Efter succén med plastrockande är det nu dansmusiken som försöker invadera våra vardagsrum i spelform. DJ Star har dessutom fördelen att vara mobilt men hur mycket svänger det, katten?

Det fanns en tid då jag bar tröjor med neonfraktaler, dansade i motorvägsbroar och till spruckna Fiat-bilstereos vid slussplan. Då närde jag också en liten dröm om att själv stå bakom skivspelarna och driva folk till dansextas men ambitionen var inte tillräckligt hög för att investera i den nödvändiga utrustningen. Den senaste trenden med DJ-spel är därför något jag följer med stor glädje.

#DJ Hero från tidigare i år är fantastiskt roligt men jag saknar ändå en crossfader och möjligheten påverka mixarna. Där handlar det mer om att följa med i musiken så när jag fick nys om #DJ Star blev jag väldigt nyfiken. Här får du beatmixa en rad kända låtar själv, lägga på olika effekter och skapa enkla loopar vilket gör det väldigt medryckande.

Titta väldigt snabbt i sidled så blir det som en blädderanimation.

Tyvärr vågar utvecklarna inte ta hela steget till en fullfjädrad simulation av skivjonglerandet. Precis när jag ska smeka ihop David Guettas ”Infinity” med Eric Prydz ”Pjanoo” ser jag att mätaren som visar hur kul publiken har sjunkit och jag måste sätta igång ett trist och malplacerat minispel där jag ska undvika att tomater kastas mot mig. Tre sådana mätare, med lika tråkiga och enformiga utmaningar, måste underhållas regelbundet och det förtar mycket av det annars solida helhetsintrycket.

När jag får leka ifred är DJ Star helt lysande och ur den synvinkeln är det bara det något magra låtutbudet på 40 spår som får mig att tappa danslusten. Spelet fungerar ypperligt på Nintendo DS där du byter skivor, sköter crossfader och härjar med reglagen på den undre tryckkänsliga skärmen och ser ditt dansgolv fyllas på den övre. Om du sett en skäggig kille sitta och stirra på en liten vid manick och stampa med foten på tunnelbanan den senaste veckan var det förmodligen jag. Samtidigt kan jag inte sluta att fantisera om hur spelet skulle vara på en annan plattform, där två DJ Hero-kontroller kanske kunde kopplas ihop med en mixer för den ultimata känslan.

Så länge kommer jag att ha svårt att sitta still när jag spelar det fria läget där det bara är jag, mina skivor och två snurrande skivtallrikar som existerar. Vi ses på dansgolvet.

[video=4114]

Haha, reagerade också. Sen tycker jag det var synd att du aldrig fullföljde dina drömmar, Calle. Jag började följa en polare som 22-åring och har börjat spela lite smått. Det bästa är att då utrustning oftast finns i lokalerna så slipper du ha själv.... 07/12 Haha, reagerade också. Sen tycker jag det var synd att du aldrig fullföljde dina drömmar, Calle. Jag började följa en polare som 22-åring och har börjat spela lite smått. Det bästa är att då utrustning oftast finns i lokalerna så slipper du ha själv.... 07/12 David Guetta - Infinity? Kan inte minnas någon låt med guetta som heter så, tänker inte på Guru Josh Project? :) 07/12 Tycker du också att man ska spela gitarr istället för Guitar Hero, göra lumpen istället för nöta Moder Warfare 2? Varför måste det ena utesluta det andra? Chansen finns till och med att någon som testar detta blir så kär i konceptet att denne köper "sva... 06/12 Hur kul är egentligen livet som skivvändare? Som svar på din fråga, det slår ju lätt sån här SKIT iaf, det värsta nu är att många ungar tror säkert att dem är dj för dem kan dra en scratch i DJ Hero och snart dröjer det inte länge förrän tävlingarna dra... 06/12 som han säger, do not underestimate the power of the dark side. 06/12 Måste vara något lurt på G, kanske mr.vader som ligger bakom? 06/12 Det gick så mycket bättre när stoppade deti en DS, jäkligt märkligt. 06/12 Så du har lyckats lista ut hur man gör nu? ;) 06/12
Skicka en rättelse