Tillhör du dem som suckar och skakar på huvudet när Gordon Ramsay försöker styra upp restauranger i Kitchen Nightmares på tv? Tror du att du kan göra det bättre? Då har du chansen i Restaurant Empire II.

Spelet går i korta drag ut på att starta restauranger som du sedan driver och ser till att de blir populära så att du tjänar kosing. Du inreder, anställer personal, väljer maträtter, ordnar med ekonomi och marknadsföring, köper ingredienser - kort och gott allt som har med en restaurang att gör. Ett traditionellt tycoon-spel kan man säga. Har du spelet något liknande management-spel tidigare så lär du inte ha några större problem med att sätta dig in i detta.

Jag spelade nyligen #Restaurant Empire och gillade det. Därför såg jag fram emot att få prova tvåan, men jag måste säga att jag blir besviken på en del punkter. För det första är den första av de båda kampanjerna en remake på kampanjen i föregångaren. Utvecklarna har alltså försökt fylla ut denna titel med gammal skåpmat. De insåg antagligen att den nya kampanjen inte är stor nog för att kalla Restaurant Empire II för fullversion och i ärlighetens namn borde de ha släppt det nya materialet som en expansion till det förra spelet. Förpackningen skryter om en ”överlägsen grafikmotor” men vad som menas med det är att några fler polygoner har lagts till på karaktärerna samt att en del texturer putsats till. Att den högsta upplösningen bara är 1280x1024 säger väl en del.

Något av det nya

för att bara nämna några saker

Nyheterna kretsar kring den nya kampanjen där möjligheten att driva caféer och konditorier (med 260 nya recept) finns med. I övrigt kan du laga tysk mat vilket gör att antalet matrecept hamnar på lite över 600 stycken. Varför utvecklarna valt just tysk mat känns lite underligt, det skulle varit trevligare med till exempel indisk eller kinesisk mat. Men det är förstås en fråga om tycke och smak. Du kan även anställa underhållare som sjunger och spelar musik på dina restauranger.

Restaurant Empire II ska givetvis få ett betyg, men vilken nivå det blir är inte helt självklart. Har du spelat föregångaren kommer du antagligen känna dig något besviken och då kan du sätta en tvåa. Har du inte spelat ettan så blir betyget en trea. Oavsett vilket har du här ett underhållande spel som kommer skänka många trevliga stunder.

Skicka en rättelse