Ett drygt år efter att Diablo 3 blev en helvetesfärd på ett sätt Blizzard aldrig hade kunnat tänka sig gör det konsoldebut med löften om att ha lagat det som var trasigt. Det kan vara svårt att vända andra kinden till.

Minst hundra timmar. Det är vad jag lagt ner på #Diablo III till pc. Jag njöt mig igenom de tre första svårighetsgraderna. Först på den allra sista, Inferno, blev det trasiga lootsystemet omöjligt att ignorera. Att ge sig på tredje akten var som att springa in i en vägg med huvudet före, och trots timmar av nötande var det hopplöst att hitta loot som min barbar kunde dra nytta av. Alla pengar jag samlat ihop i striderna gick åt till att reparera rusting och vapen om vartannat. Tillslut insåg jag att jag antingen skulle bli tvungen att hänga på auktionshuset och bli expert på att värdera föremål, eller ännu värre, behöva betala ur egen ficka för att ens kunna ta mig vidare i spelet.

Tillbaka till Old Tristram

Det slutade med att jag övergav allt. Något som i princip de flesta jag känner gjorde. ”Är det ens någon som bryr sig längre?” undrade jag därför när spelet utannonserades till konsol på #Sonys presskonferens i februari. Nu när det redan hunnit gå ett år sedan release och så många redan har gett upp? Diablo förknippas dessutom så starkt med frenetiskt musklickande och tangentbordshamrande. Om detta ska bli #Blizzards räddning krävs det att de verkligen lyssnar på kritiken de fått och använder sig av plattformsmöjligheterna.

Överträffade förväntningar

Högst vemodigt startar jag Diablo III, denna gång till Playstation 3. Inledningen är ytterst välbekant: Leahs mardröm om änglar och demoner som slåss i ett ökenlandskap, hennes uppvaknande i kyrkan med Cain vid sin sida, och den stora smällen. Den som öppnar upp ett stort, glödande hål ner till underjorden – och avslutningsvis Leahs skrik efter Cain som försvunnit ner däri. När jag med min rustningslösa barbar Brunhilda (två punkt noll) tar bestämda kliv mot den första byn Old Tristram gör jag det med känslan av att jag sprungit på just denna skogsstig åtminstone tio gånger för mycket.

Korsa inte strålarna!

Det mest ångestladdade med att övergå till konsolversionen är att jag inte kan överföra min pc-karaktär utan behöver börja om helt från början. Vilket är det sista jag vill när jag lagt ner så ofantligt många timmar på min första Brunhilda. Men när jag kom genom porten till Old Tristram och försvarade den mot en hord zombies inser jag att det är så otroligt mycket smidigare och naturligare att spela närstridsklass med handkontroll, särskilt med den nya möjligheten att parera fienden genom att rulla ifrån dem. Vilket visserligen kan ha mycket att göra med att jag föredrar det framför tangentbord – alltid. Det visar sig även längre in i spelet att konsolkonverteringen överträffar alla mina förväntningar. Kontrollen fortsätter att kännas smidig när samtliga attacker och deras knapptillhörigheter står på skärmen och jag med hjälp av styrkorset snabbt kan bläddra igenom min senaste lootfångst.

Föregående Nästa
Angående det med "too little too late"... Diablo 3 på konsol är inte en expansion eller patch till PC/Mac-versionen, du har innan Diablo 3 släpptes på konsol inte kunnat köra det just där överhuvudtaget, så "too little too late" har absolut noll att gör... 10/09 Blir till ps4an när det kommer dit och den kommer hit 10/09 Inflation? det finns inget AH längre så... Nu ska jag börja på act2 i hell och jag har börjat märka att det dyker upp "NYA" legendaries, tack igen Blizzard. Gör mer skada också, på PC när jag sätter min fot första gången i Inferno brukar jag har runt... 09/09 Bara att man inte fick lägga ut sina egna stat points "vilket är en tumregel för omspelbarhet i ett rpg" gjorde att d3 fallerade och spelade aktionshuset i händerna eftersom allt helt plötsligt handlade om gear. Dessutom att banorna inte är generated... 09/09 Vad i he-..? Jag har dragit upp 2 stycken karaktärer till 60 på PC. Lirat XX-antal timmar på båda i inferno och inte hittat några legendarys. De har alltså gjort något åt looten på allvar? Blir det inflation på legendarys nu? I vilket fall får jag hålla... 09/09 Jag gillar PS3 Versionen om det där med att du blir teleporterad in i fighter om du står på distans? det har aldrig hänt mig och min polare. Så länge du är aktiva och springer och skjuter lr whatever så har vi aldrig blivit teleporterade. 09/09 Har själv suttit och nött det på Xbox 360 nu ett tag, en wizard uppe i level 23 och än så länge hittat 4-5 legendary-grejer, varav endast ett är ett vapen (för Monk dessutom). Gillar styrningen bra mycket mer än att köra det på PCn/Macen iallafall :)... 08/09 wow att du lägger ner 300 timmar (12,5 dagar) av ditt liv till något som lät så dåligt? har du inget bättre för dig? eller var det kanske lite kul? hur många spel idag som släpps brukar du spela mer än 300 timmar? 08/09 Blev ett köp på Ica Maxi, kunde inte låta bli... Herre jäklar vad kul det va då, så har skulle PC versionen vart. Körde igenom normal svårighetsgraden och fick väl lite över 16legendaries +2st legendary recept. Hade väl runt 25%MF typ:D Färre drops men... 08/09 Helt onödig kommentar som inte ens har med saken att göra. 08/09
Skicka en rättelse