Inte nog med att vi numera ska röra oss framför våra konsoler, vi ska dessutom svettas vår egen svett. Vi har testat hur fuktiga vi blir av Electronic Arts träningsprogram.

Att göra träning kul för soffpotatisar är lika svårt som för Tompa att vinna över mig i valfritt spel. Bara för att konsoler är synonymt med underhållning innebär det inte att träning som körs på dem blir rolig. Därför är det bäst att du på en gång får veta att #EA Sports Active inte är ett spel utan precis som #Wii Fit ett program för att både utföra och hålla koll på din träning och de resultat den ger.

Mossiga kroppideal slinker igenom

Slanka Sara och Biffiga Berra instruerar

Det första du gör att skapa en profil, mata in dina kroppsdata och välja om du vill ha en kvinnlig eller manlig tränare. Självklart är den förstnämnda väldigt smal och den senare är biffig. Kroppsidealen är mossiga men värdet i att ha någon av dessa som instruktörer är högt, mer om det lite senare. När inställningarna är ur vägen kan du välja att anta en 30-dagarsutmaning där den närmaste månadens dagliga övningar är förbestämda och du hela tiden kan följa dina framsteg på en graf. Du får även besvara frågor om du utfört något ansträngade utanför vardagsrummet och om din kosthållning. Så här långt håller Wii Fit jämna steg men när väl övningarna kör igång drar Sports Active ifrån.

Ingen förstod varför Theo började ruva en blå boll men han såg lycklig ut

Första gången du kör en övning demonstrerar din personliga tränare hur du går tillväga genom ett kort filmklipp. Har du väl sett det upprepas det inte men skulle du bli osäker är det bara att trycka på minustecknet för en repris. Tränaren är även med under passet för att kommentera dina prestationer och även om utropen kan kännas lite krystade är de kopplade till vad som faktiskt sker. Du kan också välja hur mycket utmaning du vill ha inför varje pass. Skulle månadsutmaningen kännas påtvingad kan du istället välja bland de många färdiga paketen, sorterade på intensitet och tidslängd, eller skapa helt egna. Ett ypperligt sätt få träning att passa in i ett hektiskt vardagsschema när du bara en viss tidslucka.

Tänk shopping-teve fast bättre

Det får plats under sängen!

Som tidigare nämnt kräver EA Sports Active inte balansbrädan från Nintendo, men spelet har stöd för den. Annars klarar du dig bra med grundpaketet som innehåller ett lårbälte att lägga nunchuken i under vissa övningar samt ett rött gummiband som ger motstånd när det är dags att röra armarna. Visst, det ger lite TV shop-varning men förutom det sedvanliga glappet i vissa rörelseavkänningar, som vi börjar vänja oss vid, fungerar wiimote-gympa väldigt bra.

Det stora problemet med Wii Fit var att Nintendo bäddat in övningarna i sin vanliga gulliga och ibland överpedagogiska inramning och att det saknades en funktion att sätta ihop egna träningsprogram. Det tog därför en timme för att få ut 30 minuters effektiv träning, vilket är omöjligt att motivera. EA Sports Active är därför redan där en bättre produkt och det kräver inte ens den vita vågen för en tusenlapp. Efter 20 minuter är jag svettig och trött i de muskler som bearbetats och passen känns som precis lagom dagsportioner för en slapp gamer som jag. Däremot har jag svårt att se att någon som redan tränar regelbundet skulle få ut något av EA Sports Active, det är mer en bra inkörsport till mer seriös träningsvärk.

Tycker att Wii börjar bli mer en träningskonsoll än en vanlig spel-konsoll men det är väl bra att man får röra på sig. :) Annars så finns det ju Eye-Toy till gamla PS2 som man även där blir svettig utav. :) 28/06 Bra jobbat Calle! Jag gillar hur du bearbetar recensionen på ett humoristiskt men ändå professionellt sätt. En informativ och glädjerik läsning. Jag skulle nog kunna tänka mig köpa denna produkt. Jag löper runt 6-7km 4 dagar i veckan och jag känner att... 27/06 "Träning inte automatiskt roligt för att det körs i spelmaskin" Haha, dagens sanning. Bra recension för övrigt, tack så mycket. 27/06 Det var kul!!! 26/06 Tänk Tamagotchi, där det är ni som är Tamagotchin! "Tränarna" står "utanför" den där glasrutan och säger vad du ska göra och du gör det.. :) 26/06 Har också köpt de här och tycker det funkar hur bra som helst. Visst så förstår jag dig men själv är jag pollen/gräs allergiker så det gör de nästan omöjligt för mig att gå ut och springa, så detta är de ultimata valet för träning för mig. :):up: 26/06 Jag klickade på denna Artikeln bara för att se bilder på test bruden...... ..... :crazy: ...... .. O.O 25/06 Brukar köra wi sports acrive 30 eller 40 minuter innan träningen som uppvärmning och det fungerar helt klockrent men det gjorde Wi Fit också. Men tränar man inte regelbundet duger passen ändå gott och väl för att hålla sig i form. Fördelen med EA sports... 25/06 Köpte "spelet" i måndags, har haft wiiifit i över ett år. Det är vad wiifit borde ha vartit. Både jag och tjejjen har tränat hela veckan och båda är jättenöjda. Lätt värt pengar! (till skillnad från det mesta som har med wii att göra) 25/06 men frågan är... Är det bra spel? eller är det bara ett bra träningsprogram =3= 25/06
Skicka en rättelse