Tillhör du dem som har problem med att hålla musen på plats på mattan? I så fall kanske du ska ta en närmare titt på musmattan Qpad Heaton.

Svenska Qpad har alltså lanserat en musmatta signerad Heaton. För er som inte känner till vem Heaton är kan jag kort förklara att det är en herre som gjort karriär genom att spela #Counter-Strike. Qpad vill således att vi ska tro oss bli lika bra som honom genom att inhandla produkter med dennes namn på.

Storleken spelar ingen roll

Stämmer inte om du frågar Heaton

Om det är en sådan här musmatta som herr Heaton själv använder så misstänker jag att han spelar med ganska låg känslighet på sin mus. Mattan är nämligen gigantisk - 43,5 gånger 36,5 cm. Detta gör att den kräver ett tämligen stort datorbord. För mig var mattan så stor att jag varit tvungen att flytta tangentbordet lite till vänster för att få plats. Jag spelar med ganska normal känslighet på musen och mattan räcker gott och väl för mig. Spelare som använder sig av hög känslighet och därmed inte rör armen så mycket får inte ut så mycket av mattans storlek.

Mattan är tillverkad av carbytek-material, vilket känns som en blandning av plast och gummi. Det gör den hård men samtidigt aningen böjbar. Undersidan är av gummi och gör att den ligger kvar där du lägger den. Hur är glidet då? Jo, min Roccat Kone-mus glider som smör på ett hett plåttak i Sahara, speciellt efter att jag klistrat på de medföljande skatzen. Handen vilar stadigt och skönt på mattan och efter flera timmars nazistskjutande i #Call of Duty: World at War har den inte gett sig tillkänna vad gäller värme eller slitage. Musmattan känns kall mot huden och är trevlig att använda. Jag kanske inbillar mig med jag tycker till och med att min "aim" blivit bättre.

Qpad Heaton är sammanfattningsvis en underbar musmatta som fungerar ypperligt när du ska öka på dina shooter-färdigheter . Om storleken och priset (cirka 400 kronor) inte är något problem för dig är den definitivt värd att kika närmare på. Men för andra finns mindre, mer prisvärda alternativ.

Skicka en rättelse