Vi testar Ready 2 Rumble: Revolution. Kommer boxning någonsin fungera på Wii?

Ready 2 Rumble släpptes till Playstation, Dreamcast och Nintendo 64 och gjorde sig tack vare spelupplägget och de skojfriska karaktärerna ett namn. Sällan hade ett boxningsspel varit så oseriöst men ändå bibehållit känslan av att det faktiskt kan vara kul att slå en vän på käften. Nu är det dags för Wii-utgåvan, håller den måttet?

I likhet med originalet innehåller #Revolution karikatyrer, men denna gång av kändisar. Vi kommer bland annat få chansen att spöa Brad Pitt, Nicolas Cage, Arnold Schwarzenegger, David Beckham och Jack Black). Alla under påhittade namn och alla med olika egenskaper. En fet karaktär betyder mer stryktålighet, medan en smal betyder skör som ett asplöv men snabb i rörelserna. Ett muskelberg betyder hårdare slag men dålig uthållighet, och det här med uthållighet spelar en stor roll. När mätaren slagit i botten blir din karaktär långsammare i slagen och gör mindre skada. Märker man att mätaren är på väg ner är det bara till att backa undan för att se den fyllas igen.

Är min kontroll trasig?

Ja, men bara i Ready 2 Rumble: Revolution

För att utdela knytnävsslag svingar du wiimoten och nunchucken om vartannat, den ena delen agerar alltså högerarm och den andra vänsterarm. Här stöter jag för egen del på det största problemet med spelet - det går inte att ställa in om man är vänster- eller högerhänt. Detta brukar inte vara något problem, men om jag som vänsterhänt vill utdela en vänsterkrok måste jag alltså boxa med högerarmen utifrån kroppen. Nu kan det tyckas att det vore så enkelt att sätta wiimoten i andra handen, men då blir det som att spela #Quake med musen i högerhanden för en vänsterhänt vilket inte är det lättaste.

Utöver avsaknaden av stöd för vänsterhänta är kontrollen något så fruktansvärt oprecis, den känner inte av slagen du tilldelar motståndaren. Uppskattningsvis 90 procent av de slag du försöker dig på kommer att levereras i form av en vanlig jabb, trots att du försökte dig på en uppercut. Detta resulterar i en frustration som får dig vilja spöa upp moståndaren på riktigt då AI:n inte verkar ha samma problem med sin wiimote.

Vill du spöa en vän?

Gör det då i något annat spel.

Den som planerar att nöta igenom Ready 2 Rumble ensam kommer bli besviken. Variationen är på tok för liten för att tillfredsställa någon en längre tid, detta trots att det lagts in en drös minispel. Dessa går ut på att du som spelare skall lära dig hantera kontrollen. Ett sådant går tillexempel ut på att du ska rikta wiimoten och nunchucken åt olika håll efter de instruktioner som visas på teven. Något som säkert hade varit roligt om spelet haft förmågan att känna av att du faktiskt rör på kontrollen...

Om du istället väljer att bjuda in en vän för att ge denne spö blir spelet lite roligare. Men för att det skall vara riktigt roligt att spela mot en vän, eller ovän för den delen, bör det vara belönande för den som är bättre, något som detta spel väljer att skita fullständigt i då det enbart handlar om vem som har turen att få sina slag registrerade.

Summan av kardemumman, vill du ge någon stryk - gör då det på riktigt istället. Det torde vara roligare än att göra det i Ready 2 Rumble: Revolution.

Struntar nog i Ready 2 Rumble, väntar på Punch Out istället! 03/04 hahaha nice recension "vill du ge någon stryk - gör då det på riktigt istället" 03/04 Haha. Bästa recensionen på länge. Fan vilken skön sågning. Bra skrivet Christian! 03/04 verkar rätt bra! :) 02/04 Skillnaden mellan det medföljande Wii sports och detta är att detta spelet kräver mer precision då det finns en rad olika slag och tekniker. Detta är något som wii sports boxningen saknar och därmed kommer undan lindrigare med. Men det är som sagt synd,... 02/04 Bort med Wii och ge oss mer recensioner av ps3, xbox 360 spel. :I 02/04 Fråga till recensenten; Gillade du kontrollen till wii boxing? Den var svår men till slut lärde man sig den och den va skitbra. Om du inte tyckte om den kanske det finns liten chans för denna. 02/04 Jag förstår inte hur vänsterhänta kan ens spela på datorn med musen i vänster hand? Jag är vänsterhänt och använder högerhanden till musen, och har vänsterhanden på t-bordet. Om jag skulle använda vänsterhanden så skulle det kännas lustigt. Däremot så... 02/04 många wii spel känns ganska slarvigt gjorda imo. Men dom spelen det har lagts ner mkt tid på blir ofta bra (: 02/04 folk som inte är bittra 16åringar. synd, jag förstår inte varför det ska var så svårt att göra ett spel till Wii där kontrollerna är exakta? Jag testade att "slänga" in en Wii kontroll till datorn. reaktionstiden är lika med 0 och extremt kännsligt, min... 02/04
Skicka en rättelse