Vi behövde bara vänta en månad på Lego Citys återkomst. Dessvärre ekar Chase McCains prequel av tomhet, billig återvinning och absurda återupprepningar.

Som att dyka ned i en sandlåda utan botten. Så var #Lego City Undercover. Hur jag än bar mig åt hittade jag aldrig någon ände på Wii U-äventyret. Det fanns alltid fler saker att samla på, byggnadsverk att konstruera och Lego-bitar att vända ut och in på. Polissagan om Chase McCain var dessutom byggd med sällan skådad värme och töntig humor. Hur skulle jag kunna undgå att bli kär?

Men det var då. Ny månad, nytt Lego City. Många klagar på att storföretagen årligen pumpar ur sig allt tröttare uppföljare. Hur ska vi då förhålla oss till en väntan på trettio dagar?

Där, till vänster, spelades Huset Fullt in. True Story!

Nu är i och för sig #The Chase Begins ingen regelrätt uppföljare. I själva verket är det en prequel som tar oss med till McCains rookiekarriär och alltså samma platser vi nyss besökte; Bluebell-gruvan, Albatross-fängelset och Kung fu-templet för att nämna några.

Lego City är fortfarande en sjukt charmig plats som också återges fint på 3DS. Problemet är att #TT Fusion inte haft orken att fylla staden med innehåll. Det är som ett utfyllnadsspel utan fyllning, en sandlåda utan sand. Och utan vidare entusiasm kör jag runt bland kontorskomplexen, genom hamnen och vidare över jättebron som leder till lantidyllen och nationalparken. Och det ekar tomt, tomt, tomt. Känslan är att TT gjorde spelet för att de måste, inte för att de faktiskt ville. Och utan viljan tappar historien snabbt greppet om mig.

Igen, igen och igen

Eller: Vilken historia? Den finns knappt där. De otalet tramscharmiga scener från Wii U-spelet är nedskalade till en handfull. Och däremellan väntar långa stunder – ibland timmar – av platt, torr textdialog utan den fyndighet och humor vi ska kunna vänta oss.

Det är knappast en katastrof, men ofta fruktansvärt långtråkigt. Uppdragen som visar potential mals sakta ner eftersom varje moment upprepas i oändlighet. Tvingas du göra en sak kan du vara ganska säker på att göra det igen, igen och igen:

Dra i en spak. Dra i en spak. Dra i en spak. Öppna en dörr. Öppna en dörr. Öppna en dörr.

Världen är trots tomheten imponerande i sitt omfång.

Jag saknar de konventionella Lego-banorna och jag hatar att ständigt slå huvudet i bottnen på den ekande tomma sandlådan. Men även om jag skulle vilja kan jag inte hata The Chase Begins. Grundstommen är tillräckligt charmig för att jag ska orka fortsätta. Ibland glimtar det till av kreativitet och ambitionen att göra ett nytt spel istället för en portning är beundransvärd, men jag önskar att den hade skinit igenom.

Det som gör spelet bra är återanvändningen av den praktfulla staden och de gula personligheterna. Det som gör det dåligt är att staden saknar innehåll och de gula personligheterna saknar liv. Så jag gör det enda rätta efter sju rätt jämntjocka timmar. Återvänder till min Wii U.

Tack och bock! :) 23/04 Spelet lär ju sälja multum, så det är nog bara en fråga om tid när uppföljaren dyker upp! :) Håller mig nog till Wii U i det här fallet dock. :) Bra recension! 22/04 Lite så kan man säga, och lägg till betydligt tråkigare manus, tommare värld och upprepande spelmoment. Och det är riktigt synd! De bevisar ju att det går att göra openworld-spel till 3DS. Nästa gång kanske dom kan fylla världen med kreativitet också!... 22/04 Jag förstår. Som en nerbantad version av Wii U versionen alltså :) 22/04 Jag tycker inte att det är ett bra spel, oavsett om man jämför med dess storebror eller ej. Upprepande spelmoment, trist manus, tom värld. Sikta på bra 3DS-titlar istället, det kommer ju fler och fler. :) Dock vet jag inte om det finns bra Lego-spel til... 22/04 Om du kollar ett par snäpp högre upp förklarar jag vad jag menar. Och ja, det var luddigt. Ska försöka förtydliga. Edit: Har förtydligat! 22/04 Betyder "Alla bra saker är återanvända" att Wii U versionen hade fått sämre betyg om 3DS-versionen kommit först? 22/04 Min 9-årige son vill ha det här spelet, främst för att han inte har något Wii U, bara en 3DS. Men recensionen verkar utgå ifrån att man spelat Wii U-versionen av spelet, känns inte som att spelet får egna meriter att bedömas kring. Är spelet bra i sig... 22/04 Absolut! Kan hålla med om att det låter lite luddigt där. Jag menar att det enda som är bra är staden och de som bor där – det vi såg i förra spelet – men den här gången saknar staden vettigt innehåll och karaktärerna saknar humor och charm. Så det "bra... 22/04 Kan någon utveckla lite ytterligare åt mig? Jag uppfattar det som om det anses negativt att man tar från föregångarens starka sidor - något som jag snarare tycker låter som positivt. 22/04
Skicka en rättelse