När #Titanfall släpptes för drygt två år sedan var det en dopamininjektion i en genre som fastnat i själlösa, beigefärgade nutidskonflikter. Redan då förutspådde jag att väggflängandet skulle sparka nytt liv i den ädla konsten att skjuta varandra i ansiktet online. Det är nästan så jag kan kosta på mig själv att vara lite dryg.

Idag är spelklimatet som förbytt. #Call of Duty har flaxat ut i rymden medan Battlefield istället tar ett par jättekliv bakåt krigstekniskt. Strategimästarna Blizzard chockade alla med #Overwatch som är lika färgglatt som indragande. Moba möter pangpang i gratistitlar från gamla actionveteraner som #Epic Games och uppstickare som #Hi-rez Studios. Konkurrensen om spelarna, som liksom jag älskar att volta omkring med en raketkastare, är en helt annan idag.

Då lanserar EA #Titanfall 2 i den mest intensiva releasemånaden på hela året. Någon borde avgå.

En vanlig kväll, en handfull dagar efter släppet, anger spelet att strax under 10 000 personer vill springa på väggar och kötta runt i stridsmaskiner på ben. Ännu färre när motståndet ska matchas mot min region. Ställd mot #Battlefield 1:s halvmiljon (på alla plattformar) är det en droppe hydraulisk olja det i hav som är höstens spelutbud. Till och med #Team Fortress 2 har lockat 60 000 spelare det senaste dygnet.

Då spelar det inte så stor roll om Titanfall 2 är förbaskat roligt. Det riskerar att dö snabbare än en stackars AI-kontrollerad fotsoldat som råkar komma i min väg.

Respawn har hanterat sitt nya varumärke på samma sätt som Modern Warfare-serien, vilket är på både gott och ont. Gott för att Titanfall 2 känns betydligt mer ombonat än sin föregångare och det märks tydligt hur studions bandesigners fått mer träning i att skapa arenor där både titaner och piloter slåss på lika villkor. Framförallt är majoriteten betydligt mer parkour-vänliga och förutom de mest uppenbara huvudlederna finns det gott om utrymme för improvisation. Särskilt om man väljer att använda den nya änterhaken som snabbt blir en favorit.

Med hjälp av den kan du seriekoppla ett snudd på oändligt antal rörelser och så länge ingen hindrar dig med en salva i ansiktet transporterar du dig otroligt snabbt från ena banänden till den andra. Och glöm inte att använda den på titaner för en snabb rodeotur eller på andra piloter för att leverera en dödlig känga i solarplexus. Dödsakrobatik som är så otroligt tillfredsställande.