Bland styrdonsutvecklare är Razer ett beprövat namn. Från kulmössens Rolls Royce till en drös möss som alla fått namn efter olika ormtyper. Och så från ingenstans, Imperator. Vi har testat. Åh, vad vi har testat, och vi tänker nu dela med oss av slutsatserna.

Vid en första anblick har den trådade och ergonomiska lasermusen Imperator såväl ett mjukare yttre som ett mer ergonomisk handgrepp än sina föregångare. Det första intrycket är att #Razer mixat sitt fleråriga koncept med det ännu äldre designkonceptet bakom legendaren Intellimouse 3.0 från #Microsoft, eller på senare tid bland annat Steelseries Xai. Men till skillnad från den senare är Imperator endast anpassad för högerhänta.

Genomgående tester i #Heroes of Newerth, #Command & Conquer 4-betan, Direct Mouse Rate Input och #Left 4 Dead 2 lutar alla åt att musen har ett ypperligt flyt. Och det ska man begära av en modern mus, framförallt när prislappen ligger runt 700-kronorsstrecket.

Imperator har sju knappar, varav två sidoknappar vars position kan justeras via en flik på undersidan. Det är effektivt över förväntan; slut på tider då man måste anstränga tummen mer än nödvändigt för att använda det där extra föremålet, eller kasta den där speciella handgranaten. En plastig, om än funktionell egenskap. I grundutförandet är det två knapparna framför scrollhjulet som ställer in olika DPI-lägen, där det maximala ligger på 5600 DPI.

En god vän med stökig mjukvara

För att få tillgång till alla inställningsmöjligheter måste du navigera dig in på Razers sajt och klicka dig fram till nedladdningssidan för drivrutiner och firmware. När väl dessa är installerade går det väldigt effektivt att ställa in DPI (dots per inch, punkter per tum), makron, profiler, lysdioder, acceleration med mera. Det är däremot trist att inget av detta är möjligt utan att navigera på Razers icke utsökta sajt och ta sig an det relativt osmakliga gränssnittet för musprogramvaran. Men när du väl tagit dig in i programvaran ligger världen för dina fötter.

Razer Imperator är en ypperlig mix av många dimensioner. Den känns tillräckligt gaming för att klassificeras som... just det, gamingmus. Den är tillräckligt ergonomisk för att passa på valfritt kontor och den lilla krabaten har kabelskydd! Det betyder att problemen som jag själv och många andra haft med tidigare trådade Razermöss där glapp lätt uppstår förhoppningsvis är tillintetgjorda. Detta är den bästa trådade Razermusen, om det är dags för nytt pekdon och om du har tålamodet att ställa in den som du vill ha den går det inte annat än att tacka Imperator för dess existens. Tack för att du finns, gullet.

» Razer Imperator på webben

Aldrig riktigt fallit för Razer, men nu var man nära på att lägga pengarna på en trots allt. :p Blev en QPad 5K istället, inte det minsta missnöjd! 17/01 DeKvittar: Jag är vänsterhänt men gör det mesta högerhänt. Det var smärtsamt att lära sig, men funkar bra nu. :) 14/01 Vänsterhänta gnäller för mycket. På den gamla goda tiden så lärde sig vänsterhänta att använda högern för att skriva och dylikt. För övrigt så finns det vissa saker här i livet som jag har tränat upp förmågan så att jag kan göra det vänsterhänt också(är... 14/01 jävla tuff den e yhea 13/01 bosse78 har nu nominerats till "Månadens Troll", bra gjort. // edit On topic igen. Jo Moggulf, jag tror nog att det hade funnits om det hade varit såpass stor marknad för det. Nu vet jag inte hur många procent datorspelare som är vänsterhänta men. 13/01 högerknullat som vanligt...visst att majoriteten är högerhänt men va fan...kan det inte finnas ett dyrare alternativ för vänsterhänta iallafall... Men det är ju bara min åsikt. 13/01 Det senaste året har vi testat fyra Razer-möss (http://www.fz.se/artiklar/list.fz?type=0&q=razer&range=after&year=2008&month=12&writer=0&sort=publ_desc&count=250&page=1&platform=0). De har fått 2, 3, 4 och 4 i betyg vilket ger snittbetyget 3,25. Edit:... 13/01 Men vad förväntar ni er av FZ och recensioner av Razer produkter. FZ är köpta av Razer. Razer skickar dem ju produkter i överflöd säkert 20 produkter i veckan. Klart som fan att de ger dem bra betyg..... Därför det inte står några viktiga fakta om musen... 13/01 Äh, vänsterhänta och vänsterhänta. Det finns möss specialiserade på just sådant, och sen så finns det sånna som är gjorda för en viss hand. That's it. 13/01 En rolig grej jag kan dela med mig om Razers sensorer, precis som [NiS]StarCroW skriver, är att Lachesis sensorn inte klarar av Razers egna "behandlade" tygmattor som dom marknadsför som designade för deras egna möss. Sensorn ballar ur totalt med några... 13/01
Skicka en rättelse