Ytterligare ett japanskt spel har anlänt till Playstation Network. Skillnaden mot den stora massan är att det har begåvats med en berättelse. Är det lika nödvändigt som det låter?

Vi får följa studenterna Aoyama och Akasaka som efter ett misslyckat experiment med en magisk kub råkat förvandla sin vän till ett apliknande djur. För att återställa den kära vännen till sin ursprungsform måste man lösa mysteriet med kuben. Vi kan direkt konstatera det faktum att en story i denna typ av spel gör lika mycket nytta som aknekräm på en cancerböld. Att den japanska studions valt att berika spelet med en story passandes de flesta jrpg-spel på marknaden är verkligen helt obefogat. Som tur är behöver du inte bry dig om den när du pusslar.

Pussel i världsklass

I korthet fungerar spelet som så att du får upp en bricka fylld med numrerade boxar, där alla siffror fått en färg. Du ska genom att rotera dessa boxar få fyra siffror av samma sort i en kvadrat för att få dessa att försvinna och erhålla de poäng som boxarna ger. När du fått minst fyra boxar i kvadratform tickar dess siffra upp ett steg för att på så sätt möjliggöra att intilliggande boxar med den nya siffran ska försvinna. Görs detta får du kombinationspoäng. Detta är i stort sett vad spelet går ut på. Du får dock välja mellan tre olika spellägen, alla berikade med olika svårhetsgrader.

[video=3290]

Pusselläget är den spelform där du får ta del av den fantastiska storyn, du får en spelplan där du med ett begränsat antal snurr ska få hela planen tömd på kuber. Det andra läget heter Time Trial och likt alla andra pusselspel går det ut på att på så kort tid som möjligt skrapa ihop så många poäng du bara kan.
Det tredje läget heter Endless och det är min personliga favorit. Här ersätts de siffror du lyckas få bort med nya, allt medan tiden tickar på fryser boxarna och blir då orörliga. Om du inte snabbt får undan boxarna kommer snart hela spelplanen vara förstenad och Game Over-skylten hånar din insats.

Numblast är ett pusselspel för de redan frälsta. Tillhör du inte denna grupp människor gör du bäst i att titta på andra, lättsammare alternativ, för detta spel är skoningslöst.

Skicka en rättelse