Åh herregud. Jag trodde jag skulle få testa ett vanligt golfspel. Och så slår jag på det och möts av en massa glada mangafigurer - som ska spela golf. Åh, herregud.

Men jag gav det ett ärligt försök, faktiskt (ja, vad skulle jag annars göra?). Golfspel är oftast väldigt underhållande, även om det inte låter så på förhand Leaderbord till C64, Links till PC och Golf till Nintendo och Gameboy är alla underbara spel. Så hur stod sig Everybody's Golf World Tour jämfört med dessa pärlor? Sjukt bra, faktiskt. Jag blev imponerad. Och att imponera mig är inte det lättaste.

En sak som stör mig är att jag ännu inte har bestämt mig för om de japanska mangapersonerna (eller vad ska man kalla dem) som man får spela med är en bra eller dålig grej. Det gör ju spelet lite mindre stelt, tråkigt och...golfigt. Men är det bra eller dåligt? Jag vet ärligt talat inte.

Något jag däremot vet är att Everybody’s Golf är snyggt. Mycket snyggt. Det ser inte ut som verkligheten, som Links-spelen försökte göra, men det är bara bra. Grafiken är gullig, klar och färggrann. Detaljerna är krispiga, ljudet är perfekt. Ja, förutom spelarnas kommentarer: 1, 2, 3 stretch! Woohoo! Men lite roligt är det att man kan ropa glåpord till motståndaren när denne ska slå.

Sicket gulligt spel det är

- men är det rätt forum för sweetness?

Vad gäller kontrollerna så har utvecklarna tänkt på det mesta (allt?). Man kan enkelt byta vy, klubba eller attityd till slaget (det vill säga hårdhet, återkommer till det senare). Hur man slår? Det finns två olika alternativ. Antingen ett avancerat, som är avancerat. Eller ett enkelt, som är...ja du fattar. Den enklare varianten är lite av den standard som finns på de flesta golfspel, att man ska klicka när mätaren är i precis rätt läge. Som det ska vara.

Nu till det jag skulle återkomma till senare. Nu alltså. Det vill säga hårdheten på slaget. Som spelare kan man nämligen alltid förbättra sig. Slå längre, ju oftare man spelar, alltså. Och så får man ett visst antal superhårda slag per golfbana. Vilket också ökar med tiden. Känns lite som en onödig funktion om allt annat ska vara verkligt.

Allt som allt är dock detta ett väldigt underhållande golfspel. Och - något som är ett stort plus för tv-spel - även för yngre tv-spelare. Visst skulle jag klara mig utan att min lirare Bjorn (!) hoppade runt som en påtänd känguru, men man får väl välja någon av de lite lugnare tjejerna att spela med istället. Men en viss nedtoning skulle inte skada.

Grafiken ser kanonbra ut :P 16/04 Det handlar inte om att säga emot eller att komma med undanflykter. John försöker förklara varför recensionerna ser ut som de gör. Som korrekturläsare reagerade jag på på skribentens "korta" språk. Inte för att det är grammatiskt fel (du som klagade på... 15/04 tycker att du istället för att säga emot alla andra, ska ta åtdig av vår kritik 15/04 >Men hur kan man kalla sig skribent när man harklat ur sig recensionen ovan? Jag hoppas att han inte får betalt, han kan ju inte ens korrekt meningsbyggnad! Jag har inte blivit ett dyft klokare efter att ha läst denna "recension" 14/04 Tycker inte heller jag är där tillräckligt mycket... mindre tid, mer att göra... ja... det blir ju lätt så, men å andra sidan blir tiden som jag får spendera med konsolerna å PCn så mycket roligare ;) 14/04 Ahhh okej, bara undrade. inget fel på denna recensionen eller så :) ser dig inte i psn allt för ofta heller numera Simon! 14/04 Mjo... jag har blivit vuxen :( 14/04 Simon jobbar heltid på annat håll. Han sticker in med en recension då och då, men han har mindre tid nu än förr. 14/04 Bryr mig inte så mycket om PS3-spel igentligen men vill kommentera den negativa kritik som setts i anslutning till denna. Vill själv stämma in i de som menar att längden (kvantiteten) inte har något med kvaliteten på recensionen att göra. Ordval och vis... 14/04 Naturen såg trevlig ut men dessa läskiga mangadockor kan jag bara inte stå ut med. 14/04
Skicka en rättelse