Från ingenstans slår sötbomben ner och briserar i en färgsprakande värld där du lever, verkar och andas Disney. Vem behöver verkligheten?

Jag är kär – i ett sabla licensspel. Hur blev det så här? Animal Crossing-klonen som skulle ha blivit fruktansvärt långtråkig och dötrist blev alldeles... alldeles underbar.

När jag landar i Castleton med det magiska Disneyslottet som enorm fond träffas alla mina sinnen av en enorm sötchock och ett ändlöst habegär. Femton timmar senare har jag ännu inte hämtat mig. Runt omkring mig lever de ikoniska figurerna sina liv. Kalle tillbringar dagarna med rofyllt fiskande, Joakim von Anka tjänar stora pengar i den stora affären och Kajsa Anka driver en trendig boutique, alldeles bredvid Piff och Puffs snickeri. Ett stenkast bort ligger andra världar så som Underlandet och Sjumilaskogen där Nalle Puh och hans vänner har både ett och fem honungsrelaterade problem.

Somliga äventyr är mer fartfyllda än andra.

Och det bästa är att här lever jag också mitt liv. Jag driver mitt café, dansar på Askungens bal, odlar grönsaker i Sjumilaskogen, går på ökenäventyr med Aladdin, köper möbler för att inreda mitt krypin ovanför caféet och så vidare. Eller "mot evigheten och vidare", som en känd Disneyfigur skulle uttryckt saken.

Disney Magical World bygger på ren och skär girighet. Du gör saker för att få saker. Sedan gör du svårare saker för att få bättre saker. Habegäret saknar gränser. I början är möjligheterna färre men i takt med att du får klistermärken, spelets svar på achievements, får du tillgång till nya världar, fler moment och mer glädje. För du kommer att bli väldigt glad tillsammans med det här äventyret. Jag gillar att det även finns strider och nätta dungeons inbakade, även om dessa ärligt talat gärna fått vara mer raffinerade.

Peter Pan fixar festen

Det finns hela tiden små delmål att sikta mot. Det kan handla om att hitta beståndsdelarna till en bättre trollstav för spökstriderna i Agrabah, eller att arrangera en fest genom kombinera rätt slags möblemang och läckerheter i caféet för att självaste Peter Pan ska komma på besök. Kanske får jag ta ett festligt foto tillsammans med celebriteten? Och kanske hittar jag äntligen den sista pusselbiten för att jag ska kunna bygga bron över floden alldeles bakom Puh-björnens hus?

Sy kläder, driv ett café och lev ett riktigt Disneyliv.

Dessutom ger den insprängda dygnscykeln och kalendern en extra dimension. Du har bara några timmar varje dag till att utföra olika tjänster för att ha chansen att få, ibland, sällsynta grejer. Just nu pågår förberedelserna i Castleton inför Halloween. Jag ser redan fram emot julafton.

Prylar är hjärtat i Disney Magical World. Det är de som ger dig fler kläder, maträtter, möbler och i långa loppet fler klistermärken, världar och äventyr. Visst, de olika vyerna hade gärna fått vara mer detaljrika, vissa moment mer djuplodande och ännu fler Disneylandskap hade inte suttit fel. Såklart. Habegäret är som sagt gränslöst.

Är det som i Animal Crossing att du kan ha flera avatarer/spelare i spelet? AC kan jag spela med sambon som det är nu och jag undrar om det är samma typ i detta eller som i Pokémon där det endast finns en karaktär. 17/10 Äh, 75 procent av "packet" i Sjumilaskogen är helt nakna när de smyger omkring bland buskarna. Där ligger Kajsa i lä. 16/10 Mustigt skägg är mustigt även på Törnrosa. Ja, lite som Animal Crossing är det, även om det är mer fokus på äventyr och sprakande slagsmål. Och visst har Jocke von Anka en affär, men är inte i närheten av Tom Nooks ondska. 16/10 För att vara lite mer seriös så är detta ett spel som helt har gått mig förbi, det ser trevligt ut. Någon som vet om det kommer en version på svenska? 16/10 Håller fullständigt med, borde vara 18 årsgräns på detta snuskiga spel. Ett spel där det finns nudister, fy vale ;-) 16/10 Det enda som kändes lockande för mig var Mickey Edition 3DS som dom visar i slutet av trailern. Blev lite avtänd när jag såg gubbarna som påminner väldigt mycket om Xbox-avatarer. Önskar att Disney gjorde ett nytt World of Illusion fast i 3D och där man... 16/10 Kommer aldrig spela spelet men det får en hyllning. Med andra ord, nästa generation ska få smaka på samma skit som vi fick. inb4 jurassic world... https://www.youtube.com/embed/mtVpkfYrlsk 16/10 Sexistiskt spel, kajsa anka har inga byxor!! 16/10 för att hjälpa inleda den uppenbara debatten om sakers tillstånd i Disneyuniversumet i en munter ton så tipsar jag om att först kolla in lite querkonst (http://www.boredpanda.com/disney-princesses-with-beards-adam-ellis). :) http://www.boredpanda.com/bl... 16/10
Skicka en rättelse