Ett strålande headset för dig som gillar valfrihet.

Introduktion och första intryck

Med headsetet ROG Strix Go vill Asus nå ut till de personer som spelar spel på resande fot. Även om den går att använda till stationära enheter som en PC, PS4 och Xbox är det större fokus på att den ska fungera bra till mobila enheter som smartphones och inte minst Nintendo Switch. Nintendo Switch har ju tyvärr ingen typ av stöd för bluetooth, och man har i de flesta fall fått leva med att man får köra med sladd till ljudkontakten för att det ska fungera bra. Inte längre! Dock finner jag en del brister när jag testar, men är det egentligen ROG:s fel?

En av de bästa grejerna när man köper ett ROG Strix Go är att det följer med en väska. I den får du plats med headsetet och alla tillbehör. Med tanke på att man har en löstagbar mikrofon, trådlös adapter, USB-C till USB 2.0-adapter och en 3.5 mm-ljudkabel på 1,5 meter så är den medföljande väskan otroligt bra att ha. Det blir lätt att hålla reda på alltihopa, och ska man ut på resande fot har men ett snyggt och kompakt ställe att förvara sakerna i. I samma veva ska nämnas att ROG Strix Go är lätt att att vrida och vända på. Kåporna kan vridas inåt och uppåt mot huvudbandet och passar således i den kompakta väskan utan problem, och även i alla dina andra väskor utan att ta stor plats.

Headsetet sitter otroligt bra på huvudet. Du kan via bygel på vardera sida anpassa längd så att den passar just ditt huvud. Kuddarna för kåporna är gjorda i konstläder och huvudbandet likaså. Båda är också perfekt mjuka och ger bra komfort. I helhet är ROG Strix Go väldigt skönt att använda, och fungerar bra även för långa spelsessioner.

Bortser man från ROG-loggan och namnet skulle jag säga att headsetet är väldigt enkelt designat. Byggkvalitén är riktigt bra, med metall, plast och fuskläder, och Asus har lyckats få den att kännas känns väldigt exklusiv, dock en smula ömtålig. Det enda jag kan tycka är negativt här är att det lätt blir fingeravtryck på plasten likt vid aluminium. Efter att bara ha använt headsetet en gång kändes den redan smutsig och det syntes väl att jag använt den.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse
Älskar dessa typer av reviews, även om jag ofta inte läser det som inte är så intressant för mig i dagsläget. Däremot är jag intresserad av ett par nya lurar för gaming med bra ljud så ska läsa recensionen i sin helhet i morgon tänkte jag. Om man får... 04/12 Jag är lite förvirrad. Vilket headset är det som kostar runt 500-lappen? EDIT: Ah, nu är jag med. Jo mikrofonen är inte den bästa, tyvärr. Intressant hur de skryter med den. Personligen tycker jag väl inte att det är i det värsta laget, men för priset... 04/12 Har själv ett par ROg Strix 7.1, var supernöjd med det tills att själva kontrollerenheten dog, tre månader efter garantin löpt ut. Fick kontakt med en ASUS-representant som hjälpte mig verifiera garantin. Han rådde starkt att köpa dessa istället, när... 04/12 Då är jag med! Något sådant är det inte här, om jag förstår klippet korrekt, dock är kåporna så pass bra på att stänga ute ljud att man inte hör mycket av omgivningen runt sig. Precis som du är inne på är det bra på ett flygplan, eller om man bor litet... 25/11 Nja alltså exemplet från Bose ovan har ju mikrofoner på utsidan för att aktivt kunna motarbeta ljudet på t.ex. ett flygplan. Tänkte dessa fungerade likadant. https://youtu.be/HOdEvhEjO2I 25/11 Okej, menar du mer hur kåporna stänger ute ljud, eller var det mest mikrofonen du tänkte på? Bara så vi klargör det :D 25/11 Okey det var det dom menade med Noice Cancellation. Trodde det var som t.ex. Bose QuietComfort 35 II att den tog bort ljud i rummet för den som hade kåporna på sig. 25/11 Jag har ett enklare mic-test i recensionen som du kan lyssna på. Min åsikt är att den är bra, men som med allt annat hör man givetvis en del i bakgrunden ändå hur man än vrider och vänder på det. Klart mycket bättre än med många andra headsets. Kan länk... 25/11 Hur bra är deras "Egen AI Noise cancellation" skulle du säga? Jag har ju tyvärr blivit förpassad till vardagsrummet med min dator (för många barn, för litet boende). Det är konstant ljud runt omkring och jag har länge väntat på 2,4Ghz headset med just... 25/11 Stämpel likt denna och swec skulle jag iaf uppskatta i framtiden även för spel. Då slipper man diskussionerna som dyker upp. Även jag har varit duktig på att diskutera varför ett visst spel fått de och ett annat så. OnT Intressant! Sitter med PS gold... 25/11