En gaming-laptop så bra att den frälser en skeptiker.

Inledning och första intryck

Varje gång jag ska testa en laptop här på sajten känner jag mig lite ointresserad. Då jag är en snubbe som alltid suttit vid en stationär dator med mina feta skärmar, väldigt trevliga tangentbord och mycket annat så ser jag inte ofta poängen. Vill jag byta ut en skärm gör jag det bara utan problem, skulle jag vilja ha 2-3 stycken kan jag fixa det också. Vad ger en laptop mig annat än en dator jag lätt kan ta med mig till andra? Ganska mycket faktiskt om jag kan sluta vara trångsynt.

MSI släppte tidigare i våras en laptop som kallas MSI GE66 Raider. Den finns i lite olika utföranden, där inte alla går att få tag på i alla land, men den jag har här hos mig idag är en 10SFS. Det går att köpa en dyrare eller billigare variant med ett lite annorlunda innandöme, men det är olika per land vilka alternativ man har.

Datorn ser mer ut som en sportbil än ett rymdskepp.

Det första som jag, och säkert många andra lägger märke till, är utseendet. Jag skulle vilja likna det med en sportbil då MSI gjort sitt bästa för att den ska se så cool ut som möjligt. Loggan, ventilationshålen och formen känns i mitt tyckte inte som en "gaming"-produkt utan mer som något en bilfantast skulle kunna ha utformat. Andra leverantörer har chassin och laptops jag tycker ser “spaceade” ut, alltså något du skulle kunna se i en science-ficion rulle, medan MSI i det här fallet tar inspiration från Fast and the Furious istället.

Stilren betyder för många att en produkt har ett avskalat utseende utan en massa krusiduller - men jag skulle vilja kalla den här datorn stilren just för att den följer sitt tema och gör på det fullt ut. Man kommer inte kunna lura någon att det här bara är en jobblaptop, och även om den ser väldigt sportig ut så gör det mig absolut ingenting då jag föredrar det här istället för de rymdskepp vi kan få från andra ställen.

Laddaren är stor och ena änden som går in i datorn är i mitt tycke för kort.

Storleksjämförelse mellan laddaren och laptop.

Med en tyngd på 2,4 kg och 23,4 millimeter i tjocklek är datorn, precis som en laptop ska vara, lätt att ta med sig. Tyvärr är strömadaptern en annan historia. Den är otroligt stor, och även om jag kan förstå att det kan behövas för batteriet ändrar det inte faktumet att den är stor och tar väldigt mycket plats. Det hjälper inte heller av att änden som går in i datorn är en kort kabel, vilket betyder att om du har ett högt bord så finns det risk att strömadapterns största del kan behöva ligga på bordet. Jag föredrar att ha den på golvet och att andra änden som går till eluttaget är den korta delen, så man får en lång kabel till datorn istället. Ska sägas att jag vet att jag är ganska ensam om detta, då många jag pratar med föredrar att den ligger på skrivbordet.

När det kommer till batteritiden så kan du räkna med att du kommer kunna titta Netflix i ungefär fem timmar med en laddning, och slösurfa i strax över sju timmar.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse
Kommer med en liten uppdatering här :) Jag gjorde en miss gällande variationen av laptopen jag testade. Den jag hade hemma hos mig heter GE66 Raider 10SFS, när jag ett flertal gånger kallade den "FS" och även "10SF", där sistnämnda är en liten billigare... 01/07 Jag håller med. Hemma om man sitter för sig själv, eller på lan där alla har ett headset så lär det inte vara något problem. Vid nästan alla andra situationer så låter laptops som en jumbojet. I slutändan så är det lite vad man föredrar och ska ha saker... 30/06 Informativ recension. Ljudnivån är dock en större dealbreaker för mig om jag nu skulle få för mig att byta till en (gaming)laptop. Tänker att det skulle bli ett störningsmoment för omgivningen om man sitter på flyget eller tåget. Den höga ljudnivån är... 30/06 Jag vill gärna ha en privat om man ska fara på exempelvis lan, men jag sticker inte iväg till dem så ofta nu längre. Eller gör jag det inte bara för jag inte har en bra laptop? Hm... Den är väldigt lik. Intressant ändå att de är så snarlika men med viss... 30/06 Har tyvärr bara haft dåliga erfarenheter av MSI, och blivit bränd om och om igen, så när jag köpte en gaming laptop senast fick det bli en Asus. Har hänt mycket på laptop-gaming fronten senaste åren. 30/06 Intressant recension! Jag körde på en MSI GS66 Stealth istället, med liknande spec, och tycker den är väldigt trevlig också. Känns som MSI fattat galoppen med sin senaste line-up :) 29/06 Är väldigt sugen på en gaminglaptop. Men svårmotiverat att lägga 20k, så ofta reser jag ju inte. Ett par gånger om året max. Och väl hemma kommer jag ju sitta vid stationära. Det är väl först när denna börjar ge upp och ersätta, om det går. 29/06 Jag skulle helt klart kunna ha förklarat det där bättre, tack och fixat! Om du far fundersam på vad jag menade med ordet i stora hela så finns det mer och mindre fläskigare varianter av datorn :) 29/06 Hm, mellanklass? :) 29/06 Det har förvisso varit varmt senaste dagarna, men när jag fick fram de siffrorna var det inte överdrivet varmt här hemma i huset. 24-26 grader skulle jag gissa på. Tack för att du läste! 29/06