Jag älskar Queen så en Singstar-skiva med enbart mitt favoritband borde ju vara en solklar hit. Eller?

Hade jag ägt en kroppsstrumpa hade jag haft den på nu. Jag skäms faktiskt lite, för när jag sitter i soffan ser jag inte alls lika glammig ut som Freddie Mercury på scenen med en tätt åtstittande sparkdräkt och en urringning djup som Marianergraven. Jag sjunger inte lika vackert heller.

Ok, så jag har inte Freddies talang men jag älskar verkligen Queen. Mitt suktande efter fler Queen-låtar till #Singstar har odlats länge och när gruppens egen Singstar-skiva till slut landade på redaktionen blev lockelsen för stor. Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig att mötas av när jag startade konsolen, men inte helt oväntat blev jag något besviken.

Hur kan man inte avundas en sådan mustasch?

Singstar Queen är ju inte på något sätt en hyllning till mitt favoritband. Det är ett överprissatt paket med låtar som inte bjuder på några nyheter alls. Det är dessvärre också ett hafsigt ihopsatt paket, då flera av låtarna lider av dålig volymmixning. I låten We Are the Champions hörs knappt sången när Radio Ga-Ga med samma volyminställning får högtalarna att skallra.

För 449 kronor får du i Singstar Queen 25 låtar (20 till PS2) till ett pris på ungefär 18 kr styck. Enskilda låtar i Singstore kostar som bekant 15 kronor styck. De överskjutande 75 kronorna kan du gott fundera på vad de ger dig. I Singstore kan du dessutom köpa två paket om fem Queen-låtar vardera för 70 kronor per paket, vilket blir 14 kronor per låt. Epic fail i prislogiken?

Det är klart att jag älskar låtarna. Bohemian Rhapsody är precis lika svår som man kan tro. We Will Rock You är precis lika enkel som den verkar. Arm i arm med en vän på karaokefesten kommer We Are The Champions förstås vara en hit. Och mindre kända toner som You're My Best Friend, Tie Your Mother Down och These are the Days of Our Lives visar åtminstone en gnutta eftertanke i urvalet.

Men det spelar i slutändan ingen roll att scenkostymerna får dig att dra på smilbanden och att musiken är minst sagt episk. Inte ens Freddie Mercurys skådespel som pipinett, dammsugande hemmafru i I Want to Break Free kan rädda det här paketet när du, oavsett hur mycket finöl du druckit, kommer känna en bitter smak i munnen av att ha fått betala för mycket.

Queen har gjort en fantastisk samling karaokelåtar och Freddie Mercury kan visserligen härmas men aldrig efterliknas. Sony däremot har än en gång visat att skivan är död och köper du just den här så har du begått ett misstag. Vill du förbli en champion besöker du Singstore i stället.

The show must go on. Yeah.

Skicka en rättelse