Den mystiska kufen Murgo har återvänt till Bowerstone och med sig har han en massa skumma prylar som han väldigt gärna vill att du tar hand om för en billig penning. Den första prylen är en liten snöglob med en by inuti. Byn behöver din hjälp eftersom ett gäng ondsinta och färgglada herrar tömt den på färger. Ditt uppdrag är att få bort fienderna och på så sätt återställa färgbalansen, och således även ordningen, i byn. Ett kul och vackert uppdrag som bjuder på en ganska stor dos variation, vilket jag annars saknat lite i Fable II.

Sätt färg på tillvaron

- avrunda med en maskerad

Den andra saken Murgo prackar på dig är en gyllene dödskalle. Denna innebär ett maskeraduppdrag där du måste använda fiendegarderoben för att ta dig vidare. Uppdraget går i stort ut på att föra olika andar till en staty på en kyrkogård iklädd olika kläder och följaktligen framkallar det inte några glädjerop.

Precis som titeln antyder får du även se en bit av Albions framtid. Men något riktigt häpnadsväckande eller avslöjande är det inte tal om. Har du sett de sista två minuterna av valfri actionfilm på 90-talet vet du vad jag pratar om. Utöver de två uppdragen och chansen att se in i framtiden bjuder Fable II: See the Future på en drös extra godis. Om du är sugen på att byta hund får du till exempel en dalmatiner för 10 000 guld. Eller varför inte en ny kostym eller tatuering?

En bra deal?

- En liten godispåse för redan frälsta

Men är det värt 560 MS-poäng (cirka 60 kronor) bara tre månader efter den något dyrare expansionen Knothole Island? Ja, tyckte du att Knothole Island var värt 800 MS-poäng kommer du uppskatta också See the Future, som visserligen är mindre i omfånget men billigare. Ingen höjdare, men ett trevligt tillägg och teaser för en ganska liten slant.