Så var det återigen dags för FZ:s redaktörer att bege sig in det enorma universum som utgörs av Unreal-serien. Föregångaren blev inte alls den hit många hade räknat med och frågan är ju självklar: Håller verkligen UT2004 måttet? För att få reda på svaret har Simon, Robin och Calle offrat både privatliv och sömn för att ge er domen. Resultatet blev en sex sidor lång recension av vad som tycks bli ett av årets riktiga höjdarlir.

Simon:

Unreal Tournament 2004 är inte bara stort, det är gigantiskt. Eller vad kan annars man säga om ett spel som kommer på inte mindre än sex stycken cd-skivor och efter installation tar upp mer än 5GB av din hårddisk. Men storleken betyder som vi alla vet ingenting, utan det är vad den används till som räknas. Vad utnyttjas då all denna plats till? Tja, vad sägs om inte mindre än tio olika spelsätt? Av dessa tio är ett helt nytt för serien och dessutom får vi ett kärt återseende i form av "Assault" som efter en del ändringar ser bättre ut än någonsin. Den störst nyheten är dock "Onslaught" där fordon introduceras för första gången i spelseriens historia. Lägg till detta mer än 100 olika banor och ett stort antal modeller. Allt detta pumpas sedemera ut på skärmen med hjälp av den populära Unrealmotorn som vi sedan tidigare vet är förmögen att bjuda våra ögon på något alldeles extra.

Calle:

Det heter ju tredje gången gillt och med årets upplaga av UT har Epic verkligen satsat hårt på att stilla actionhungern hos de tusentals gamers som just nu jagar frags ute på servrarna. Som Simon sa kan man numer spela UT på tio olika sätt så rent logiskt borde alla ha något att hämta ur turneringen. Unreal-känslan återfinns dock hos dem alla så de som redan från början rynkar på näsan åt hoppande och skuttande med futuristiska vapen bör inte göra sig något besvär. Själv har jag inte gjort annat än just hoppat och skuttat sedan jag i fredags dodgejumpade från spelbutiken med min kopia och nu är det dags att utvärdera det ryckiga rörelsemönstret.

Robin:

Efter en relativt torr vinter - rent spelmässigt sett - så hade vi förra veckan två riktiga storlir som kom på samma gång; Battlefield: Vietnam och Unreal Tournament 2004. Att jag såg fram emot båda spelen var ingen hemlighet - det har surfats hemsidor, kollats bilder och laddats ner demoversioner. I den här recensionen skall det dock enbart handla om Epics senaste tillskott till Unreal-universumet. Att spelet är stort har vi redan konstaterat, men den stora frågan är ju, som alltid, om det verkligen är värt alla dessa gigabyte på våra hårddiskar... Personligen har jag verkligen sett fram emot att få testa "Assault" igen, och den nya stjärnan på Unreal-himlen "Onslaught", är något som liknar Tribes tillräckligt mycket för att jag ska bli varm i byxorna. Så vad säger ni, ska vi dra igång den här recensionen på allvar?

Föregående Nästa
Skicka en rättelse