Testpiloten Grukk har testat MSI GE63 Raider RGB 8RF, en bärbar speldator utrustad med ett GTX 1070, en sexkärnig processor och 120 Hz-skärm.

Slutsats

En bärbar speldator är en nischad produkt. De är kostar mer än vad de smakar om de inte används till det de är till för, portabelt spelande. Testet har återuppväckt mitt intresse för spel på dator jämfört mot konsol. Det är en kraftfull maskin som kan användas som en ersättare för en stationär dator prestandamässigt, men det är inte vad jag skulle rekommendera om datorn ska ha dedikerad plats i hemmet. De som köper en bärbar speldator vet vanligtvis de styrkor och brister som det för med sig. Där den största nackdelen är den höga ljudnivån.

MSI har lyckats bra med att skapa en produkt som känns vettig till det rekommenderade priset på 21 990 kr. En stationär dator ger mer kräm per krona, men i prislappen finns portabiliteten inräknad. För den som ständigt är på språng eller inte har plats för en stationär dator samt har behov av hög prestanda är GE63 Raider RGB 8RF ett bra köp. Det känns inte heller oskäligt dyrt för vad som ingår då den känns balanserad sett till prestanda och skärm. Den presterar bra och kan stolt titulera sig som en speldator och får en rekommendation.

Fördelar

+ Mycket prestanda på liten yta
+ Genomtänkt balanserad produkt
+ 120 Hz-skärm

Nackdelar

+ Högljudd under tung last
+ Nätdel klumpig på resande fot
+ Fingeravtrycksfälla

@uberpwnage2.0: på gång. Jag flyttar till större om tre veckor! 04/07 Du får helt enkelt fixa ett dedikerat nördrum med lås! 04/07 @makedonii: Har inte hört bra saker om Razers datorbyggen. Vad jag har läst så får du en bättre bärbar om du kollar efter andra märken. 03/07 Personligen så inväntar jag Razers Blade 15 som droppar i den nordiska marknaden om en månad :) 30/06 @ecHo!: om man går på pris är bärbart värdelöst, även om det blir bättre. Sedan Nvidia (och AMD?) började köra samma grafikchip i bärbara som i vanliga kort är de riktigt bra, och därmed slipper man köpa ny laptop lika ofta. De har ju alltid flera betyd... 28/06 Mitt problem var att jag inte har någon plats för att ställa en stationär dator. Därför valde jag att köpa en bärbar som jag kan ställa undan efter användning. Det är ju som Grukk skriver, det går inte att jämföra med en stationär. Främst så får man ju... 28/06 Precis! Det är en jättefin produkt för de som behöver flyttbarheten. Men för den som har plats och vill lägga pengar på sin spelupplevelse är nog en stationär dator ett bättre val. Men alla är olika! 08/06 Precis. Kan också vara kul med dx11-titlar kontra dx12. Haha, ja Crysis är många speldatorers mardröm. 07/06 Spelen som testades valdes ut för att det var spel som jag hade till hands som jag tänkte kunde kräva en del av hårdvaran utifrån de aspekterna jag räknade upp i recensionen. Jag har Crysis men inte Warhead. Skaffar jag Warhead och får möjlighet att tes... 07/06 Jag vet inget om datorn du testade. Jag såg bilden på RGB-belysningen och tappade intresset. Nej, skämt åsido, jag läste klart recensionen trots den inbyggda julgransbelysningen. :) 06/06
Skicka en rättelse