Nu har du chansen att se in i Albions framtid. På köpet får du bland annat lite nya uppdrag, ett gäng nya hårfärger och chansen att byta hund till en riktig skrytjycke. En bra deal?

Den mystiska kufen Murgo har återvänt till Bowerstone och med sig har han en massa skumma prylar som han väldigt gärna vill att du tar hand om för en billig penning. Den första prylen är en liten snöglob med en by inuti. Byn behöver din hjälp eftersom ett gäng ondsinta och färgglada herrar tömt den på färger. Ditt uppdrag är att få bort fienderna och på så sätt återställa färgbalansen, och således även ordningen, i byn. Ett kul och vackert uppdrag som bjuder på en ganska stor dos variation, vilket jag annars saknat lite i Fable II.

Sätt färg på tillvaron

- avrunda med en maskerad

Den andra saken Murgo prackar på dig är en gyllene dödskalle. Denna innebär ett maskeraduppdrag där du måste använda fiendegarderoben för att ta dig vidare. Uppdraget går i stort ut på att föra olika andar till en staty på en kyrkogård iklädd olika kläder och följaktligen framkallar det inte några glädjerop.

Precis som titeln antyder får du även se en bit av Albions framtid. Men något riktigt häpnadsväckande eller avslöjande är det inte tal om. Har du sett de sista två minuterna av valfri actionfilm på 90-talet vet du vad jag pratar om. Utöver de två uppdragen och chansen att se in i framtiden bjuder Fable II: See the Future på en drös extra godis. Om du är sugen på att byta hund får du till exempel en dalmatiner för 10 000 guld. Eller varför inte en ny kostym eller tatuering?

En bra deal?

- En liten godispåse för redan frälsta

Men är det värt 560 MS-poäng (cirka 60 kronor) bara tre månader efter den något dyrare expansionen Knothole Island? Ja, tyckte du att Knothole Island var värt 800 MS-poäng kommer du uppskatta också See the Future, som visserligen är mindre i omfånget men billigare. Ingen höjdare, men ett trevligt tillägg och teaser för en ganska liten slant.

Ok, tack. Det uppskattas för övrigt verkligen att ni lägger fokus på texten, det är den som ger något att läsa. Däremot är det ibland svårt som läsare att vikta det som skrivs i texten. Jag t.ex. brukar alltid kolla betyget först och sedan läsa texten,... 26/05 Jag sa inte att du inte ska läsa/tolka betyget, utan att du inte ska lägga för stor vikt vid det. Läs recensionen, det är där vi berättar varför vi tycker det vi tycker. Jag kan inte säga ett enkelt ja eller nej, det beror på flera faktorer. Men visst,... 26/05 Ok jag provar igen. Jag uppskattar verkligen svaren men har lite problem med att jag helt plötsligt inte ska tolka/läsa betyget. Frågan är egentligen ganska enkel; Kommer spel X att få bättre betyg om det är billigt än om det är dyrt? Ber om ursäkt om... 26/05 Billigt i alla fall, så det blir väl ett införskaffande :D 25/05 Plus/minus och betyg är extremt korta sammanfattningar av texten. Om nåt ska tolkas så är det texten, det är där vi skriver varför vi tycker som vi gör, resten är bara för att ge en snabb överblick. 25/05 Ok, tack, det var det här jag var ute efter. Då tolkar jag minuset angående expansionens längd som att den var väldigt kort även i relation till att den kostar en knapp tiondel av fullpris. Olika spelsiter verkar behandla detta på olika sätt, och det... 25/05 Fan va nice :O har klarat ut fable 2 och 1 runt 5 gånger var för att dom ägde så hårt :D 25/05 Ursäkta, men bilden i recensionen är från Knothole Island, inte See the future, liten miss? Dessutom har DLC'n en hel del hemligheter och pussel att upptäcka vilket ökar livslängden, det borde nämnts lite tydligare. T.ex. samla statyer, teddybjörnar och... 25/05 Som jag sa: om spelet är anmärkningsvärt dyrt eller billigt står det i texten. Detsamma gäller speltid, prisvärde och annat sånt. Alla dessa faktorer är det som ligger till grund för betyget. Hur det är med speltiden i detta fall vet jag inte eftersom... 25/05 Tack för svaret Tompa. Jag undrar dock om ni justerar slutbetyget efter spelets pris. I just det här fallet t.ex. så ger ni ett ganska lågt betyg, och på minus skriver ni att spelet är kort. Jag undrar om ni tycker att det är kort i förhållande till det... 25/05
Skicka en rättelse