Den framgångsrika mangan och animen Naruto har återigen förpackats i ett slagsmålsspel. Serieföljarna lär jubla men är det något för oss andra?

Min relation till den asiatiska serietidningskulturen stannar vid de större animeproduktionerna som Akira och Ghost in the Shell. Jag har alltid varit mer intresserad i Marvels mörkare hjältar och när den högljudda pojkspolingen Naruto börjar härja runt på min skärm i orange sparkdräkt blir jag smått allergisk. Det påverkar dock inte mitt tycke om Naruto: Clash of the Ninja Revolution. Det finns gott om andra brister att klaga på.

Du kan styra de drygt 20 slagskämparna på tre olika sätt: wiimote med eller utan nunhuck samt med den gamla handkontrollen till Gamecube. Med den första varianten delar du ut lätta smockor med ett handledsryck och specialattacker, kallade jutsu, genomförs med olika rörelser. Det fungerar överlag bra men det förstärker inte upplevelsen på något sätt. Efter ett par timmar bytte jag därför till den traditionella handpaddan, det kändes mer naturligt.

Hemliga kontroller

Det jag framförallt saknar är instruktioner, varken manualen eller spelet går igenom kontrollerna på ett pedagogiskt sätt och med wiimoten har du inte ens tillgång till den för genren typiska pauslistan över kombinationer. Jag får återigen känslan av att utvecklaren stirrat sig blind på rörelsekänsligheten istället för att designa bra kontroller.

Fortsätt stretcha, jag försöker förstå kontrollerna

Jag har spenderat mest tid i uppdragsläget där storyn berättas med hjälp av väldigt japanska textrutor och sunkiga amerikanska röstskådespelarinsatser. Tidigare var det snack om att du skulle kunna välja originalspråket men det stämmer inte. Karaktärerna står stela i bakgrunden och sträcker sig till att göra en grimas när någon säger något tokigt. Efter de första omgångarna är jag väldigt glad att det går att trycka sig förbi spektaklet och gå direkt till matchen.

Mest för de redan frälsta

För att göra slagsmålen lite varierade har du oftast någon form av handikapp, till exempel låg hälsa eller att du är låst till vissa attacker. Trick som uppfanns innan millennieskiftet och behöver jag ens nämna att du måste låsa upp mer än hälften av karaktärerna genom otaliga timmars solospelande? Standardfighting utan utsvävningar alltså. Ljusglimten är flerspelarläget för upp till fyra personer men nöjet att klå upp kamrater bygger mer på djupt rotade tävlingsinstinkter än spelupplägget.

Nå, Naruto är inte årets sämsta spel men jag har svårt att se hur någon som inte följt serien slaviskt kan få ut något av det. Du hittar bättre råkurr på Virtual Console för en femtedel av kostnaden i form av Street Fighter. Kontrollerna fungerar hyfsat men rörelsekänsligheten används på fel sätt och tillför ingenting. Den cellskuggade grafiken återskapar utseendet från serien bra men de enormt pixliga skuggorna sänker helhetsintrycket avsevärt. Spendera istället pengarna på låda importerade tidningar eller en säsongsbox av serien.

Vad hände med videorecensionerna? skulle det inte komma en ny varje fredag? 17/05 Vet inte folk om att detta är samma spel som Naruto: Gekitou Ninja Taisen! 3 till gamecube, fast med nya kontroller? De borde ge oss Naruto Shippūden: Gekitou Ninja Taisen! EX 2 istället, det är ju ett nytt spel med okej innehåll 16/05 Javisst är det det, det finns många som gillar anime, främst i asien och hemlandet Japan, och ja nästan all anime håller hög klass men det som bör betonas mer är att det finns flera olika genrer, ålders och smak inriktningar, Hollywood är det som jag... 16/05 manga\anime är massproduktion vara och der för har en stor variation i kvalitet. 16/05 Orka lära sig 1k combos, ett Naruto spel som är som Oblivion vore bättre. Jag är Narutofan, ingen anime slår Naruto (jag har sett ungefär all anime som finns för 15+ års ålder men Naruto är bäst ändå enligt mig.) 16/05 jag har naruto gekitou taisen shippuden ex2(jap) som är några spel efter detta, men det här är ganska likt det jag har och det e riktigt skoj. 16/05 Jag testade varenda knapp innan jag skrev den meningen. Menar du att de ska tryckas in samtidigt? Bra kod isf. 16/05 Naruto är en sjukt bra serie som jag följt i 4 år och detta spel är också sjukt bra fighting spel. min åsikt. !!´´och med wiimoten har du inte ens tillgång till den för genren typiska pauslistan över kombinationer´´!! ??? vadå om man är r..... ja det... 16/05 har ni märkt en konstig grej. Varje gång en WII spel får en dålig recension så börjar människor gnälla som barn..kan det bero på att WII ägs mestadels av småbarn??? 16/05 Överskattad skitserie som mjölkas på pengar. Inte alltför oväntat betyg med andra ord. 15/05
Skicka en rättelse