Hifi-hörlurar börjar bli ett allt mer populärt alternativ till traditionella gamingheadsets. Testpiloten Zimpan undersöker hur dessa funkar för vardagsanvändning.

Specifikationer

Hårdvara

1More H1707

Bärartyp

Over Ear

Användningsområde

Hifi

Egenskaper

Hopfällbara, High Resolution Audio

Enhetskontroll

Universal

Överföring

Sladd

Anslutning

3,5 mm teleplugg

Anslutningsfunktioner

Rak

Frekvensområde

20 - 40 000 Hz

Impedans

32 Ohm

Ljudtryck

104 dB

Vikt

293 gram

Pris

Hörlurarna bygger på en teknik som tillverkaren kallar "Triple driver". Den består av tre element för att skapa ljudbilden, något som används i de flesta studiohörlurar. Dessa tre element samarbetar för att kunna få ut ett ljud som ska kunna hantera djupa till höga toner. Den lyfter fram ett starkt men noggrant ljud, samtidigt som lurarna är lätta så de inte blir för tunga att bära efter längre stunder.

Vardera kåpa har ett 2,5-millimeters teleplugg-uttag som ansluts till en 3,5 mm teleplugg för annan enhet.

Testmetodik

Hörlurarna användes på tre olika enheter för att testa hur de fungerade i praktiken. Första enheten som testades var en Playstation 4 (spel och Netflix), där de anslöts via 3,5 mm-kontakten till handkontrollen. Även MOJO DAC testades på enheten, men USB-kopplingen svarade inte på DAC:en.

Den andra enheten var min privattelefon, Sony Xperia XZ2, som anslöts via en konverterarsladd till USB-C, som sedan direktkopplades till telefonen. Där genomfördes tester för musik, videor och även mobilspel.

Den tredje enheten var min privata laptop, där jag även kopplade hörlurarna till MOJO DAC som sedan anslöts via USB. På PC:n gjordes musik- och ljudexperiment för att se noggrannheten, samt inställningar via equalizer för att se hur manuell reglering i styrkan fungerade.

På nästa sida listar jag resultaten!

Supertack! grymt bra tips som jag skall kolla på och köpa in. Jag har inga superlurar direkt (Sennheiser HD599) men vill ha en riktig förstärkare som håller. Köpte nåt billigt krafs förut som gick på USB men den förstärkaren dog efter ett par år och tän... 01/07 @ivanhoe68: Jaså? Hade ingen aning om det, använder annars ett par sony MDR hörlurar som har extern inställning på kåpan för bas. Slog mig aldrig tanken att luren skulle ha ett förinstallerar reglage för bas, eftersom att jag aldrig har behövt göra någo... 01/07 Måste flika in med att du har faktiskt en EQ i din sony telefon där du kan justera bas med mera 😉 01/07 Vill du ha mycket knuff i stärkaren så rekommenderar jag en "schiit stack", dvs en Schiit Modi 3 och Magni 3, det ena är en DAC och det andra är själva förstärkaren (med hela 3W RMS per kanal vid 16 ohm): https://www.schiit.com/ Det är mest pang för pen... 30/06 Ser ut som att själva sladden till lurarna väger ett par kg? Ännu värre när det är två dessutom, kan inte vara någon större komfort o sitta med dom vid datorn men det är vanligt förekommande vid "hifi" lurar, gjort samma misstag innan o köpa sånna. Ligg... 30/06 Införskaffade ett Audeze Mobius headset som är riktat till gaming, kommer aldrig kunna gå tillbaka till vanliga gaming lurar igen :P 30/06 Lite halvt OT men vad finns för vettiga förstärkare? Jag letar efter nåt bra men har superdålig koll på vad som är bra grejer och ger bra ljud för pengarna. Kanske ska starta en separat tråd för diskussion runt sådant :-) 30/06 Tacka vet jag JVC HA-SZ2000, dom mest extrema baslurarna på marknaden, vill man känna explosionerna i spel ordentligt finns det inga andra lurar i närheten. Dom är dyra (om man ens får tag på dom, jag lyckades hitta ett par beggade för 2700 spänn inkl... 29/06 Det är vanligt att man känner lock för öronen av aktiv brusreducering men det är en vanesak och efter ett tag märker man inte det längre! 29/06 Jag kör inte heller några gaminglurar. Personligen tycker jag den passiva isoleringen hos slutna lurar räcker gott och väl för den typen av ljud du beskriver. Jag använder B&W P7 till all gaming men har även ett par B&W PX som har aktiv brusreducering,... 29/06
Skicka en rättelse