I över femton års tid var det Sony som satte trenderna men nu är det de som ligger efter. Klarar Move och de inledande spelen att bjuda något motstånd mot Nintendos fyra år på marknaden och deras drygt sjuttio miljoner sålda Wii?

Efter att ha dragit ungefär femhundrasjuttiosju snuskiga vitsar om Move-kontrollens utseende för min flickvän och förtjänat hennes eviga förakt tar jag mig tid att verkligen inspektera den. Den känns trevlig att hålla i om man jämför med Wiimoten men den där kulan på toppen är verkligen bara för mycket. Ett märkligt infall får mig att lukta på den och när jag inser att den luktar karamell så måste jag självklart fyra av skämt nummer femhundrasjuttioåtta (som rör fula gubbar och godis).

Ping-pong-bollen är också det som skiljer Move från Wiimoten rent tekniskt. Enkelt uttryckt låter den kameran veta hur långt ifrån tv:n du står när du spelar. Tack vare den lilla kulan vet spelen var du står och hur du rör dig, en omöjlighet med Wii som bara mäter acceleration. Nackdelen med det här systemet är att kontrollen är mer beroende av kameran som läser av den än vad Wiimoten är av sin sensor. Dumt nog tål nämligen inte kameran solljus. Så länge man har gardiner eller persienner är det ju inget problem men att det ska finnas överhuvudtaget känns onödigt.

Det är ändå lätt att säga att Move redan vunnit slaget – rent tekniskt. Den är bättre i de flesta avseenden. Men som vanligt avgörs kriget ute på slagfältet, inte i taktikrummet. Vi har fått fyra spel att Move-testa och strax berättar vi om de håller måttet eller bara är enkla vift- och släng-produkter. Men först lite om priser och innehåll.

Föregående Nästa
Om du tycker att jag överdriver Redmacs relation till Sony så har du nog inte läst hans fanboy kommentarer, får han betalt för dessa eller? Jag gillar också Sony och äger ett PS1,PS2 och PS3 samt ett PSP men jag håller ändå inte på som Redmac och ska... 03/09 Ärligt talat så tycker jag inte det ser så kul ut med en sån kontoll, lite mer för barn. Sen så vet jag inte om jag ska tro på kinect, jag tror den kommer vara väldigt laggig i början, men jag är taggad på o se vad de kan göra med den ;) 02/09 hahahaha kung fu rider..... ordet uselt ger en ny mening 01/09 Håller med. Recensionen gick inte alls in på djupet gällande kontrollen. Det var det jag förväntade mig att läsa i en recension titulerad "Playstation Move". Spelen bryr jag mig inte mycket om, verkar mest vara skräp, bortsett från sportspelet, som jag... 01/09 Sådärja, låter ju lite halvdant faktiskt...men det blir säkert bättre med tiden när det kommer bättre spel... 01/09 Nog kan man spela hardcor-spel med Kinect också, allt beror på vilken genre det gäller. RPG, Racing, Dansande, Fighting och liknande borde ju vara utmärkta. FPS funkar iaf railshooter och liknande alldeles utmärkt. Kontrollen är vad du gör den till...... 01/09 tack, den verkar bra ska läsa djupare när jag kommer hem 01/09 Kul se Förbokningstoppen på webhallen. Move stiger lite hela tiden.. 01/09 Tror mer på Move än Kinect, Sony har, till skillnad från MS, visat möjligheterna denna kontroll har för andra spel än just casual spel. MS är på väg att göra samma fel som Nintendo gjorde, att inte ha ett enda spel som riktar sig till hardcore spelaren... 01/09 Sammanfattning: Yes, there's noticeable lag in every game and demo we tried, although in all cases you get used to it quickly; this isn't a deal breaker. It's also variable; some games have more lag than others, which means you talented developers will... 01/09
Skicka en rättelse