Ganska precis två år efter att Age of Conan släpptes till pc är det dags för den första expansionen, Rise of the Godslayer. Vi låter oss imponeras.

#Age of Conan var vid premiären ett utmärkt spel. Ett tag - sen tog innehållet slut. Jag spelade i ett par månader innan jag tröttnade och det var faktiskt vemodigt att lämna Robert E. Howards digitala fantasivärld. Atmosfären och grafiken kändes unik och var bland det bästa jag upplevt i ett onlinespel. Men bristen på innehåll var påtaglig och det dröjde innan #Funcom infriade sina löften - bland annat tog det nästan ett år innan DirectX 10-läget släpptes.

Conan går österut

I min återblick tre månader senare tog jag upp bristande innehåll för högnivåspelare, buggar och tomma servrar. Funcom har löst många av problemen: det relativt stora antalet servrar som existerade vid lanseringen är borta. Med minde antal servrar har antalet spelare ökat på de övriga. Mycket har alltså hänt och det var bara en tidsfråga innan den första expansionen landade.

En khitan.

#Rise of the Godslayer tar oss till östligare breddgrader där vi får stifta bekantskap med imperiet Khitai. Det är väldigt tydligt att Kina och Mongoliet står som inspiration för landets kultur, byggnader och allmänna drag då Howards först beskrev Khitai. Landskapen är öppna och vidsträckta med gröna gräsfält blandade med sylvassa klippor och bambuskog.

Välkommen till Tortage - igen

Som ny spelare har du möjlighet att starta ditt äventyr som khitan. Skapar du en ny karaktär med expansionen installerad driver du i land i Tortage vare sig du vill eller inte. Introduktionen för nya spelare är därmed densamma som i originalet. Vissa hatade den till döds, personligen tyckte jag den fungerade perfekt för att lotsa in nya spelare i världen. Den som hoppats på mer röstskådespeleri efter du lämnat Tortage lär bli besviken då alla nya quests i det nya landet är textbaserade. Men en kul grej att du kan ta dig an slumpmässiga uppdrag, till exempel stoppa attacker mot din karavan, under din resa mot Khitai från Khemi. Ett enkelt och positivt sätt att skapa variation.

Många höjde ögonbrynen då det blev känt att maxnivån skulle ligga kvar på 80 i expansionen. Vid lanseringen av originalet kände spelare att innehållet för de olika nivåerna inte kändes riktigt balanserat. I dag är så gott som hela spektrumet från nivå 20 till 80 späckat med innehåll. Expansionen bjuder istället på mer innehåll för både nybörjare och veteraner. De senare får hela fyra områden plus ett tiotal raidinstanser att leka med.

Föregående Nästa
Du är ju inne och bölar i WoW nyheter ditt jävla nöt. Conan va lika tråkigt nu som det var vid release. Sorry. Typ 10 pers som lirar det ändå. Orka 26/05 Inte någon buggig grej med prioriteringar då? Hl2-moddar osv hackar något rejält på min burk ifall jag inte ställer in spelets prioritet på låg iaf. kan ju vara en grej att testa. 23/05 hur är det att pvpa i aoc nuförtiden? 23/05 informationen är bra som den är faktiskt,dom klasser jag spelar med förstår jag utan problem, dock så tog det ett tag att klura ut vilka feats som funkar bäst ihop,men det är ändå ett spel för 18+ så det är inte meningen att man ska förstå saker bara... 22/05 konstigt, finns dom på min server som kör dubbla ati 4800 o det funkar, sen var det ngn som kör med samma kort som du och han hade runt 100 fps kontakta funcom support eller skriv ett inlägg på ageofconan.com och posta din pc setup och vilka inställning... 22/05 Jag får inte spelbar fps med eller utan crossfire, det är problemet. 22/05 finns flera som kör med 4850 och får det att funka jättebra för conan, om det finns ett behov av att conan har stöd för dubbla grafikkort så kommer det säket komma, men jag ser inget skäl till varför man inte ska spela conan bara för det inte har stöd... 22/05 jag har inte hört ngra problem med balanseringen utav klasser, tror dock att många kan uppleva det som problem iom de flesta featar inte AA-systemet på samma sätt.ej heller har dom samma specc på dom vanliga featsen man hade inna expansionen, . sedan... 22/05 jag måste säga att FZ var lite väl tidiga med att göra en recention här, jag menar recentionen är utlagt den 18/5 spelet skulle släppas den 11/5 mwen det blev försenat tom 12/5 sen har det varit en del downtime med hotfix och patching, så vi tar bort 2... 22/05 4850x2 2gb med cirkus 5% överklockning. (Vintertid) 22/05
Skicka en rättelse