Yuke's har gjort ett bra jobb ett par år i rad nu med sina wrestlingspel till konsol. Visst, det är inte riktiga slagsmål, men i ett tv-spel är det ju ungefär samma sak som Ultimate Fighting, förutom att WWE har bra mycket mer "profilstarka" fajters. Nu har samma utvecklare gett sig på riktiga slagsmål. Och som spel gör sig UFC 2009 Undisputed faktiskt bättre än sina låtsaskonkurrenter.

Jag ska vara ärlig: jag avskyr verkligen Ultimate Fighting. Tycker det är avskyvärt att folk kan vilja slå på varandra för ärans och nöjets skull. Och på så sätt att det övergår teknik och blir till ren misshandel. Å andra sidan är jag ju dubbelmoralist och gillar både fajtingspel och hockeyslagsmål. Jag tror att min gräns ligger lite lägre bara. Tur att ingen tar skada i ett tv-spel, antar jag.

Så min kunskap om själva UFC är ganska minimal innan jag börjar spela. Men det krävs inte mycket research för att märka hur pass seriösa #Yuke's har varit i sin egen research. Jämfört med verkligheten är de cirka 100 UFC-personligheterna väldigt lika sina original, både visuellt och i fajtingstil (förutom de realistiska icke-boxarna som UFC bjuder på). Och just det – mängden boxare och realiteten hos alla karaktärer – är en stor del i varför UFC 2009 Undisputed är så bra.

Så, du har redan förstått att livslängden hos spelet är lång, bara i matchläget. I den enorma mängden fajters, de sex olika teknikerna (boxning, brasiliansk jiu-jitsu, judo, kickboxning, muay thai och brottning) och de oerhört välutvecklade kontrollerna finns en nästan oändlig ström olika slagsmål. Ingen fajt är den andra lik.

Sen tillkommer fler spellägen också. Till exempel karriärläget, som – särskilt när du skapar din egen boxare – tar väldigt lång tid att slutföra. På gott och ont. Men att du efter de runt 30 fajter som din karriär tillåter får behålla din spelare och använda honom online är en fördel. Att det finns många onödiga och tidsödslande träningsövningar är dock inte lika roligt. Men karriärläget är klart godkänt sammantaget.

Klassiska fajter

- för den inbitne supportern

Classic Fights är också en rätt cool detalj, särskilt för hardcore-fans. Där får du ställa upp i klassiska fajter (eh ja, jag vet, det är rätt uppenbart) och försöka vinna dem på samma sätt som vinnaren i den riktiga fajten. Som sagt, för hardcore-fans – annars är det bra mycket roligare med vanliga kurr, särskilt om du möter en kompis en mot en och slipper den ibland rätt tråkiga AI:n.

Online är dock UFC 2009 Undisputed en besvikelse, åtminstone för mig. Jag får lagg gång på gång, vilket förstör hela känslan i detta spel där du behöver vara millimeterprecis i dina rörelser för att få rätt spelkänsla. Men om din slagskämpe hackar och haltar är det svårt att veta när du ska lägga dina slag eller grepp. Lagg verkar i vissa spel vara individuellt, men jag har hört om andra med samma problem. Hoppas det kommer en patch som fixar detta så småningom. Och det är trots allt enda riktiga minuset.

Det som gör spelet klart köpvärt är trots allt all action i den åttakantiga ringen, särskilt med de två fantastiska kommentatorerna Mike Goldberg och Joe Rogan och den fanatiska publiken som ljudkuliss. Undisputed är snyggt, det är obehagligt realistiskt, det är fantastiskt roligt och det är – sist men inte minst – oberäkneligt. Just när du tror att du äger en match kan motståndaren få till en fullträff och sänka dig. Precis som i verkligheten. Det är av de skälen du bör köpa Undisputed. Men du ska nog helst vara en fan sedan tidigare, för är du som mig och ogillar sporten i sig ger inte detta spel särskilt mycket mer än annan fajting.

bästa skiten nånsin, lätt. Jag blir nästan aldrig förbannad när jag spelar men igår sparkade jag runt på en kudde när jag för femtielfte gången blev knockad av Cock Chest-nar hrmpff. Han SKA submittas. Snart. Det är för mej ett tecken på kvalite, när... 07/06 som en inbiten fan av mma så har detta spel kommit väldigt nära det har sina brister absolut men som fightingspel så finns det inget bättre just nu iaf. Boxningspel intresserar inte klart tråkig o farlig sport jämfört med mma. 05/06 Utan tvekan det bästa fighting-spelet som någonsin gjorts. Oavsett om det är baserat på UFC eller inte. Det är välbalanserat och mycket realistiskt, på det sättet som frustrerar de spelarna som inte begriper VARFÖR exempelvis "Shogun" vinner 'på golvet'... 05/06 helt klart det bästa fighting spelet hittils! helt beroende framkallat, helt galet, och helt grymt, bästa 05/06 "Kört demot, finns inte ens info om kontrollen. omöjligt att ta sig ur en takedown. Nä detta spel hamnar bland skiten tyvärr." testade du å köra tutorial? där förklarar dom alla kontroller. 05/06 the Simps 3 fick 5/5 å UFC 4/5 - rotest, borde vara tvärt om men det är ju min åsikt i alla fall. UFC är ett dunder lir då man har polare över =) 05/06 FasterSixth, de finns ju för guds skull en tutorial i demon, som går igenom precis alla moment och låter dig utföra dom på kommando. Kolla igenom innan du lägger de "bland skiten", du kommer missa ett bra spel. 05/06 Enligt profilen är han 26... Sluta hacka på stackaren nu. Han har fått sitt och lite därtill. 05/06 Spelet är i särklass ett av de bättre fightingspelen. Dock, har du lågt i submission defense och hamnar under en bit in i matchen mot någon som har bra i submission offense är det nästan omöjligt. Men man kan verkligen ha en game-plan i detta spel. Det... 05/06 ledsen att jag glömde nämna den grymma, men långa, tutorialen i spelet. där får man verkligen lära sig alla kontroller och varför de är bra i olika situationer. 05/06
Skicka en rättelse