En gaming-laptop så bra att den frälser en skeptiker.

Inledning och första intryck

Varje gång jag ska testa en laptop här på sajten känner jag mig lite ointresserad. Då jag är en snubbe som alltid suttit vid en stationär dator med mina feta skärmar, väldigt trevliga tangentbord och mycket annat så ser jag inte ofta poängen. Vill jag byta ut en skärm gör jag det bara utan problem, skulle jag vilja ha 2-3 stycken kan jag fixa det också. Vad ger en laptop mig annat än en dator jag lätt kan ta med mig till andra? Ganska mycket faktiskt om jag kan sluta vara trångsynt.

MSI släppte tidigare i våras en laptop som kallas MSI GE66 Raider. Den finns i lite olika utföranden, där inte alla går att få tag på i alla land, men den jag har här hos mig idag är en 10SFS. Det går att köpa en dyrare eller billigare variant med ett lite annorlunda innandöme, men det är olika per land vilka alternativ man har.

Datorn ser mer ut som en sportbil än ett rymdskepp.

Det första som jag, och säkert många andra lägger märke till, är utseendet. Jag skulle vilja likna det med en sportbil då MSI gjort sitt bästa för att den ska se så cool ut som möjligt. Loggan, ventilationshålen och formen känns i mitt tyckte inte som en "gaming"-produkt utan mer som något en bilfantast skulle kunna ha utformat. Andra leverantörer har chassin och laptops jag tycker ser “spaceade” ut, alltså något du skulle kunna se i en science-ficion rulle, medan MSI i det här fallet tar inspiration från Fast and the Furious istället.

Stilren betyder för många att en produkt har ett avskalat utseende utan en massa krusiduller - men jag skulle vilja kalla den här datorn stilren just för att den följer sitt tema och gör på det fullt ut. Man kommer inte kunna lura någon att det här bara är en jobblaptop, och även om den ser väldigt sportig ut så gör det mig absolut ingenting då jag föredrar det här istället för de rymdskepp vi kan få från andra ställen.

Laddaren är stor och ena änden som går in i datorn är i mitt tycke för kort.

Storleksjämförelse mellan laddaren och laptop.

Med en tyngd på 2,4 kg och 23,4 millimeter i tjocklek är datorn, precis som en laptop ska vara, lätt att ta med sig. Tyvärr är strömadaptern en annan historia. Den är otroligt stor, och även om jag kan förstå att det kan behövas för batteriet ändrar det inte faktumet att den är stor och tar väldigt mycket plats. Det hjälper inte heller av att änden som går in i datorn är en kort kabel, vilket betyder att om du har ett högt bord så finns det risk att strömadapterns största del kan behöva ligga på bordet. Jag föredrar att ha den på golvet och att andra änden som går till eluttaget är den korta delen, så man får en lång kabel till datorn istället. Ska sägas att jag vet att jag är ganska ensam om detta, då många jag pratar med föredrar att den ligger på skrivbordet.

När det kommer till batteritiden så kan du räkna med att du kommer kunna titta Netflix i ungefär fem timmar med en laddning, och slösurfa i strax över sju timmar.

Föregående Nästa
Skicka en rättelse
Det kan tänkas vara lustigt - men jag tycker det fungerar. I mitt tyckte våldför sig människor på ordet och använder det till saker det kanske inte är till för. Jag tror många undermedvetet vänder på ordet till "ren stil", vilket skulle betyda att något... 29/07 Trodde väl aldrig jag skulle läsa stilrent och fast and the furious i samma text inom min livstid XD 29/07 Så sant så. Hade själv velat ha en Lenovo Legion 7 som verkar ha väldigt bra kylning med en AMD 5000-processor samt ett RTX 3xxx. Med DLSS 3.0 blir det nog jävligt fint! 29/07 Har en bra bärbar med 1070 och 16gb ram, köpte den för 3.5 år sedan. Iom att Ampere lanseras snart så är det inte smart att lägga pengar för en ny bärbar speldator. 29/07 Suttit och spanat på denna ett tag, dock är jag lite kluven mellan GS66 och GE66 då den förstnämnda har Thunderbolt. Vet inte hur viktigt det är med Thunderbolt men skulle kunna tänka mig att om några år längre ner när datorn börjar bli trött så kan man... 29/07 Kommer med en liten uppdatering här :) Jag gjorde en miss gällande variationen av laptopen jag testade. Den jag hade hemma hos mig heter GE66 Raider 10SFS, när jag ett flertal gånger kallade den "FS" och även "10SF", där sistnämnda är en liten billigare... 01/07 Jag håller med. Hemma om man sitter för sig själv, eller på lan där alla har ett headset så lär det inte vara något problem. Vid nästan alla andra situationer så låter laptops som en jumbojet. I slutändan så är det lite vad man föredrar och ska ha saker... 30/06 Informativ recension. Ljudnivån är dock en större dealbreaker för mig om jag nu skulle få för mig att byta till en (gaming)laptop. Tänker att det skulle bli ett störningsmoment för omgivningen om man sitter på flyget eller tåget. Den höga ljudnivån är... 30/06 Jag vill gärna ha en privat om man ska fara på exempelvis lan, men jag sticker inte iväg till dem så ofta nu längre. Eller gör jag det inte bara för jag inte har en bra laptop? Hm... Den är väldigt lik. Intressant ändå att de är så snarlika men med viss... 30/06 Har tyvärr bara haft dåliga erfarenheter av MSI, och blivit bränd om och om igen, så när jag köpte en gaming laptop senast fick det bli en Asus. Har hänt mycket på laptop-gaming fronten senaste åren. 30/06