Konsumentversionen är fortfarande spårlöst försvunnen med Pre-modellen visar potential som räcker till galaxens ände. Eller i alla fall till Aperture Science.

Idag lyfter embargot för konsumentversionen av HTC Vive, en av de två stora VR-händelserna på bara ett par veckor. Oculus Rift "släpptes" som bekant den 28 mars. Och citattecken kring ordet kan tyckas lökigt, men man kan lugnt påstå att lanseringarna har kommit av sig. Den slutgiltiga versionen av Oculus Rift har inte dykt upp på redaktionen än, och Oculus förklarar det med komponentsbrist.

HTC lovade att vi skulle få konsumentversionen av Vive för snart två veckor sedan. Men samma sak där. Och medan båda menar att headseten är på gång har vi kunnat lattja runt med HTC Vive Pre, lånad av Webhallen (stort tack!) som är en av de officiella återförsäljarna. Vive Pre är en version som visats upp på mässor de senaste månaderna och är så nära slutprodukten man kan komma. Det är faktiskt väldigt oklart vad som faktiskt ändras, förutom ett par utbytta logotyper och en fräsigare förpackning.

I dag är det officiella releasedatumet för Vive, vilket innebär att många av de mest intressanta titlarna blir upplåsta. Hittills har vi mestadels lekt runt i olika teknikdemon, men även om storspelen saknas finns några duktigt underhållande mindre titlar, inte minst det fantastiska #Budget Cuts.

Ett annat lysande exempel är #Job Simulator, som på ett väldigt humoristiskt sätt låter dig testa fyra olika jobb - bilmekaniker, kontorsarbetare, affärsbiträde och kock. Eftersom @Tompa till och med jobbat som livsmedelsmeckare kändes det naturligt att slänga in honom i upplevelsen.

Det har varit en del snack kring #Apollo 11-upplevelsen, sanktionerad av Nasa själva, men vi kan lugnt påstå att det är en upplevelse som missar poängen med VR. En lavalampa var ibland mer intressant.

Föregående Nästa
Ingen som spelat Elite Dangerous i VR verkar det som, om jag hade ett HTC Vive så skulle jag spela Elite 24/7. 06/04 Inte mer osocialt än att sitta och spela på vanligt vis för sig själv. Men i vanlig ordning är de enda som hittar på ursäkter för att inte köpa ett VR-headset de som tycker det är för dyrt. 06/04 Såg angry joe prova oculus rift och där såg spelen snygga ut, hives spel är inte specillt upphetsande. 06/04 FZ: Kan ni prova att förlänga kablarna på Viven? Skulle vara kul att se om det funkar att förlänga en 2m mellan box och pc. (Det är vad jag behöver utan att behöva flytta datorn) :D Har googlat sönder men ingen har testat än. 06/04 När man tittar på det i efterhand ser det smått absurt ut, och inget jag skulle visa familjen =) 06/04 Ge mig ett öppet rollspel ala Skyrim i VR så skall jag bo där i all framtid. Hitintills känns det inte som något av spelen är mer än prototyper och tech-demos så jag väntar med köp. 06/04 Med tanke på att HTC är Taiwanesiskt så finns det en stor chans att Vive är tillverkad där eller i Kina. Du tänkte att Nordkorea vart rimligt för att deras relation till omvärlden gjort dem till ett naturligt val för produktionsexport? Sedan är HTC känd... 06/04 Haha, fan va jag garvade. Det första Calle gör är att såga i halsen :D 06/04 Haha ja det såg naturligt ut:) Najs men antar vi får konsument versionerna ungefär samtidigt. Mitt kommer i maj enligt HTC 06/04 Ja, när vi får konsumentversionen kommer vi förmodligen göra någon form av video på hur installationen går till. Fast redan nu finns det ju spelspel (inte bara teknikdemon) så det beror nog mer på dina personliga preferenser. Job Simulator, Elite: Dange... 06/04
Skicka en rättelse