Tycker du som många andra att Pokémon, Yu-Gi-Oh och Bakugan är lite för krångligt att spela i verkligheten? Varför inte göra som vi och testa att köra det sistnämnda på konsol? Det är en trevligare upplevelse än vad du kan tro.

Bakugan bygger på en animerad serie och kortspel som släpptes samtidigt som TV-serien. De flesta av de här kortspelen har komplicerade regler, därför är det en ren fröjd att istället spela det på konsol. Guiderna, som precis som resten av spelet finns på svenska, är väldigt enkla att följa och efter att ha spelat ett par gånger är man på banan vad gäller reglerna.

Det hela går ut på du placerar magnetiska kort på spelplanen och sedan försöka rulla bollar som fäller upp sig själva till så kallade Bakugans. Målet är att placera din Bakugan ovanpå kortet för att kunna strida om det.

Skapa en karaktär

Välj vilket element han ska tillhöra

#Now Production följer förlagan väldigt väl och de har dessutom lagt till en del. Du börjar med att skapa en karaktär och du har möjlighet att göra en hel del anpassningar vad gäller karaktärens utseende. Beträffande egenskaper finns det inte mycket att göra, det handlar mest om vilket element du ska tillhöra.

Den som inga skor har får gå barfota.

På konsol spelar du Bakugan precis som kortspelet, men det finns några nya finesser, till exempel när du skjuter mot din motståndares Bakugan när han/hon kastat ut den. Du skjuter för att få motståndarens Bakugan att inte nå fram till kortet och om motståndaren misslyckas med att nå kortet vinner du.

Släng iväg din Bakugan...

... och sikta rätt

Att kasta iväg sin Bakugan på konsolen är en lätt sak och det är sällan svårt att nå dit man vill. Det känns nästan lite för lätt, men å andra sidan är det inte riktigt själva kastet som är det svåra när du spelar på konsol. När det gäller kortspelet i verkligheten är det förstås en annan sak, men det som är svårt på konsol handlar mer om vad du väljer för kort eftersom det attributkort du väljer förbättrar din Bakugans G-kraft. G-kraften avgör vilken Bakugan som kommer att vinna och du påverkar hur mycket G-kraft den får under själva spelet genom ett av tre möjliga minispel.

Om du bara stirrar tillräckligt så börjar din Bakugan sväva...

Ett av minispelen handlar om att du nästan som i Guitar Hero ska träffa symboler på rätt plats när de dyker upp. Ett annat handlar om att skjuta på en symbol och ett tredje går ut på att skaka styrspakarna fram och tillbaka.

Visserligen blir det tråkigt i längden att bara spela kort, även om det är bra gjort. Men om man ser det som ett tidsfördriv att ta fram då och då är det ingen tvekan om att de här kortspelen är kul. Pokémon må fortfarande vara störst, men Bakugan är inte långt efter. På konsol fungerar det och det är tillräckligt barnsligt för att vi vuxna faktiskt kan glömma räkningarna, läckande kranar och krånglande bilar ett tag och längta tillbaka till barndomen.

Skicka en rättelse