Logan. Vem kan låta bli att beundra denne best vars kropp är helt fullpumpad med påhittad metall? X-Men Origins: Wolverine har av utvecklarna lovordats som filmspelet som inte suger. Stämmer det? Läs vidare så får du reda på huruvida så är fallet.

Förvånansvärt nog iträder du i #X-men Origins: Wolverine rollen som just Hugh Jackman, nej, Wolverine, Logan eller vad du nu vill kalla järven med helt ofattbar förmåga att tåla när någon vrider om hans bröstvårtor. Spelet handlar som filmen om tidigare upplevelser i den långlivade mutantens liv. En sedvanlig story om kärlek, hat, hämnd, bedrägeri och triumf. Stackars Logan har en riktigt taskig broder.

Åh nej, du dödade min älskade

Det var det om storyn.

Har du inblick i serietidningarnas förtrollade värld kommer du lugnt kunna skaka hand med vilken annan nörd som helst. Tillsammans kan ni därefter glatt konstatera att det här är det närmsta den riktiga Wolverine ni någonsin fått se. Älskvärd brutalitet, ursinningslösa stympningar och blod som mest ser ut som flytande plast i en salig röra. Moraldoktorn kommer inspringandes med blodsprängda ögon och utbrister med ett hest skrik: ”Men barnen då, har någon tänkt på barnen?”. Nej, spelet har en artonårsstämpel, och tacka gudarna för det. Det är trots allt så här jag vill se Wolverine. Han ska vara hård, brutal, skäggig och klyva saker genom att titta på dem. Någon form av serievärldens Chuck Norris.

Det där lär svida

You spin me round round

Om du gillar vanliga hack'n'slash beatemups som exempelvis #God of War eller #Ninja Gaiden så lär du inte bli besviken på Wolverine. Du kan även dra in en jämförelse till 50 Cents #lir eller vad sägs om #Aragorn, om du vaknat på fel sida det vill säga. Den största skillnaden är att det här spelet är väldigt mycket lättare. Om du hamnar i extrem knipa är det bara att använda dina superkrafter för att hitta ett hörn och gömma dig. Varefter du på typiskt Wolverine-vis sitter och hoppas på att fienden inte hittar dig förrän din hälsa är på topp.

Tummen upp för nya generationens licenslir

Andra filmspel kan dra åt helvete

Hugh Jackmans röst förgyller det helt godkända röstskådespeleriet och även grafiken är på topp, om det inte vore för vissa #Duke Nukem 3D-texturer. Musiken flyter på och fiendeurvalet är stort, om man bortser från minibossarna som bekämpas på samma sätt om och om igen. Du kommer även stöta på andra karaktärer från serievärlden, som i sin tur bjuder på härliga bossfajter.

MADNESS? NO, THIS IS SPAARTAAAA

Så för att summera. Spelet bjuder på härlig spelkänsla och du känner dig minst lika mäktig som om du nästan vore odödlig och hade sjukt grymma metallklor till ditt förfogande - vilket du faktiskt har. Du kan låsa upp nya kostymer, ett svårare spelläge, finna hemliga områden och uppgradera din karaktärs förmågor. Det går även att följa dina achievements, achievements-knarkare som du är, och...

Äh, skit samma. Hatten av för #Raven Software. Ni höll vad ni kväkte ur er. Spelet är inte perfekt men jag vill ha mer av det goda. Dags att poppa popcorn varefter jag med ett brett leende ska göra konfetti av några fler mutanthatare.

Japp, det är den enda stora missen, att Leviathan/Wendigo bossarna återkommer för ofta. De är lite för enkla och tråkiga (ducka, hoppa upp på ryggen och slasha på, upprepa). Utöver det så är det ett av de bästa i sin genre helt klart. 22/05 HD är överskattat, spelet är troligen det bästa filmlicense spel jag kan ta ur minnet. Mycket underhållande dock så är samma bossar för många gånger, har inte spelet själv men har lirat nästan halva och kompisen min har inget ljud på mellansekvenserna. 22/05 jag har testat demot och det ser ju lbra ut bara lite finslip på combos och sånt 17/05 Demot är inte ens i HD, så man har ju ingen aning om det är snyggt eller inte :S 16/05 ....och sen finns det folk som blir upprörda när jag vill ha 18års gräns på internet.. 12/05 Det finns en del buggar, men jag anser att det är småsaker. Jag kunde spela igenom hela spelet utan krasher på PC och de enda buggar jag stötte på var AI som fastnade i terräng och stod stilla. Inte stött på att man fastnar själv, men kan tänka mig att... 12/05 Verkar vara bra men jag har hört att det ska vara ganska mycket buggar i spelet, så som man typ fastnar inuti ett berg och kan inte röra sig eller att man fastnar på någon väg när man springer via vägen över till en annan plattform. Sånt är ju rättså... 12/05 Vi beställer olika längd på artiklarna från våra frilansare, och ersättningen utgår därefter. Stora spel = långa texter, små spel - kortare texter. Det är i grund och botten en prioriteringsfråga. 12/05 En fråga. Hur kan det vara en maxlängd på en recension du publicerar på fz? det är väl inte så att en sida till kostar mer? Vad hindrar dig från att skriva mer? 12/05 Demot är riktigt skoj :) ett kanske köp, troligen när priset gått ner lite :p btw, vart är alla video recensioner? Alltid kul med sådana... 12/05
Skicka en rättelse