Testpiloten Grukk tar en titt på en till spellaptop från taiwanesiska MSI. Denna gång är det den tunna och stilrena GS65 Stealth Thin 8RF som läggs under mikroskopet.

Slutsats

GS65 Stealth är en extremt slimmad produkt för den kräm som går att få ut ur den. Det är häftigt rent ingenjörsmässigt att det går. Det är imponerande hur de lyckas få datorn så tyst men ändå väldigt högpresterande. Däremot är det svårt att motivera priset då det går att få samma prestanda för en lägre peng med bekostnad på en del portabilitet. Valet att förse den med en 144 Hz-panel istället för en på 120 Hz känns mest som en skrytfaktor. Det blir därmed en avvägning om grafikinställningarna ska vara höga eller om uppdateringshastigheten ska vara hög istället för att balanserat helhetsintryck.

Just vetskapen av att det finns billigare syskon som uppfyller de flesta punkterna förutom den ökade portabiliteten gör det svårt att motivera ett köp av GS65. Det resulterar i att GS65 Thin Stealth 8RF precis missar en utmärkelse. Med det sagt, så betyder det inte att den prestandakräsne resenären som förälskat sig i den slimmade designen kommer bli besviken. Härlig produkt, men för rå prestanda finns det bättre alternativ till ett lägre pris.

Fördelar

+ Mycket prestanda på liten yta
+ Tunn, lätt och portabel
+ Skärmens IPS 144 Hz-panel
+ Snygg och saknar gamerlooken
+ Förvånadsvärt tyst vid höga temperaturer

Nackdelar

- Dyr jämfört med andra i klassen
- Drar åt sig fingeravtryck
- Väldigt nischad produkt
- Chassit runt tangentbordet blir varmt

Tänkvärt

Inte en ersättare för stationär dator
Gjord för att ta med sig

Skicka en rättelse