Du trodde att kaniner var snälla och söta. Det var innan du spelade Rayman Raving Rabbids. I Rabbids Go Home släpps dessa vandaler ut i full frihet, eller närmare bestämt ett eget speläventyr där ett berg av prylar ska ta dem till månen.

Med en stor dos charm och oväntade upptåg stal de hela showen i #Rayman Raving Rabbids för tre år sedan. Nu har långöronen av någon anledning fått för sig att de bor på månen. Dit upp ska de ta sig genom att samla en massa grejer på hög, så var glad att det är du som styr och inte är en av de stackars människor som kommer i vägen för pryljakten. Både kvinnor och män blir nämligen av med sina kläder i samma sekund som kaninligisterna vrålar ”Bwaaah!!” För övrigt är det samma vrål som får ilskna hundar att lägga sig platt på marken och darra medan du försöker ratta en kundvagn med två galna rabbids.

Det är gasen i botten från första stund och ganska omgående märker man att kontrollen över vagnen, som styrs med Nunchuken, är tillfredsställande. Sen gäller det att samla på sig allt från vägkoner till balar med hushållspapper och dumpa bråten hos en rabbid med instrument(!) Sådana dyker lyckligtvis upp lite här och var längs vägen mot utgången och nästa bana. Plockbara föremål är tydligt utmärkta med vita ringar och ibland tvingas du skaka Wiimoten för att få undan saker som ligger i vägen. Men se upp för kaktusar och elaka dammsugare. Ibland måste du även hålla ett öga på klockan då vissa avdelningar ska klaras av på tid.

Kloaker, ligister och vansinne

Tempot är högt, energinivån likaså, och det tar inte många sekunder innan man far runt som en dåre med en kundvagn framför nosen. Det finns ett vansinne i spelet som är både utmärkande och tilltalande. En obetalbar mellansekvens där hela ligistgänget far fram genom kloakerna som en dårarnas orkester kan bara ha framställts med hjälp av galenskap eller droger.

Efter några banor börjar en bristande variation göra sig påmind. Tillsammans med avsaknaden av ett flerspelarläge är det spelets stora svaghet. Ramper och trampoliner kan inte hindra det faktum att man far omkring utan att röra sig särskilt mycket. Du kan till exempel inte ens hoppa. Trots det är flera spelmoment riktigt roliga och det positiva intrycket stärks av bra musik och humor. Seriositet och utmaning får man helt enkelt skaffa sig någon annanstans.

Skicka en rättelse