Det finns en sjukt lång lista med Star Wars-lir på marknaden. Till och med om du bara räknar de spel som släppts av LucasArts. Nyast av alla är The Forced Unleashed – ett av spelvärldens stora släpp hösten 2008.

Varför det är stort? För att Star Wars är stort. För att #LucasArts är stora. För att folk förväntar sig storhet av allt som har med dessa två varumärken att göra (även om de bästa Star Wars-spelen inte ens är LucasArts-skapelser ). Men det ställer även höga krav på dem. Är det en hajp eller ett storslaget äventyr? Eller kanske en fruktsallad av både och?

Story-resumé: Klonkrigen har precis slutat och en ond, ond lärjunge till den mäktiga Darth Vader har fått i uppdrag att rensa galaxen på jedi-riddare som spritt ut sig likt ett gäng fegisar. Antihjältens namn är Starkiller, eller Galen Marek som han egentligen heter. Storyn (som givetvis är mer omfattande, men som jag för din skull inte vill avslöja) är bra och känns som en trovärdig stege mellan Revenge of the Sith och A New Hope.

Karaktärerna är också bra mycket bättre än i många av de andra Star Wars-spelen som LucasArts släppt på senare år. Starkiller är snyggt elak och hans sidekickar, den sköna droiden Proxy och den vackre piloten Juno Eclipse, är ett trevligt sällskap. Dessutom förgylls tillvaron givetvis med flertalet inhopp av Starkillers styvfarsa Darth Vader. Men om du är en frihets- och jedi-älskande goding kanske du får problem med att vara på fel sida.

Darth Vader är i skymundan

- Men på något sätt ändå alltid närvarande

Darth Vader är förresten den som lär dig att spela från första början. I första banan promenerar han lugnt omkring i ett skogsområde på Kashyyk och kastar träd och stenbumlingar samt svingar sitt lasersvärd mot wookier och andra som kommer i hans väg. En perfekt tutorial där du får lära dig allt om spelets grunder och träna på att kasta varelser omkring dig med kraftens hjälp.

Men jag måste medge att jag är lite tudelad när det gäller dessa kontroller. Du siktar in dig på saker du vill lyfta upp och kasta med en enkel knapptryckning, men det är alltför ofta siktet hamnar fel och Starkiller slänger iväg helt fel saker eller snurrar en laserkanon rakt i ansiktet på sig själv. Frustrerande? Du anar inte. Lasersvärdsvingandet är enkelt nog, men det är tyvärr alltför ofta du hamnar i situationer där du blir påhoppad bakifrån av massvis med fiender och helt plötsligt får se dig besegrad efter att tidigare verkat ostoppbar.

Kraften får du användning av på fler sätt än genom att kasta saker omkring dig – vilket uppskattas. Starkiller lär sig nya sätt att smocka motståndare på allt eftersom tiden går och det utvecklar både spelkänsla och karaktären hos vår kära antihjälte. Och det behövs sannerligen. För precis som i... ja, alla spel egentligen, blir även The Force Unleashed svårare ju mer du spelar. Surprise!

Föregående Nästa
Hej! Ville bara att ni som fortfarande bevakar tråden skulle få ett mail. Muahahahaha... ok. Det var tråkigt. Men nån måste ju busa ibland. Dags att ta bort bevakningen av den här gamla tråden? ;) 22/01 Tankade Demon igår Till ps3 och det var faktiskt ganska underhålland =) Men det verkar som att det är ganska kort spel. Så jag vet inte om jag köper det roligt men kort :P 02/10 Köpte själv spelet idag.. suttit och spelat i 4 timmar nonstop...mycket grymt spel.. Storyn fastna totalt på mig, har inte klarat singleplayer än men ser fram emot slutet :) Tycker rösterna och aniationerna för cut-scenes gör det också väldigt bra, som... 28/09 Roligt spel men kameran är frustrerande då den mer än gärna ställer sig åt helt fel så. Även det att menyerna på sina ställen är sega och måste laddas upp skapar irritation. Jag ger det trea men om dom skulle ordna lite updates för lite av felena så kan... 27/09 "Haha ja jösses"?? Sen när började vi skratta åt andras tyck och tänk på denna site? Du säger själv att det aldrig är fel att få fler perspektiv på spelen? Är det då fel att få fler perspektiv på recensioner? Nedlåtande kan man vara i andra forum, inte... 26/09 Ja, dem använder nya tekniker där dem satt nålar i ansikten på dem för att få så realistiska ansiktsrörelser som möjligt. :D 26/09 Gillar på sätt och vis att man får använda krafterna på det här sättet men dem skulle ha haft kvar ljussabeltekniken ifrån Revenge of the Sith spelet. :\ 26/09 Äsch är väl som alla starwars-spel. Finns det något spel på denna sida som får positiv kritik? 25/09 Haha ja jösses. Tror det alltid kommer vara någon som ser annorlunda på saker och ting. Tycker själv det är bra med flera testare, det är ju aldrig fel att få fler perspektiv på spelen. 25/09 Möjligt att det är en ovanlig åsikt. Men det är även ovanligt med flera recensioner i en. Jag tycker det endast blir förvirrande. Det blir sannerligen inte en hjälpreda inför ett köp i alla fall. I annat fall kan ni väl lägga in 10-15 olika åsikter? Då... 25/09
Skicka en rättelse