Upplösning så hög att den kan vara värd att offra lite framerate för.

Sammanfattning

Wow. Det här var verkligen en erfarenhet. Bilden är kanon och det faktum att man kan anpassa den tills du själv är nöjd gällande färg och ljus gör det hela till en riktigt fin upplevelse. Givetvis är det här inget unikt just för den här skärmen, men alltihop i kombination ger en produkt som verkligen levererar. Visst är kontrollen aningen seg och multiview är väl inget som jag personligen tycker är intressant eller har användning för, men när jag väl sätter mig ner och spelar, tittar på film och bilder så är det på riktigt svårt att slita sig från skärmen. Bra storlek, inte särskilt tung och mycket bra inställningar gör att den kan passa in lite var som helst och hos vem som helst.

Det enda riktigt stora minuset är ljudet då jag inte kände att den gav någon effekt, men det går givetvis att kompensera med ett bra ljudsystem som man egentligen skulle vilja göra till vilken typ av tv-setup som helst. Det man får tänka på att det är en skärm som agerar som en tv men inte har mycket till tv-funktioner. Att använda den som skärm på ditt skrivbord kommer nog inte hända och avsaknaden av sådant en tv vanligtvis har är synd, men då bilden är så bra glömmer man det fort.

När skärmen levereras är den väldigt snabb samt enkel att ställa upp och börja använda. Den kommer också med en standardinställning som jag tror passar de flesta. Fjärrkontrollen skulle också i teorin göra det här ännu smidigare än en vanlig skärm men den är tyvärr seg och inte särskilt hjälpsam. Kan ju vara så att jag hade otur att få en defekt kontroll, vi får hoppas på det.

För 7 799 kr ligger den rätt bra i linje med tv-apparater som har HDR och 4K, och är ett bra köp om du vill ha en tv/skärm som du mest ska spela med. Överlag är jag riktigt nöjd, och även om jag säkert är lite extra glad för att det är min första 4K-upplevelse är det faktiskt en bra sådan också. Att jag haft problem med fjärrkontrollen och att ljudet är lite halvdant gör mig inte så mycket, bilden är så bra att det kompenserar bristerna. Möjligheterna att anpassa upplevelsen är också något jag älskar då vi alla är olika. Skärmen har öppnat mina ögon för 4K och jag är helt klart sugen på att sätta tänderna i fler liknande skärmar i framtiden.

Fördelar

+ Fantastisk bild med bra möjligheter att anpassa upplevelsen
+ Lätt att flytta runt
+ Ambiglow är mysigt blingbling
+ HDR och 4K tillsammans är mumsfillibaba

Nackdelar

- Seg fjärrkontroll
- Inte världens bästa högtalare

Skicka en rättelse
Haha nej då det gjorde jag inte. Förklarade bara min syn på saken med tanke på vad du skrev. 16/10 @Karmeck: Det är iofs sant nu när du säger det. Ber om ursäkt till skribenten om hen tog det på fel sätt. 16/10 Själv kör jag på en 4K 57" OLED från LG. OLED-tekniken sopar mattan med allt annat, ingen diskussion. Måste ses live för att kunna förstå hur grymma färger och svärta blir. Har man nedsläckt i rummet ser det ut som att bilden svävar i luften, svärtan i... 16/10 Samtidigt gillar jag själv denna typ av recension oxå. Den är mänsklig. När vi går över till att zooma in för att se pixeluppbyggnaden så belyser man något som är ett icke problem vid rätt användning. Sitter själv med en tv från 2014. Läste inga recensi... 15/10 Något i den stilen ja. Ska sägas att jag ändp uppskattar texten, men vi föredrar det vi föredrar. 15/10 https://pcmonitors.info/reviews/philips-436m6vbpab/ http://www.tftcentral.co.uk/reviews/philips_436m6vbpab.htm 15/10 Har haft en 40" 4K sedan 2015 och mitt problem är oftast att jag upplever skärmen lite för lite bred. Jag kör oftast fönster i 1:1 format i mitten av skärmen. Ska man ha en ultrabred skärm måste den vara rejält krökt! 14/10 @uberpwnage2.0: Det förstår jag men ville bara få sagt vad jag själv föredrar. 13/10 Jag tyckte det var en kanonbra recension. =) 13/10 När jag började som testpilot så ville jag skriva det på ett sådant sätt så att vanliga dödliga förstår. Det kanske är dumt tänkt av mig men jag har gått i tankarna att vill man ha staplar och kanske lite mer ingående information att Sweclockers är någo... 13/10