Keid är ett stjärnsystem som ligger 16,5 ljusår från jorden. Med headsetet Keid 20 lovar tillverkaren Mionix en kvalité som ligger ljusår före spelen. I vår recension får du reda på om det stämmer.

Det är bara att erkänna, jag är svag för stjärnor och allt som har med den yttre rymden att göra. Det beror förmodligen på en djup önskan att någon gång få åka till främmande världar. Med andra ord är det ett billigt sätt för tillverkarna av elektronik att försöka tilltala recensenternas hjärtan med stilfulla namn. Som tur är har vi hjärtan av sten och påverkas inte av eskapistiska drömmar.

Dåliga märkningar

Det märks direkt

Hörlurarna ger ett bra första intryck, de är stabila men vad som är vänster och höger har jag svårt att hitta, det tar ett tag innan jag hittar märkningen på insidan av lurarna. När det sedan gäller kablarna så är de visserligen märkta, men varför ska allt alltid vara svart på svart? Det finns en tydlig märkning på varje kabel som berättar vilken som är för mikrofonen respektive ljudet, men båda är lika svarta som kabeln. Det här är oerhört vanligt i elektronikvärlden och även om det inte är någon stor sak så är det ändå en detalj som kunde förbättras.

Formen är i alla fall inte ljusår före någonting. Det är ett par rejäla, bekväma kåpor som sitter bra, utan att överraska särskilt mycket. Mionix hävdar att skumgummit i lurarna formas efter öronen och sedan förblir formade – men det stämmer inte. Trots att de suttit på ett bra tag ser de ut att vara exakt likadana som från början.

Värmer riktigt bra

Inget mer frysande om öronen när du spelar

Komforten är bra, även om det går att använda de här lurarna som öronlappar när det är kallt. Öronen blir rejält varma efter någon timmas spelande/filmtittande/musiklyssnande. De stänger effektivt ute ljud genom en passiv brusreducering, men nackdelen är alltså att de värmer ordentligt.

Ljudet är helt okej, och stundtals bättre än genomsnittet. Vi har en tydlig bas, klara toner och det märks att lurarna är gjorda för att spela. Vartenda ljud i spelen hörs tydligt, även om det är många ljud som spelas upp samtidigt. Gevärseld eller kanonskott, det spelar ingen roll – alla låter distinkt och klart.

Mikrofonen finns det inget negativt att säga om. Den fungerar och när vi testar så hör inte den man pratar med särskilt mycket av vad som försiggår runt omkring. Den kan enkelt justeras i höjdled och vill man få undan den är det lätt att bara skjuta den rätt upp så att den inte stör.

I övrigt känns det mesta som standard. Kabeln är tre meter lång och förstärkt för att minska risken för kabelbrott. Under testet lyckas jag av misstag köra över den med stolen, vilket i sig blev ett bra test. Inte minsta märke kunde hittas och det är förstås ett bra betyg. Den är försedd med både volymkontroll och en knapp för att stänga av mikrofonen. Kontakterna är standard 3,5 mm och guldpläterade. Det medföljer dessutom en trevlig liten påse att förvara lurarna i.

Att Keid 20 är ett par bra hörlurar står helt klart. Det vi saknar är aktiv brusreducering, men med tanke på den blygsamma prislappen är det ändå ingenting vi hade förväntat oss. Att man blir rejält varm om öronen efter bara en kort stunds användning drar ner helhetsintrycket något, men lurarna träffar ändå väldigt rätt i prisgruppen.

Jag köpte dessa lurar, det var nästan ingen bas i dom. Jag blev riktig besviken 01/12 Jag har det här headetet och det är nog det bästa headsetet jag har haft på länge, jag tycker inte att det blir så varm som dom skrev i recentionen, jag hade det under hela DH och jag stördes inte av värmen ( la inte märke till den alls facktist ). Det... 01/12 Ja, det är ju dags att byta ut mina Icemat så varför inte. :) 13/10 Det later ju bra, mina Fatal1ty trycker hart runt oronen, far se om det blir kop och om plankan (haha plankan (planboken)) tillater. Bra recension for ovrigt 12/10 Håller med dig gryzor, är väldigt sugen på att köpa dom här men synd på värmen, det drar ner lite på köplusten :S 12/10 Fattade jag rätt , sitter det volymkontroll och mic-brytare på sladden ? Isåfall går dessa (också) helt bort. Fattar inte varför man inte kan sätta det på en av lurarna ? Vill inte ha det skitet hängande på sladden... 11/10 Riktigt sugen på ett par! Mina Steelseries neckband dödar öronen efter 5min (sitter med mössa när jag spelar för att avlasta öronen) Vilka är snyggast? Vita: http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=2536 eller Svarta: http://www.maxfps.se/produc... 11/10 De ser ut att sitta och kännas ungefär som ett par klassiska AKG-lurar. Tack för recensionen, skall ha dessa i åtanke om jag beslutar mig för att uppgradera mitt nuvarande headset. 11/10 Är du riktigt riktig? Skriv ett brev till EU eller skruva ner volymen själv. 11/10 Bonik, tips sänk volymen... 11/10
Skicka en rättelse