EA Sports har redan hunnit släppa två basketspel till Playstation 3 och skillnaderna mellan dessa är stora. NBA Street Homecourt, som vi har testat, är inte alls lika realistiskt som NBA 2K7-spelet.

I det här basketspelet handlar det inte enbart om att göra flest poäng och vinna matcherna - det ska göras med stil. EA Sports har lyckats utmärkt med att skapa den rätta stämningen redan från start genom att kombinera fräscha menyer med passande hiphop-musik.

Lagbygge

- Från gatubarn till legender

Det finns flera valmöjligheter när det gäller enspelarläget. Du kan, precis som i de flesta sportspel, starta en snabbmatch mot antingen datorn eller en kompis, alternativt spela på internet. Mest fokus har man givetvis lagt på Homecourt Challenge-läget som går ut på att skapa sig ett namn inom basketvärlden. Först och främst får du skapa en egen spelare genom att välja mellan tre olika spelartyper, som sedan också går att namnge och ändra utseendet på. När du har gjort det så är det dags att utse dina två lagkamrater och dem hittar du naturligtvis på basketplanen.

När ditt lag är komplett börjar resans gång. Du börjar med att möta andra lokala basketlag och genom att vinna över dem erhåller du erfarenhetspoäng som får din level att stiga. I en del utmaningar får du förutom poängen också accessoarer som kläder och skor, dessa gör att erfarenhetspoängen stiger något snabbare. Om du övertygar i ditt spel och vinner mycket kommer du snart att uppmärksammas även utanför lokalområdet. Det innebär att du får inbjudningar till betydligt svårare utmaningar, vilka är nyckeln till framgång.

"Avslut somNBA-proffseninte ens vågardrömma om"

Kontrollen kändes till en början aningen svår, men ett tiotal minuter senare sitter den perfekt. EA Sports har skapat ett bra och smidigt kontrollsystem. Om du exempelvis trycker ner en knapp snabbt reagerar spelaren på ett sätt, men om du istället håller in samma knapp en stund beter sig karaktären annorlunda. Kontrollen fungerar bra, att passa eller dunka har aldrig varit lättare.

I NBA Street Homecourt handlar mycket om stil, och visst är det härligt att lura bort motspelarna med läckra trick. Många olika trick står till buds och för att göra dem ännu fler har utvecklarna sett till så att varje trick går att göra i olika utföranden, detta genom fler knappkombinationer än tidigare. Som tidigare nämnt handlar det här inte om realistisk basket. Du kan göra rörelser och avslut som NBA-proffsen inte ens vågar drömma om, och när du gör dessa fylls "gamebreaker"-mätaren på och då den är full går det att göra ännu mer spektakulära rörelser.

Karaktärerna och animationerna är välgjorda, även om spelarna känns aningen plastiga. Omgivningarna är också de snyggt gjorda och variationen är dessutom stor. Du får spela på allt från sunkiga basketplaner i förorten till riktigt fräscha idrottshallar. I det stora hela ser titeln bra ut, även om jag önskar mig lite mer. Ljudet utmärker sig inte särskilt mycket, men fyller sin funktion. Musiken är passande och spelarna ropar glåpord till varandra under matcherna, allt för att ordna den rätta stämningen. För övrigt låter spelet som det bör och även om det inte är något utöver det vanliga finns det inget att klaga på.

Roligt ensam

- Ännu bättre i flerspelarläget

Det är roligt att köra ensam, men som i så många andra sportspel är det självklart roligare att köra med kompisar. Om du letar efter ett PS3-spel för flera personer så är det här definitivt en trevlig bekantskap. Efter att ha testat spelet ett flertal timmar är mina intryck mestadels positiva, detta trots min brist på intresse för sporten. Solodelen kan kännas enformig från och till, men flerspelarläget är då en välkommen intressehöjare.

NBA Street Homecourt är en underhållande titel där realism inte sätts i fokus. Gillar du andra basketspel kommer du med all säkerhet att tycka om det här också, har du dessutom vänner som även de gillar sport så är det här perfekt partyunderhållning.

Skicka en rättelse