Det första Full Auto-spelet utvecklades exklusivt till Xbox 360 och imponerade föga. Kanske var det därför som Sega bestämde sig för att släppa nästa del till Sonys nya maskin. Plattformsbytet hjälpte dock föga - Full Auto 2: Battlelines är nämligen inte heller någon höjdare.

För mer än ett år sedan släpptes Full Auto till Xbox 360. Spelet lockade med en kombination av snabba bilar, vapen och förstörbara miljöer. På pappret lät detta inte alltför tokigt, men tyvärr led det av på tok för många grundläggande brister för att det skulle bli något mer än ett kul koncept. Uppföljaren, som bara släpps till Playstation 3, har åtgärdet några av dessa problem, men inte på lång vägar tillräckligt många.

Nu finns det en handling

- men den bidrar knappast med något gott

En av nyheterna i Full Auto 2: Battlelines jämfört med föregångaren är att enspelarkampanjen har en riktig handling. Tyvärr kan denna inte klassas som annat än krystad och löjlig. En stads automatiska säkerhetssystem, S.A.G.E, kallar dig till sig. Staden plågas av illbattingar som med sina bestyckade bilar gör livet surt för befolkningen. Av någon anledning är polisen oförmögen att stoppa dem och därför är det upp till dig att göra det. För att lyckas med detta ska du klara av en rad uppdrag som kan gå ut på att komma först i mål i ett mer eller mindre traditionellt lopp eller att döda tillräckligt många motståndare i en sluten arena på tid. Beroende på hur bra du lyckas med detta låser du upp nya fordon och vapen som du sedan kan använda i spelets flerspelarlägen och med tanke på den minst sagt tunna handlingen är detta den enda egentliga anledningen att gneta sig igenom kampanjen.

Nu tror ni kanske att handlingen är spelets svagaste sida, men hur tråkigt det än är att behöva konstatera så är det inte fallet. Redan i seriens första del saknades den ack så viktiga "körkänslan" och Pseudo Interactive har olyckligtvis inte lyckats hitta den till uppföljaren. Det är svårt att beskriva exakt var problemet ligger, då hade de med all säkerhet inte funnits där, men fordonen uppför sig inte på det sätt som åtminstone jag förväntar mig. Ofta får jag intrycket av att de flyter på vägen, att de följer en räls likt en Scaletrix-bana och att jag helt enkelt inte har kontroll över händelserna. Då hjälper det inte att Full Auto 2 har en del roliga och imponerande ögonblick, främst då skärmen fylls av flygande bildelar och raserade byggnader. Grunden är helt enkelt inte stabil, vilket får hela bygget att rasa.

Jag nämnde flerspelarlägen tidigare och det är främst i dessa som spelet kan bli underhållande. I Full Auto 2 kan du spela mot mänskliga motståndare både online och på samma maskin via splitscreen. Båda alternativen fungerar riktigt bra, men tyvärr kan det vara en frustrerande upplevelse att hitta motståndare online att spela mot. Flera gånger väntade jag i vad som endast kan beskrivas som en evighet utan någon som helst framgång, vilket förtar lite av upplevelsen med att spela online. Något som är viktigt att poängtera är att du i alla fleraspelarlägen bara har tillgång till de fordon och vapen som du låst upp i kampanjen. Detta tvingar dig mer eller mindre att spela igenom den, något som normalt sett inte är något problem, men med tanke på dess trista natur kan det här bli ett nödvändigt ont.

Stabil bilduppdatering

- men ingen grafik att skriva hem om

Båda Full Auto-spelen handlar i stor utsträckning om höga farter och stora explosioner. Ni som prövat på den första delen i serien vet att detta inte alltid gick hand i hand med en hög och jämn bilduppdatering. Dessa problem har dock inte Playstation 3-spelet, som flyter fram mjukt och bra även när det smäller som bäst. Nu betyder detta inte att Full Auto 2: Battlelines är en visuellt imponerande titel. Visst det har sina goda sidor, men det är knappast något som får dig att utbrista i spontana kullerbyttor. Ljudbilden är på samma nivå då varken ljudeffekter eller musik lämnar någon som helst eftersmak. Faktum är att det är svårt att minnas dem kort efter en spelsession, vilket förmodligen kan ses som både negativt och positivt.

Är du ute efter ett kvalitetsspel till din Playstation 3 gör du bäst i att undvika Full Auto 2: Battlelines. Inte för att det är ett hemskt dåligt spel utan för att det på sin höjd når ett godkänt betyg. Nej är du sugen på beväpnade bilar kommer du med all säkerhet att ha bra mycket roligare om du dammar av någon del i den gamla Twisted Metal-serien.

Skicka en rättelse