En docka med extra utrymme för din gaming-laptop.

Inledning och första intryck

Något som är härligt med en stationär dator kontra en laptop är att man har dedikerade prylar för nästan varje sak. Du har en separat mus, tangentbord, skärm och kan utan problem byta ut dem. Även om alltihopa kan kopplas in i en laptop är det ofta bökigt och får det se ut som att du blivit inspirerad av Victor Frankenstein:s arbete med monstret. Seagate har skickat mig en produkt som enligt dem ska kunna lösa det här problemet, och det är deras “Seagate Firecuda Gaming Dock”.

En enkel låda som snabbt och enkelt förklarar vad det handlar om.

Det första jag tänkte på när jag plockade upp kartongen, tog fram produkten och började läsa lite om den var att jag inte riktigt fattade poängen. Det är en sådan där motsägelsefull situation när man fattar - men ändå inte fattar. De flesta förstår att tanken med produkten är att man ska kunna koppla in skärmar, möss, tangentbord och dylikt i dockan och sedan enkelt sätta laptopen i den. Vilket betyder att man slipper gorma med att koppla allt i sin bärbara dator och sedan ta loss och göra om processen om du vill koppla in den igen senare. Det strömlinjeformar hela processen och är ju bra för någon som har en kraftfull laptop men också vill ha desktop-upplevelsen. Problemet för min del är att jag aldrig någonsin känt att jag behövt en sådan produkt, eller har pratat med någon som velat ha en sådan lösning. Vanligtvis har folk i min närhet haft två datorer - en bärbar och en stationär. Vill man ha sina dedikerade prylar kör man den stationära och behöver man en dator man kan bära med sig blir det, föga förvånande, en laptop.

Oavsett det så var jag fast beslutsam om att ge den ett ärligt försök, det är ju ändå det vi är till för. Även om jag kanske inte har behov av produkten är ju frågan snarare om den lyckas med det den hade som mål att uppnå, och det ska jag ta reda på nu.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse
Nästan 5k för en docka? Yikes. Priset avskräcker, minst sagt. 03/05 Känns inte det borde ha varit problem att för Segate att lösa. En av fördelarna med TB3/USB-C är ju att man kan göra många saker samtidigt, och just TB3 ska kunna lädda i upp till 100W, så varför inte här? Nu är jag givetvis ingen tekniker på något sätt... 02/05 Att den inte laddar datorn är väl lite tråkigt, men TB3 kan väl inte ladda lika mycket ström som behövs för att maxa CPU och grafikkort? 02/05 Allt är ju relativt. Det är ju bra för vad de stoppat i, men överlag skulle jag inte säga att det är något spännande. För min del handlar det väl mer om att ska man överföra filer, helst till och från något som heter "gaming dock", så borde det nog ha... 02/05 Om 256 mb i sek var för den interna hårddisken så e det ju ganska bra hastighet om det var ssd ns hastighet så riktigt dåligt . Funkar den me MAC? i det fallet så tror jag den vore ganska bra komplement till min lilla macmini 02/05 Jag har använt den här https://mymantiz.com/products/mz-02-venus som har fungerat väldigt bra om man vill ha ett eGPU-chassi till sin bärbara. Den laddar datorn också. Det är dyrt som satan dock, undrar varför? 01/05 Det är en 3.5" disk. Osäker på om den går att byta. Mycket möjligt att det fungerar om man vet vad man gör. Som jag förstått det är ju tanken att den ska vara där hela tiden. Dockan har plats för en NVMe-disk som man lätt kan skruva dit, och senare ta... 01/05 Är den inbyggda hårddisken en 2.5" disk som man kan uppgradera? 01/05 Shit vad förvirrad jag blev av att den här låg först på #1.. "Va, har han redan testat en till? Men, den ser ju likadan ut?" 01/05 Tack för att du läste! Det där låter inte dumt. Mångt och mycket är det ju att dockan inte laddar ens bärbara dator som gör att Segates docka känns undermålig. Att man måste fixa strömtillförsel själv är ett extra steg som kanske inte är jätte stor och... 02/04