En fisketripp kan vara avkopplande, men också rätt trist. Fast det är klart: Utrustar du dig med lasergevär och en rejäl hårfön kan trippen också bli helt vansinnig.

En gammal man sitter i sin lilla eka någonstans ute på det öppna havet. Förutom några fiskmåsar som svävar ovanför är han alldeles ensam. Och hela upplevelsen verkar snarare småtråkig än ”ridiculous” när man till ljudet av skvalpande vågor höjer sitt fiskespö.

Draget sjunker djupare ner i vattnet. Ljusblått övergår till mörkare toner ju djupare ner vi sjunker från de platser dit solen fortfarande når, och jag passerar fiskart efter fiskart. Fast – sedan händer något vansinnigt. Jag råkar snudda vid en fisk. Plötsligt vänds stämningen upp och ned, och musiken spelas baklänges när gubben frenetiskt börjar veva in fiskelinan.

Det börjar stillsamt...

På vägen upp gäller det att fånga så mycket fisk man bara kan. När fångsten sedan når ytan slungas den upp i luften – och ja, då är det bara att dra fram hagelgeväret och kötta! Ju fler fiskar man skjuter sönder med frenetiskt petande på skärmen desto mer pengar får man till att spendera på uppgraderingar för att kunna skjuta större och värdefullare djur. Bonuspoäng får man om man lyckas jonglera fiskarna med skottsalvan då de flyger högre upp i luften, och helst ska man komma ända upp till månen.

Döda dem med brödrost

Med pengarna kan man tillfredsställa sin nyupptäckta blodtörst med massor av olika skjutvapen som revolvrar och lasergevär och även längre fiskelina för att komma djupare ner i bland annat malströmmen. För att kunna nå de där svåråtkomliga gammelgäddorna kan man uppgradera draget med bränslestyrda borrar som skoningslöst förgör allt i sin väg, samt hårfön och brödrost som ger den snuddade fisken elstötar och dig större möjligheter att nå botten.

... men blir snabbt helt bisarrt!

Asgarvet som var min första reaktion på grund av den chockerande vändningen i spelet byts snabbt ut mot viljan att bli bättre, avancera, uppgradera och fånga nya arter. Men spelet är för kort! Det dröjer inte många timmar innan man har uppgraderat det mesta och fångat bottennappen i samtliga fyra sjöar. Det låter både konstigt och brutalt elakt att säga det: Men att i det här fallet mörda oskyldiga djur med bazookas är hysteriskt roligt och beroendeframkallande. Och det hade definitivt inte skadat att få uppleva många fler platser tillsammans med min numera absoluta favoritfiskare.

Fotnot: Spelet är släppt till Ios-plattformar och kostar 22 kronor.

Skicka en rättelse