Hur många gånger kan man dunka en basketboll? Vi har synat maskorna i NBA 08-nätet och prövat lyckan med trepoängarna.

Jag hade faktiskt inte spelat något basketspel sen det underbara NBA Live 95 till pc (av EA Sports) och var därför tvungen att låna ett par av en kompis, däribland förra årets version av Sonys eget lir. Jag blev minst sagt besviken, NBA 07 var uselt, särskilt jämfört med EA Sports versioner. Så hur skulle 08-upplagan stå sig?

Bättre, skulle det visa sig. Jag körde direkt en snabbmatch (härliga Celtics mot tråkiga Timberwolves) och blev hyfsat överraskad. Sony har visserligen tagit till sig av kritiken som fanns mot förra årets upplaga och förbättrat spelet en hel del.

   

Spelkänslan finns där. Visst, det är ingen NBA Jam-action direkt, men för att vara "verklighetstroget" är NBA 08 fullt med fart och fläkt. Det är lätt att förstå hur man lirar och valmöjligheten att antingen dunka/göra lay-up och skjuta ett vanligt skott gör det enkelt att spela. Dessutom kan man välja mellan vanlig pass och no-look-pass. Ganska underhållande. En riktigt bra grej är dessutom skottmätaren, som är logisk och funktionabel. Men det är lite för basic ibland, jag påminns om de gamla basketspelen med fyrkantiga gubbar till C64. Spelkänslemässigt, alltså. Men jag tycker det är svårt att hitta rätt med passningarna och en del skott, vilket gör det irriterande från gång till annan. Detta var faktiskt bättre på C64:an...

Spelalternativen är desamma

- ändringarna är gjorda i matchspelet

Spelalternativen är identiska de i sin föregående upplaga. I utbudet finns tidigare nämnda snabbmatcher, onlinespel mot andra basketfantaster (vilket fungerar precis som det ska och utan lagg) och så förstås säsongsläget, som visserligen lämnar mer att önska, men som är okej. Man kan även spela ett par andra småspel, men de är rätt ointressanta och inte värda att gå in på ytterligare, faktiskt.

   

Ljud- och grafikmässigt finns det ingenting att klaga på i NBA 08. Kommentatorerna är bra, spelljudet är verkligt och spelarna rör sig smidigt och snyggt på planen. Menymusiken är inte särskilt bra (särskilt för en rocker som mig), men det är väl att haka upp sig på detaljer, antar jag.

NBA 08 är inte klockrent

- har ingen chans mot konkurrensen

Sammanfattningsvis är NBA 08 ett habilt basketlir till en spelkonsol, men lämnar mycket att önska jämfört med konkurrenterna. Siktar du på att få rejält med underhållning när du spelar är EA Sports versioner alltid ett snäpp vassare. Och man undrar lite vad det är för mening med att skapa ett basketspel över huvud taget om man inte har något rejält att komma med i matchen.

Kan man något alls om basket och vill ha ett bra, realistiskt basketspel finns det bara ett val. Nba2k8 är i en helt egen klass, det är hästvägar bättre än något annat som finns på marknaden. Kontrollen, passningarna, animationerna är helt makalösa. Kul... 28/02 [quote=CodeMasterMike] Kan vara det, ja. :) Mitt Super Nintendo är dock sönder så jag har inte orkat ta fram det för att kolla. 28/02 [quote=Urkalak] NBA Jam? Klart ett av dom bästa basketspelen nagonsin! Det och NBA Street V3 till GC självklart. 28/02 det var som fan!!! 28/02 Ska du inte dryfta att det inte finns några kvinnor med i spelet? Det är ju katastrof. Hugaligen så ojämlikt. Här borde könskvoteras :rolleyes: 27/02 Han kan ju bara utgå från sig själv. Jag ser hellre att recensenten skriver "jag" istället för "man", vilket många använder istället. Om du klagar på att någon skriver mycket om sina egna tankar i sin recension har du nog missuppfattat något, en recensi... 27/02 indeed... 2K Sports äger allt och alla när det gäller basket... förutom kanske det gamla One on One till C64, det var riktigt bra det också ^^ 27/02 Det ska nog mycket till innan någon puttar ner 2K Sports basketspel från tronen. NBA 2K8 är heeeelt fatastiskt! 27/02 NBA Live 99' är fortfarande min favorit ;) 27/02 Jag spelar inte basket spel men den här recensionen var.. vad ska man säga lite annorlunda. Känns nästan som recensenten skriver mer om sina tankar än om spelet (mycket jag). Jag ska inte läxa upp om hur man skriver recensionen men om man ska jämföra... 27/02
Skicka en rättelse