När titeln släpptes för ett antal år sedan var spelet någorlunda nyskapande. Idag är det däremot bara en i mängden, kanske just för att andra utvecklare följt i CDV Entertainments fotspår. Man tar kontroll över ett fastställt antal enheter i andra ärldskrigs-miljö och skall sedan i semi-realistiska strider klara av en rad uppdrag genom att utföra olika delmål. Utbudet av olika enheter är stort och det växer för varje expansion som släpps. Man måste använda infanteri, pansar och flyg på ett bra sätt för att bli framgångsrik, men spelet sätter kanske ändå inte samma krav på taktik som många andra titlar.

Nyheterna

Resource War är en expansion, men en fristående sådan. Med andra ord behöver man inte originalet för att spela det. Den största nyheten jämfört med tidigare spel i serien är att man nu kan producera enheter själv i begränsad mängd. Spelaren måste ta kontroll över fabriker och bränsledepåer för att kunna underhålla stridsmaskinen. På samma sätt kan man helt lamslå fienden genom att anfalla på rätt ställen och ta över eller förstöra viktiga underhållsfordon.

Gammalt?

Det märks tyvärr väldigt fort att spelet bygger på en två år gammal grafikmotor. Spelet är inget grafiskt mästerverk om man jämför med dagens titlar. Men grafik är väl inte allt? Spelet har ju i alla fall fått så pass många uppdateringar och tilläggspaket att alla barnsjukdomar är bortblåsta. Men det börjar faktiskt bli ganska tjatigt efter så här lång tid och så många titlar. Även ett bra spel kan inte bygga vidare på exakt samma koncept och motor utan måste förnya sig, och till en högre grad än vad Sudden Strike för tillfället gör.

Slutord

Det börjar bli dags att lägga ner Sudden Strike II-utvecklingen. Spelet är absolut inte dåligt, men det är uttjatat och har inte lyckats hänga med i utvecklingen. Nu är visserligen priset på spelet ganska lågt och kan vara något för strategifantasten med dålig ekonomi som ändå vill ha ett skapligt spel. Jag rekommenderar ändå att titta på lite nyare titlar om man vill ha ett riktigt bra andra världskrigs-strategispel. Nu får vi bara hoppas att Sudden Strike III kommer snart och blåser liv i ett annars bra koncept igen.

Testsystem

Pentium 4 2.4 GHz
512 MB RAM
Geforce FX 5900
Windows XP