kapell. Det uppdrag du erbjuds innehåller element från den mytologi vi lärde känna i originalspelet. Ditt första uppdrag blir att besöka alla nio olika altare, vilket är ett underbart sätt att åter få uppleva alla underbara och mäktiga miljöer.

Tio timmar

- för lite?

Sammanlagt innebär Knights of the Nine cirka tio timmar ny speltid, vilket kan tyckas förhållandevis lite då Oblivion bjuder på nästan över 100 timmar speltid i dess ursprungliga utgåva men det är mer än normalt om man jämför med ett vanligt spel, men nu är det ju som bekant inte vilket spel som helst vi pratar om. Med tanke på den facila prislappen för det här nätta paketet är tio timmar alldeles lagom i min mening.

I sin helhet är det nya uppdraget ett av de bästa du kommer ha möjlighet att spela. Det kanske bör påpekas ytterligare att Knights of the Nine inte är en expansion utan snarare ett bonuspaket. Allt ifrån nya fräcka kläder till möjligheten att få en liten skyddsling i slutet gör dock att det känns lite mer som en expansion än vad det faktiskt är.

Lågt pris

- hög kvalité?

Att Knights of the Nine är bra råder det ingen tvekan om. Uppdraget är som sagt ett av de bästa Cyrodiil har att erbjuda och tio timmar är trots allt mycket speltid för ett så pass billigt paket. Bethesda har fått mycket kritik för att man tagit betalt för små tillägg, men Knights of the Nine är helt klart värt varenda liten krona. Tillhör du de som inte fick nog av Oblivion, kommer Knights of the Nine garanterat att stilla din hunger några timmar till. Trots att jag saknar känslan av att spela en expansion är det ändå trevligt att få möjligheten att få återvända till den värld jag saknat ända sedan den sista Oblivion-porten stängdes för några månader sedan.

Testdator:

AMD Turion 64 X2 1,6 Ghz
1 Gb RAM
ATI Mobility Radeon X1600