Mysiga grodmänniskor och knivigt plattformshoppande väntar i berättelsen om en excentrisk morbror.

Fred är inte riktigt som andra. Han gillar att uppfinna konstiga saker och ger sig ständigt ut på spännande äventyr över hela världen. Efter den senaste strapatsen har han dock inte skickat några vykort till släkten, så hans oroliga systerson ger sig av till bostaden för att söka ledtrådar. Där hittar den nyfikna pojken en märklig slags mekanisk dräkt som har klär på sig. Sen ställer han sig på en platta som slungar iväg honom till en magisk plats med exotiska varelser och farliga monster.

Plattformsskuttande i förstapersonsvy, lyder beskrivningen. Även om det inte är så mycket plattformar på just den här skärmdumpen.

Där har vi premissen i #Gone North Games debutspel, som började som ett universitetsprojekt, men nu växt sig till en fullfjädrad release med hjälp av utgivarna #Coffee Stain Studios (numera kända för #Goat Simulator). #Mirror's Edge , #Portal, #Bionic Commando och #Dear Esther står som förebild för äventyret där jag utforskar en främmande värld för att hitta den försvunna uppfinnaren.

En småväxt godispåse

Ska man placera #A Story About My Uncle i ett fack kommer” plattformsspel i förstapersonsvy” närmast till hands, då just plattformshoppande är det centrala spelmekaniska momentet. Den högteknologiska dräkten gör att jag bland annat kan hoppa extra högt och skjuta strålar av energi, vilket fungerar som att svinga sig i en lian eller skjuta sig fram med en grappling hook.

Det är en rolig och välfungerande mekanik, och framförallt framåt slutet av den cirka tre timmar långa resan bjuds det på några riktiga nagelbitande sekvenser. En svindlande färd under ett rasande grottak hör till favoriterna. Jag måste hålla tungan rätt i mun och sikta snabbt mot de fallande stenbitarna för att inte dundra ner mot döden i avgrunden, och min bakgrund som fps-spelare kommer väl till pass.

Sten-delen av sten, sax, påse på riktigt.

Att spela A Story About My Uncle är som att befinna sig i en saga med tjusiga miljöer och charmiga figurer, men också med ett styng av fara och äventyr. Även om berättelsen saknar en del finess och jag får för lite tid tillsammans med karaktärerna för att verkligen kunna knyta an till dem, så är det en trevlig liten historia med hjärta och värme.

Jag är vanligtvis inte den som ropar efter uppföljare, men A Story About My Uncle är ett koncept som Gone North gärna får vidareutveckla. I grunden finns det ett stabilt plattformsspel som underhåller och utmanar i en inbjudande värld. Bygg vidare på det, låt karaktärerna ta mer plats och vi är något riktigt stort på spåret.

Skicka en rättelse