Zack blev tyvärr av med sin ö i Dead or Alive: Extreme Volleyboll, men med hjälp av en ubåt lyckas han resa den upp ur vattnet (fråga mig inte hur han grejar det, han bara skrattar hela tiden och förklarar inte hur hans ubåt fick superkraften att göra öar), och genast lurar han dit de snyggaste tjejerna han känner. Du väljer vilken tjej du vill ska gestalta dig, och åker på semester i 14 dagar på Zacks ö. Du kan åka vattenskoter, köpa nya bikinis, spela volleyboll, försöka prata med de andra tjejerna, köpa nagellack och spela lite på casinot. När dina 14 dagar är slut slutar spelet, oavsett vad du har sysslat med.

Bröst!

Undrar du varför de har tagit bort "volleyboll" ur titeln? Det är för att spelet helst inte vill se dig spela volleyboll. För att spela volleyboll måste du ha en partner med dig. Kruxet är att bara någon som tycker om dig kan spela med dig. Hur får man någon att tycka om dig? Man ger dem en tallrik sushi så klart! Oavsett hur mycket tjejerna hatar varandra i de vanliga Dead or Alive-spelen kan de bli bästisar här om de bara byter gåvor med varandra. Det vill säga, rätt gåvor. Jag köpte en rätt snygg kaptensmössa, slog in den och gick runt på ön och försökte få någon att tycka om mig efter att min förra partner hade lämnat mig. Ingen ville ha min mössa. Jag köpte ett radiostyrt plan och gav den till Tina och till min stora förvåning tog hon emot det. Jag trodde att jag äntligen hade hittat en vän, men senare på kvällen skickade hon tillbaka det.

Mitt gamla gymnasium hade volleyboll som en speciallinje, så jag vet att volleybolltjejer kan vara riktigt knepiga, men det är inget emot de här kvinnorna. Bortser man från de förrenderade intro- och slutsekvenserna kommunicerar alla tjejerna dessutom telepatiskt. Jag kommer fram och ska snacka med söta Hitomi men hon bara ålar sig mot ett träd, och en röst från ingenstans (som jag antar är min Lisa) frågar om hon vill spela lite volleyboll, och Hitomi svarar, utan att röra på munnen, att hon inte vill och fortsätter åla sig mot trädet. Lisa solade i 14 dagar och åkte hem efter att bara ha fått spela en enda volleybollmatch.

Volleyboll kan endast spelas med en datorkontrollerad partner. Över Xbox Live kan du spela mot en kompis, men ni kan fortfarande inte spela i samma lag. Vattenscooterracern är ungefär lika rolig som det var i Crash Bandicoot 3, men det finns faktiskt flera olika banor och för dina surt tjänade pengar kan du köpa en ny scooter som kanske gör det ännu svårare att styra.
Det finns ett par minispel som antigen går ut på att trycka så mycket du kan på samma knapp eller trycka så mycket du kan på olika knappar. Dessa kan självklart inte heller spelas mot en kompis.

Bikinilinjer!

Flickorna ser bra ut. Inga onödiga valkar eller onaturliga missfärgningar på tänderna. Grafiken är också fin. Ljusa miljöer, detaljerade flickor och en fungerande bröst-fysikmotor. Men oavsett hur snygga tjejerna än är rör de sig lite konstigt. Animationerna är långsamma och ser onaturliga ut. Detta stör mig inte så mycket annars, men eftersom grafiken i övrigt är så genomarbetad märks det tydligt. Om man bortser från vissa ansiktsdrag och hårfärger ser tjejerna mer eller mindre identiska ut, vilket är lite skumt. Värt att notera dock är att din solbränna påverkas av bikinin du har på dig. Du kan nu fixa din första virtuella bonnabränna, grattis. Röstskådespelarna gör sitt bästa för att låta som fjorton, och de lyckas för det mesta. Musiken är licensierad, med favoriter som The Baha Men och Hillary Duff. Med undantag för Bob Marley och Reel Big Fish är det tuggumipop men den sätter en stämning som känns som chartersemestersdisco.

Åh, Leifang, du smakar jordgubbe!

Jag har ingen rätt att leka moralmorfar och kritisera sättet tjejerna presenteras på i spelet. Jag tycker om vältränade, slimmade tjejer, och har egentligen inget emot att se dem hoppa efter bollar, sola eller skratta som en liten tolvåring när de gungar. Däremot pallar jag inte spel som varken är roliga eller inte låter dig göra något. Systemet för att hitta partner är onödigt komplicerat och oerhört fult genomförd. Volleybollen är långtråkig och att du inte kan spela med någon på samma konsol är förbannat dåligt. Minispelen är roliga en gång och vattenscooterracern är långtråkig och oengagerade. Det känns inte ens halvfärdigt, utan är bara resultatet av gubbsjuka och total avsaknad av inspiration. Det enda som är bra är grafiken, men den gör inte ett spel så mycket bättre om det inte används till något annat än att visa flickor ligga på solstolar. Som jag ser det finns det bara en anledning till att köpa spelet: det har snygga, lättklädda tjejer. Om det gör dig köpsugen, skicka mig ett PM så ska jag ge dig ett par länkar till sajter som är bättre än det här spelet.