Street Fighter IV var ett riktigt bra spel som kom ut tidigare i år. Härlig fajting, en hyfsad story, fantastisk grafik och klassiska karaktärer. Allt vad man kan behöva hos ett fajtingspel. King of Fighters XII då? Motsatsen.

Jag förstår mig verkligen inte på hur utvecklarna tänkt här. King of Fighters är en klassisk (och häpnadsväckande uthållig) spelserie av blandad kvalitet. Elvan var till exempel helt okej. Enligt vissa riktigt, riktigt bra. Kvick och actionfylld fajting, massvis med färgstarka karaktärer och ett rejält djup. Nu? Inte ens i närheten.

Visst, grunden för ett bra spel finns faktiskt i King of Fighters XII. Grafiken är bra på vissa ställen, menyerna till exempel. Och själva fajtingen är helt okej, med flertalet fajtingstilar, kombos och förödande kontringsattacker. Karaktärerna är lika färgstarka som alltid, om än färre än tidigare (22 jämfört med 30+, och många saknar nog Mai Shiranui). Ett annat plus är miljöerna, som är fantasifulla och detaljrika. Så långt ett fullt anständigt spel. Men sen då?

Nej, det var faktiskt allt. Offlinedelen har ingen handling alls, bara en massa fajting. Det finns inte ens några bossar att slåss mot i arkadläget. Teamfajtingen (tre mot tre) känns som en bra grej i teorin, men i praktiken känns även den meningslös och som om det bara är tre olika fajter. Man får inte direkt någon lagkänsla. Online finns det inte heller så mycket att välja på, och det laggar dessutom en hel del – långt över acceptansnivån. Vilket även gäller ljudet, som mest är fjantig musik och bakgrundseffekter. Och att speakerrösten bryter på japanska (hon skriker exempelvis "leady!" inför matcherna, även när man valt japanska röster) är bara löjligt.

Ibland undrar man bara varför vissa spel görs. King of Fighters XII är inte ett dåligt spel, det kan jag inte säga. Men med konkurrensen som finns på marknaden i dagsläget är det bara rakt igenom ett meningslöst släpp. Enda anledningen till att köpa det vore om du är fajtingfanatiker och redan har spelat alla andra fajtingspel i världen till förbannelse. Och kanske inte ens då. Betyget blir en mycket, mycket svag tvåa.

Korrekt är väl lite att ta i kanske ;D 99% av alla japaner jag (försökt)pratat engelska med har ett förjävligt uttal vilket gör det otroligt svårt att lista ut vad de säger. Det är iofs ett helt annat uttal än när de pratar med sina engelska låneord på... 08/10 fair enough! jag är tyvärr ingen lingvist, så det är svårt för mig att uttala mig i frågan. tycker det låter fjantigt hur som helst. sen om det är hennes röst eller uttalet som gör det... 07/10 Ja det står ready, men hon säger den japanska motsvarigheten. Precis som att de säger fire ball eller spagetti på sitt egna sätt, vilka är låneord. Men de har sitt eget uttal på orden. Vi uttalar inte våra låneord som original språket heller. Kolla fåtö... 07/10 Ja. (det står ju ready, och hon säger leady. låter ju skitfjantigt. det finns faktiskt japaner som kan uttala r...) 07/10 Story och story, jag säger ju att det är ett OK spel, vilket betyget också säger. Men man kan väl kräva lite mer av ett fajtingspel 2009 än att det enda roliga är att fajtas mot varandra, hemma (eftersom onlinedelen suger)? Hur länge är det roligt? Blir... 07/10 Och som du kan se så är det King of fighters 12! De har varit konkurrenter sedan början på 90 talet och snott saker av varandra sen dess så sluta grina och sätt dig vid det största skit fightern ever, dvs street fighter. Ont: Håller med om att de minus... 07/10 En kass version av Street Fighter. 06/10 skitspel, tacka vet jag Garou: Mark Of The Wolves 06/10 Jaha, recensenten börjar alltså med att säga att grafiken är bra, spelmekaniken är acceptabel, karaktärerna är färgstarka och miljöerna är detaljrika. Alla viktiga delar i ett fightingspel. Sedan tar han upp att spelet saknar handling (att klaga på avsa... 06/10 Street Fighter IV hade alltså en story? Vad gick den ut på? Nej som KoF fan så är detta ett solklart köp, har alla de tidigare delarna i orginal arkadutgåvor (94-2003 till Neo-Geo AES/MVS och XI på gång till Atomiswave). Den övergripande handlingen i... 06/10
Skicka en rättelse