Den senaste utgåvan av Singstar-serien bjuder på schlagerhysteri. Vi hittade oväntad recensionshjälp på förlagskontoret.

När schlager-versionen av det populära karaokespelet Singstar landade på redaktionen fick vi halv panik. Hur ska vi kunna leverera ett omdöme om det här? Räddningen visade sig finnas närmare till hands än vi trodde. Förlagets ekonomiassistent Karin tillsammans med vännen Jessica fick stå för skönsjungandet. Vi andra nöjde oss med att lyssna.

Karin och Jessica, nu har ni ju minsann sjungit alla låtar minst två gånger. Hur bra känns egentligen Singstar Schlager Svenska Hits jämfört med andra Singstar-spel?

"Det bara är att gilla läget och höja volymen"

Karin: Självklart är det bra och roligt, men det känns lite som samma sak all-over-again. Även om det är ett tema så känns det som Singstar Svenska Hits 2. Och tvåan är ju aldrig lika bra som ettan.

Jessica: Jag tycker att Singstar Schlager generellt håller en högre klass låtmässigt med mindre utfyllnad. Det är rätt igenom svenska schlagerlåtar och dessutom populära och aktuella sådana.

Vilka låtar lämpar sig bäst för schlagerfesten?

Jessica: En powerballad slår aldrig fel - Jan Johansens "Se På Mig" kommer nästan upp i samma allsångs-klass som tidigare skivans "Total Eclipse of the Heart" och Linda Bengtzings båda bidrag är så extremt poppigt party att det bara är att gilla läget och höja volymen.

FZ:s Singstar-recensenter Jessica och Karin

Finns det med några låtar på skivan som vi egentligen hade klarat oss utan?

Karin: Kicki-Bettan-och-Lotta hade vi helst sluppit. "Crazy in love" likaså och "We are all the winners" borde ha förvisats. Det blir liksom inte ens roligt, för det är så töntigt!

Saknade ni några låtar?

"En bra samman- fattning av svenska schlagerhits"

Karin: På Singstar Svenska Hits var det med flera bra schlagers som "Fångad av en stormvind" och "Eloise", men det hade varit härligt med Måns Zelmerlövs "Cara Mia". Den saknade jag med hela mitt hjärta!

Jessica: Jag måste hålla med om att "Cara Mia" hade varit ett toppenbidrag. I övrigt tycker jag det här är en bra sammanfattning av svenska schlagerhits[/i].

Vilket Singstar-tema hade du önskat dig härnäst, utöver R&B som snart kommer?

Jessica: Pojk- och flickbandstema hade känts klockrent! Vi snackar Backstreet Boys, Spice Girls, Westlife, All Saints, Five och resten. Men låt oss för sjutton försöka klara oss igenom en Singstar-skiva utan att peta in snortråkiga Girls Aloud!

Handen på hjärtat, borde inte mer ha förändrats i spelserien efter så här många utgåvor? Vad tycker ni det skulle vara?

Karin: Fler innovativa dueller så man kan tävla, tycker jag att de borde ha. Något nytt på utmaningspunkten helt enkelt.

Jessica: Jag hade också gärna sett något nytt grepp på duellerna. I övrigt tycker jag att en slumpfunktion för spelare borde finnas med lik den för låtarna. Ibland blir det bara hopplöst fel när det är dags för turnering.

Sammanfattningsvis, kommer ni kunna enas om ett betyg?

Karin: Då det känns lite som "been there, done that", men fortfarande är superskoj då det är Singstar (som ju alltid är kul), får det 3,5. Från hjärtat!

Jessica: En fyra. Det finns nog bara ett Singstar som förtjänar lägre. Det är Singstar Anthems som motstridigt nog innehåller några av de bästa Singstar-låtarna som finns men som tyvärr är stolt innehavare av cirka 25 utfyllnadslåtar.

Då en smärre fangirl-varning föreligger på tjejerna blir redaktionens utlåtande för Singstar Schlager 3,5 i betyg. Ytterligare ett kompetent tillskott i serien, med andra ord.

Hela låtutbudet:

After Dark

"La Dolce Vita"

Alcazar

"Not a Sinner, Nor a Saint"

Arja Saijonmaa

"Högt över havet"

Barbados

"Världen utanför"

Brandsta City Släckers

"Kom och ta mig"

Carola

"Främling"

Charlotte Nilsson

"Tusen och en natt"

Fame

"Give Me Your Love"

Helena Paparizou

"My Number One"

Herreys

"Diggi-loo diggi-ley"

Jan Johansen

"Se på mig"

Jill Johnson

"Crazy in Love"

Kikki Danielsson

"Bra vibrationer"

Kikki, Bettan & Lotta

"Vem é dé du vill ha"

Lasse Holm & Monica Törnell

"E' de' det här du kallar kärlek"

Lena Philipsson

"Dansa i neon"

Linda Bengtzing

"Jag ljuger så bra"

Lotta Engberg

"Fyra Bugg & en Coca Cola"

Magnus Uggla

"För kung och fosterland"

Markoolio & Linda Bengtzing

"Värsta schlagern"

Martin Stenmark

"Las Vegas"

Nanne

"Håll om mig"

Nick Borgen

We Are All the Winners

Roger Pontare

"När vindarna viskar mitt namn"

Sarah Dawn Finer

"I Remember Love"

Shirley Clamp

"Min kärlek"

Sonja Aldén

"För att du finns"

The Ark

"The Worrying Kind"

The Poodles

"Night of Passion"

Tommy Nilsson

"En dag"

Skicka en rättelse