Då var det dags att sätta sig bakom flygplansspakarna och visa den korta tyska snubben med konstig liten mustasch var skåpet ska stå.

De senaste tio åren har vi inte varit bortskämda med bra flygspel till dator, men nu tar Wings of Prey över facklan efter 2001 års #IL-2 Sturmovik med efterföljare. Faktum är att det är en pc-version av det konsolexklusiva #IL-2: Birds of Prey från i höstas.

- Stå still så jag kan skjuta dig din %&#$£!!!

I Wings of Prey får vi ”ratta” olika flygplan i luftstrider över kända krigsskådeplatser under andra världskriget; Stalingrad, Storbritannien, Sicilien och Berlin för att nämna några. Kampanjen skildrar de allierades sida av kriget, men tyvärr ingen för de som vill flyga som tysk. Däremot finns det enskilda uppdrag att göra och där får du chansen att testa många av de kända flygplanen från båda sidor och om du inte vill spela själv kan du skjuta ner dina vänner i multiplayer.

Lyckad arkadsimulation

En sak som gör Wings of Prey underhållande är känslan av realism. Även om man kan välja att spela i arkadläge (lätta kontroller och många hjälpmedel) eller som simulator (du måste hålla koll på massor av spakar och knappar, datorn hjälper dig inte på traven med något) används en spelmotor som gör det till en fröjd att spela. Grafiken är i vissa avseenden helt otrolig, som när du flyger över ett regnigt England och vattendropparna rinner längst rutan samtidigt som din kulspruta hackar sönder fienden framför dig i småbitar. Rökmoln, skuggor, ljussättning, texturer och ljud är en fröjd för både öga och öra och hjälper alla till att göra Wings of Prey autentiskt.

- Låt oss ta en söndagstur till hamnen och titta på båtarna.

Gillar du flygspel - arkad som simulator - och vill prova dina vingar under andra världskriget kan jag varmt rekommendera Wings of Prey. Det ska dock tilläggas att om du vill prova dina vingar är det bästa om du kör med en flygspaks-joystick; gamepad eller mus/tangentbord är inget vidare att spela med.

Skicka en rättelse