Hur följer man upp ett av tidernas bästa spel? Genom att göra världens bästa expansion, så klart. Blood and Wine är Witcher 3-finalen du aldrig vill ska ta slut.

Mina vänner. Låt oss höja våra glas med blod och vin och utbringa en avskedsskål. För The Witcher 3, den makalösa resan vi har varit med om och för att vi har några av de allra bästa vägarna kvar. Än är resan inte över.

Geralts resa har aldrig varit soligare eller lyckligare. Detta är han väl värd.

Under året som gått sedan jag levde och andades tillsammans med Geralt har jag insett att The Witcher 3 är det bästa jag någonsin har spelat. Må så vara att detta är stora, tunga, laddade ord – för det är också sanna ord. Att komma till insikt att Blood and Wine är världens bästa expansion var enklare, särskilt om man ställer det bredvid samtidens dlc-pynt och kartpaket. Även ställt bredvid fullängdsspel är det få som når upp i dess klass, eller ens omfattning.

Men det är dumt att jämföra, för just nu är jag bara så tacksam över att vara tillbaka i den vita vargens sällskap. Det ska dock tilläggas: Geralt kliver ur sin komfortzon och rör sig mot något nytt, med solsken i blick.

Från Game of Thrones till Disneyslott

De norra kungadömena har aldrig hymlat med cynismen och sin Game of Thrones-atmosfär, snarare har breda penseldrag av vemod färgat världen. Minns den blodiga baronen. Minns alla andra trasiga människoöden. Därför är det så uppfriskande när Geralt skrittar in i Touissant och jag låter blicken svepa över ett grönt land med prunkande trädgårdar, vingårdar, porlande floder, sagoskogar och ett Disneyslott som tornar över staden Beauclair. Människorna är lyckligare. Möjligen beror det på överflödet av vin men jag vill tro att de också är berusade på livet.

Det är faktiskt rörande att CD Projekt väljer att avsluta sin saga om Geralt med något som är soligare, lyckligare och lite lättare till sinnes. Till Touissant har inga krig nått.

Att Geralt slutar med ett av sina vackraste äventyr gör det lite lättare att ta farväl.

Vad som finns är däremot riddare, tornerspel och ett liv där ära och kärlek väger tyngre än makt och pengar. Något av det första som möter mig är en riddare som svingar sitt svärd mot en väderkvarn, allt för att vinna sitt hjärtas dam. Scenen är förstås en passning till don Quijote men grejen med Witcher är att inget är vad det verkar vara och, se där, kvarnen sprängs i bitar och ur dammolnet träder en monstruös jätte fram.

När mörkret faller dricker man inte längre vin utan snarare blod. Och är lite naken.

Nej, allt är inte vad det verkar. Det är inte för intet grevinnan kallat på den ökände monsterjägaren. Flera riddare har dött under udda omständigheter och gör ingen något verkar det som om fler är dömda att gå samma väg. En seriemördare? Ett straff från gudarna? Riktigt oroväckande blir det när vampyrer biter och klöser sig in i handlingen. Å andra sidan – grejen med Blood and Wine är att det inte är oroväckande. Även vampyrer kan vara artiga och Geralt sitter långt inpå småtimmarna med en gammal blodsugande vän bara för att slänga käft och låta vinet flöda.

Föregående Nästa
Jag har varken problem med att återuppliva döda karaktärer eller med berättelser Sapkowski inte betraktar som kanon, som jag sade. Riktigt dålig fanfiction(då jag inte läser särskilt mycket av skiten är det den enda typ jag är bekant med) utmärks relati... 29/05 Ingen av spelstudion påhittad del av storyn i spelen är närmare eller längre ifrån fan fiction än någon annan. Allt är på samma nivå så att du specifikt försöker måla ut en del som fan fiction har enbart med ditt ogillande av den att göra och det tappar... 29/05 Så du bryr dig inte om Sapkowski men du baserar dit uttalande på saker från hans böcker? Som du själv säger så gör CDPR sin egen tolkning, och har gjort det sen första början. Varför skulle detta "vara droppen"? Spekulation kan det vara eftersom du inte... 29/05 Varför antar du att jag bryr mig om Sapkowskis inblandning? Idiotiska beslut är idiotiska beslut oberoende av om de är kanon. Hans död i boken var kraftfull precis eftersom han inte skulle komma tillbaka. CDPR har alltså försökt förminska bokens handlin... 29/05 Osäker på om du är seriös eller trollar. Så du menar att du inte kommer spela det baserad på en (irrelevant) spekulation från din sida? Med den inställningen borde du inte ha spelat något av Witcher spelen, eftersom de inte gjorts i samråd med Sapkowski... 29/05 Men om man hade fått göra sin egen karaktär hade alla NPC:s blivit mindre intressanta eftersom man inte haft tidigare relationer med dem. Och hade de infört relationerna ändå hade de i alla fall "förstört" ens egna karaktär. Styrkan i Witcher 3 är karak... 29/05 Kom av mig med spelet ungefär 65-70% in. Det är lite som en tv-serie man inte sett på ett tag, även om man vet att den är bra så är det svårt att bara sätta igång igen. Witcher 3 kräver en del tid investerat i det. Första tillägget verkade bra, men fick... 29/05 Försökte ta mig igenom ettan för två år sedan. Storyn var bra, men det var såå seegt att gå runt i världen, upplevde jag de som. Tvåan känns som att jag borde mäkta med, enligt recensioner med mera, så verkar det blir smidigare för varje spel. 28/05 http://www.fz.se/artiklar/nyheter/20150510/sa-forbereder-du-dig-infor-nya-the-witcher-las-var-guide 28/05 Precis min mening. Spelet är jättekul men Geralt blir aldrig min egen karaktär. Hade man fått bygga en egen Witcher att uppleva världen med hade det blivit full poäng. 28/05
Skicka en rättelse