Ny lekfullhet och efterlängtade barrträd men ändå saknar vi något i det femte och avslutande dlc-paketet till Battlefield 3.

När jag blev gammal nog att gå till lekparken själv började tjatet. Det som alla får höra i den åldern. Du får inte prata med främlingar, sa mamma. Och absolut inte åka med i deras bilar, vad de än säger. Skräckhistorier om bortsprungna kattungar och godis känner du säkert igen. Hon nämnde dock aldrig något om främlingar i kombination med motorcyklar, så när personen framför mig tutar en femte gång hoppar jag på. Grenslar den bakre positionen och så bär det iväg. Fort som tusan kör han, snudd på vårdslöst, men i slutändan är det inte farten som gör mig till ett modernt varningsexempel att berätta om för sina barn. Det är de tre-fyra C4-laddningarna han apterat på fronten och min slöa reaktion när han slänger sig av i farten så fort framhjulet fått sikte på ett fiendefordon. Trots att livet har tagits ifrån mig kan jag inte sluta skratta åt minnet.

Är vi framma snart? Jag är kissnödig! *pang*

Just den grejen, att de nya snabba motorcyklarna i #Battlefield 3: End Game kvickt blev styrda bomber, känns på något sätt väldigt Battlefield. Även utan ett par hekto sprängämnen tillför deras lekfulla hantering något jag saknat i det tredje spelet, utan att egentligen veta om det. Jag minns med glädje gamla filmer från Snoken (han fick sedermera anställning hos #Dice som just trailerkille) som lyckades bli succé på nätet innan Youtube ens existerade.

Annars känner jag mig lite mätt redan när den femte och sista miniexpansionen till #Battlefield 3 startas. Nya kartor, nya fordon och två spellägen som gör comeback. Mättnadskänslan blir extra påtaglig när alla verkar gilla Nebandan Flats-kartan mest i den nya kvartetten, som ska vara inspirerad av de fyra årstiderna. Som namnet antyder är det en stor och platt historia som säkert är precis vad många flyg- och fordonsälskare vill ha. Men jag har sett upplägget förut, bandesignen kan knappast bli mer oinspirerande med ett par större byggnader och mycket öppna fält. Desto mer kär blir jag i Kaiser Railroad, en väldigt nordisk karta (fast den ligger i Iran) med sina många barrträd och sitt gröna färgtema vilket gör den hyfsat unik bland de nu 28 slagfälten. Här kan infanteri finta fordon mellan de många böljande kullarna, som också agerar finfina hoppramper för fartglada tvåhjulingar.

Gammalt spelläge rostar aldrig

Jag var också beredd att skriva av comebacken av CTF som en parantes i spellägetsutbudet men snart upptäcker jag att det skapar mer nerv och spänning än ibland trötta conquest. Det blir svårt att hålla sig för skratt när många på de publika servrarna blir irriterade över att några faktiskt försvarar flaggan, den enda gången camping faktiskt är okej och en del av spelmekaniken. På något sätt lyckas denna klassiker ändå skapa mer samarbete inom laget än när det finns två eller flera punkter att attackera på kartan. Air Superiority känner du igen från #Battlefield 1943 (det som aldrig dök upp på pc) och är precis som tank-varianten ett frosseri i luftstrider för 24 personer. Du spawnar i en flygande jet och får genast strida om de tre punkter som finns att kontrollera. Kul för stunden, halvtråkigt i längden.

Tillfredsställande fyrverkeri ovanför Kaiser Railroad

Det blir också något av ett mantra genom de timmar jag spenderat i End Game. Det är egentligen bara Kaiser Railroad som tillför något lite nytt, en ny smak, och medan det såklart är trevligt att flygfän blir lite mindre dominanta genom de två nya raketbilarna så börjar Battlefield 3 kännas gjort i min bok. Det gör mig också lite oroad inför den stundande avtäckningen av vad vi tror är #Battlefield 4. Dice, ni brukar tjata om Battlefield-ögonblick men det är dags att leverera något fräschare som kan bädda för sådana upplevelser. Annars kliver jag kanske inte på den där tutande främlingens motorcykel igen.

Småkrams? Vad syftar du på? De har släppt 4 expansioner. För 500:-. Tycker jag för en gång skull är en bra deal. Du kanske menar betala för unlocks? Vet inte vad det kostar men det är ju ett eget val. Sen att Dice släpper nya dogtags, kamos, vapen etc... 18/03 Gillar BF har alltid gjort men det tråkiga är att det är så tydligt att dom bara vill suga pengar från oss, har själv Premium. Förstår att de måste tjäna pengar men de tar betalt för massa små krams. Nu ett nytt BF som säkert är bra men nytt fullpris... 18/03 Riktigt bra expansion tycker jag, Den första jag gillat starkt direkt i starten hittills. Dock är den rätt tunn, hojarna bryr jag mig inte om, men de är bra i en annan aspekt då folk åker runt som vettvillingar och därmed är lätta att plocka. 17/03 Någon som ska spela ikväll? 17/03 Gillar då end game som fasen :D 17/03 Nu när du säger det. Har du fan rätt i. Har spelat väldigt mkt rush och i End Game känns det mest passande. 17/03 End Game är riktigt bra! MC-jakterna i CTF är hysteriskt roliga och balla. Och en sak som jag irriterat mig på tidigare är bristen på fordon. Många gånger blir halva laget lämnat i basen och får snällt vänta på att fordonen spawnar igen eller jogga i... 17/03 Hmm ingen spawnbeacon i endgame för snipers ??? 17/03 CTF funkar lika mediokert som i alla andra spel med det spelläget (bascamping), men Rush funkar faktiskt bättre än någonsin de nya banorna. 17/03 Ja, jo.. det vart ju lite fel. Men ja, jag kan hålla med om det att det är en tråkig stil spel spelas idag, pga. just det.. easy kills som du säger, som att sätta c4 på en jeep o skicka in i striden o spränga istället för att ta den egentliga konflikten... 17/03
Skicka en rättelse