Öppna världar och fokus på den personliga berättelsen står i fokus när Ubisoft försöker stoppa droghandeln i Bolivia, på gott och ont.

Jag gillar det nya Ubisoft och hur de försöker bryta ny mark. Det är beundransvärt att våga och sätta dig som spelare i regissörsstolen. Det blir mer än gärna en enda stor clownfest av det hela och vem gillar egentligen clowner? Risken blir att 90 procent av speltiden blir en enda lång instruktionsfilm i hur det inte är tänkt att spelas.

Ghost Recon: Wildlands är dock ett spel som tar sig själv på väldigt stort allvar. Vi pratar om hårdnackade elitsoldater, som lever under radarn i ett Bolivia där drogbaronen El Sueno kontrollerar både rike och militärpolis. Någon ur gruppen har liftat drängfull hela vägen, min soldat saknar sin familj. Små berättelser ur dina mannars liv präglar spelet och man får en liten känsla av sammanhållning. Motivationen att vilja skydda dina mannar från skada försvinner dock snabbt. Ubisofts Bolivia är verkligen inte skapat för att räddas ensam. AI:n saknar all förmåga att bete sig som en väldresserad stridspitt.

När budgeten för insatsfordon stramas åt

Det slutgiltiga målet, att krossa en världsomspännande drogkartell, kräver taktik för en grupp på bara fyra personer. Därför gör du bäst i att hitta vänner att spela med, att hoppa in en grupp med främlingar i Wildlands blir lätt som den där clownfesten i varnade för. Allt blir så mycket bättre när du spelar med och lever dig in i rollen som en tyst dödsängel med likasinnade, det vill säga utan röda näsor och klumpfötter.

Min första vända i Bolivia gjordes i sällskap med en god vän (reds anmärkning; menar han mig!?) och plötsligt kändes inte den gigantiska öppna världen lika svår att hantera längre. För det är en stor karta du har att göra med, indelad i olika zoner. Dessa områden kontrolleras av underhuggare och genom att samla information låser du upp mer av berättelsen och kommer ett steg närmare till att knäppa nämnda hejduk. Samtidigt har du en mängd sidouppdrag som belönar dig med nya vapen och tillbehör. Du kan även utföra uppdrag för att få resurser och färdighetspoäng, som du sedan använder för att uppgradera dina särskilda talanger.

Detta är vitalt för uppdraget, vi lovar!

Färdighetsträdet är lätt att förstå och du får helt enkelt tänka ut hur du vill spela. Kanske vill du fokusera på att vara den som pysslar med saker som säger “boom” eller en som håller sig i bakgrunden och har uppsyn över krigsskådeplatsen. En sak är säker och det är att du behöver din drönare för att kunna rekognosera. Det har, för egen del, varit den pryl jag använt allra mest. Att ge sig in i en strid utan en snabb titt från ovan är ofta lika med döden och att taktiskt slutföra dina uppdrag gör spelet så pass mycket bättre.

Känslan när du tillsammans med sammansvetsade vänner beger dig ut på uppdrag i Ghost Recon: Wildlands är smått himmelsk. Någon rekognoserar samtidigt som övriga tar sig till strategiskt bra platser. Oftast gäller det att handla snabbt och tyst. Du vill inte att ditt mål försvinner eller lyckas tillkalla förstärkning. Mitt tillvägagångssätt är att ratta en helikopter, landa en bit ifrån och sedan snabbt klara uppdraget för att sedan försvinna i solnedgången. Det finns otaliga saker att sysselsätta sig med i Bolivias djungel och är man smart går det att utföra sina åtaganden effektivt.

Föregående Nästa
Kartan ser ju inte ut som Bolivia på något sätt. 17/03 Ni som påstår att körkänslan är bra, testa köra upp för några 60-graders lutande väggar och säg att detta fungerar p.g.a. låst framerate! Edit: Sätt er i en gummi-jolle och se om hastigheten den drar iväg i känns vettig också! :) 10/03 10/03 Vad fan ni alla som spelar. Jag har bara Amerika ja vänner och kan bara spela med dom på helgerna eller när jag börjar 12 och slutar 21 på kvällen. Vore grymt tacksam att få spela med folk som pratar svenska också. Jag spelar på Xbox GT denzao. Tack! 10/03 Ett bra exempel här, är t ex The Division. Twitch-chat såg hur skräp spelet var, många sket i att köpa det för att det SÅG dåligt ut. I slutet av dagen så gjorde många av dem rätt i det. Man kan SE andra spela spelet för att avgöra ifall ett spel är skr... 10/03 Har inte upplevt några av dom grejjerna som nämns som minus på ps4 iaf 10/03 Bilarnas styrning är ju som många säger väldigt "on-off". Skulle ju vara trevligt om det var ngt mjukare utväxling. Helikoptrarna är ju också helt störda. Hur tänkte de där? Är man lite van med att flyga i andra spel som BF serierns helikoptrar eller... 10/03 Jag försöker hetsa en kompis att köpa det så man får testa co-op, har lite kompisar på ps4 som gillar dessa spel. 10/03 Grymt roligt i co-op och känns väldigt stort. Ett tips är att spela på svåraste svårighetsgraden. 10/03 Samma här. Jag är glatt överraskad av spelet. Jag ogillade spelet u betan vilket jag skrev u förra tråden om vad man tyckte om beta spelet. Jag har testat spela ensam och med 2 vänner till. Spelar blir grymt mycket roligare än med. Vi spelar på svåraste... 10/03
Skicka en rättelse