Vissa väntade på hack 'n' slash-lyckan i tolv år – och blev gruvligt besvikna. Nu är trösten här. Torchlight II har blodmoln, asgulliga husdjur och blir ditt för 130 kronor.

#Torchlight dök upp som från ingenstans och visade sig vara ett smärre mirakel. På drygt 11 månader och med ett team knappt stort nog att fylla en mellanstadieklass lyckades #Runic Games skapa ett av de senaste årens mest uppskattade actionrollspel. Det här var tre år sen och nu är det hög tid att se om de lyckas upprepa bragden med uppföljaren, som av anledningar bortom mänsklig fattningsförmåga har fått namnet #Torchlight II.

Det korta svaret är: ja, det har de. Torchlight II är ett större, vackrare och mer omfångsrikt spel än sin föregångare. För att ta itu med det aningen längre svaret så är det bäst att vi börjar från början.

Torchlight II – spelet med det lila extra.

Inledningsvis finns fyra splitternya klasser att välja bland. Du har den steampunkiga Engineer som slåss med närstridsvapen, Embermage som är den klassiska magikern, Berserker som med sin snabbhet och rörlighet är lite av gruppens ninja, och till sist Outlander som blandar magianvändning med pistoler och bågar. Du får också, precis som tidigare, välja ett husdjur som ackompanjerar dig som medhjälpare på din resa. Här är det lätt att fastna i valet och kvalet. Sex djur står till buds, däribland en urgullig iller och en majestätisk hök, men till slut blev undertecknad tvungen att välja den lilla fjärilshunden. För herregud, den är så söt!

Slimmat

När du har valt klass, husdjur och hårfärg kastas du i princip omgående in i händelsernas centrum. En kort introsekvens är all förberedelse du får och det ödslas knappt någon tid alls på att fördjupa spelaren i världen eller karaktärerna i den. På så sätt är Torchlight II förvisso en aning sterilt, och det görs heller ingen ansats att sätta huvudkaraktären i en större kontext. Därför får man aldrig någon vidare känsla för hur ens framfart påverkar historien eller vad slutmålet är. Det här kan tyckas vara ett jätteproblem och en absolut dealbreaker för somliga, men valet att nästan helt frångå story ger spelet ett mer spänstigt, nästan arkadigt tempo som belastas med ytterst få uppehåll. Torchlight II streamlinar det mesta utan att för den sakens skull simplifiera upplevelsen.

”Hur jag har det i öknen? Kanon!”

Allteftersom du levlar kan du välja nya färdigheter och uppgradera dina stats och det finns definitivt möjligheter att skapa en karaktär som passar just din spelstil. Själv valde jag först en rödhårig Outlander som specialiserade sig på gevär och kanoner. Den lät mig hålla stora grupper med fiender på avstånd samtidigt som jag kunde langa besvärjelser och bussa min vovve på dem. Senare gick jag åt motsatt håll och provade en starkare, mer melee-inriktad Engineer som främst lämpar sig för att gröta ner sig mitt i händelsernas centrum och klyva motståndare med besynnerligt enorma yxor och svärd.

Föregående Nästa
Du är djupt nere i skiten med andra ord. 27/09 Inte så mycket, storyn knyter löst ihop med storyn från ettan men det går utmärkt att köra 2an direkt. 26/09 Hur mycket missar man om man lirar Torchlight 2 utan att spela Torchlight 1 före? I Diablo missar man ju mycket att hoppa över en del... gäller detta även för Torchlight? 26/09 Som sagt vissa gillar TL2 och andra gillar D3. Vill man ha en massa lull lull som fiske runt själva kärnan av ett Arpg så kör på TL2. Men Runic har tyvärr misslyckats med det viktigaste vilket är combat gameplay. Bara en sån sak som att man inte ens kan... 25/09 Jag har hittills klockat 50 timmar i Torchlight 2 sen det kom ut (och det var ju inte så länge sen) kan faktiskt ärligt talat inte minnas sist jag satt med något spel så här intensivt, GW2 fick en hel del timmar men inte så här pass. Riktigt mysigt och... 25/09 Ja för Runic kommer ju inte uppdatera spelet och fixa saker, Nej då det skulle de aldrig göra. Inferno mode är helt värdelöst jämfört med att göra new game plus på elite, alla saker som idag gör D3 ens ett uns intressant skulle ha släppts vid release.... 25/09 Håller mig till Diablo 3. Lirade TL2 Elite. Bra spel men kan bara konstatera att TL2 är till D3 vad CnC är till Starcraft. Visst, D3 är tradigt som fan att levla men Inferno mode äger fullständigt. D3 är även överlägset vad gäller UI, gameplay,taktik... 25/09 I Lich King-expansionen har du helikoptrar, robotar och tanks som skjuter med automatvapen och missiler. Det är mer än vad hela act 2 har i TL2. D3 har Rapid Fire som går enligt mig under automatvapen-kategorin. För att fortsätta på min kommentar "Alla... 25/09 Jag hade gärnat sett någon form av karaktärs customization på D3 också, värför inte göra det mer så att spelaren känner sig hemma med sin karaktär ! 25/09 har lirat sen timmen det släpptes, fantastiskt spel!! äger sönder alla andra spel av sin sort enligt mig, men ja, det är ju ett ganska eget lir också. köp. 25/09
Skicka en rättelse